Friday, December 3, 2010

seriously Nuffnang? are u kidding me?

Korang tahu kan Nuffnang dah announced results untuk Phase 2 Celcom Blackberry Torch blogging contest... Sekarang aku runsing tambah kabur kabur sikit, Nuffnang ni baca setiap entri ke atau dorang randomly pick? then from the random pick, dorang choose the best one?

Seriously to all winners, congratulations, aku takda problem u guys win the contest. Dah itu tuah anda kan. But this post specifically for Nuffnang TOP MANAGEMENT. Kenapa lah aku tak puas hati sangat kan sampai nak keluarkan entri camni...

ok dah baca?

1) "Write a blog post and tell us how you have the best of both worlds with the full 3.2 inch touch screen and BlackBerry keyboard on the Celcom BlackBerry Torch."

daripada 3 pemenang tu, TAKDA seorang pun tulis blog post "how you have the best of both world" so macam mana diorang boleh menang kalau tak ikut syarat??? sesiapa tolong huraikan???

daripada 3 pemenang tu, SEORANG saja yang EXPLAIN tentang " full 3.2 inch touch screen and BlackBerry keyboard" nasib baik ade seorang yg explain padahal itulah the distinguish feature untuk Blackberry Torch 9800 tu... yang lagi dua sekadar copy paste ayat tu jeee....

tak caya, baca sendiri lah entri pemenang...


2)The contest runs for 3 weeks, from 29 October 2010 to 11.59 pm, 19 November 2010.

kalaulah Nuffnang cakap aku kalah sebab submit entri on week 3, and the winner untuk week 3 lagi bagus dari aku, tu pun aku tak boleh terima.... jujur aku rasa week 3 winner punya entri boleh tahan bagus lah tapi disebabkan Nuffnang tak mention pun every week must have 1 winner, so aku assume mestilah dorang akan choose yang paling "the best" kan? tak kisah lah kau submit entri tu minggu ke berapa pun.... 

ok kalau aku kalah dengan week 3 winner aku boleh terima lagi lah sebab dia ada jugak explain tentang " full 3.2 inch touch screen and BlackBerry keyboard" tapi yg 2 orang winner lagi tu? duhhhh dorang tak buat pun blog post tentang "how you have the best of both world" ataupun EXPLAIN tentang " full 3.2 inch touch screen and BlackBerry keyboard"

******************

seriously, macam ni ke BIG COMPANY buat decision for their contest. Malas nak cakap banyak lah sebab result pun dah keluar dan aku pun nak buat apa kan BlackBerry still melepas. Cuma ada pesanan untuk Nuffnang, lain kali tak payah kasi syarat tentang ape yang kena tulis atau ape yang kena masukkan dalam entri untuk ape ape contest kalau pemenang dia guna konsep main pilih je. Atau bagi je BlackBerry tu kat sape sape, tak payah buat contest, lagilah aku tak kisah. 

Aku tak kisah pun kalah, memang dah adat pertandingan kan. Bukan 1st time aku masuk contest Nuffnang dan bukan 1st time aku kalah. Tapi biarlah kalah yang sepatutnya kalah. Pemenang tu biarlah nampak memang macam pemenang. Kalau tengok macam something wrong je depan mata takkan lah nak ikat je tangan ni dari menulis kan... kata blogger.

Kesimpulannya, buat penat je aku fikir idea untuk blog post INI supaya kena dengan konsep and syarat... duhhhh! 

Sayang Nuffnang lagi? dulu sayang banyak tapi sekarang hati dah terguris... mintak mintak boleh nak sayang lagi. Nampak macam kecik kan, tapi kalau ni lah cara Nuffnang lama lama ramai yang akan tawar hati. 

Lagipun benda ni bukan 1st time terjadi, malas nak letak link kat sini tapi korang boleh google lah sendiri entri blogger lain tentang sebab munasabab dorang tak puas hati dangan Nuffnang, yang aku rasa sangat relevan bila dorang complain tentang cara Nuffnang pilih pemenang untuk previous2 punya contest. Maybe kalau nanti ade company baru yang nak bersaing, baru Nuffnang ambik berat kot benda2 macam ni... mungkin...