Saturday, October 30, 2010

Paul Charmeleon dah tahu Negori ke Kelate menang Piala Malaysia malam ni.

Salam Bola Bola Api,

Yob dah tahu dah siape yang menang Piala Malaysia 2010 malam ni. Ini semua gara gara Paul Charmeleon yang Yob jaga dari zaman time budak budak sekolah lagi. Paul Charmeleon ni bukan SOTONG tapi POKEMON (in case yg buta kartun)

So waktu Yob bangun tido pagi tengahari tadi, terus capai UTUSAN meloyar. So tengah lah syiok syiok bace bace prediction orang untuk game malam ni, tetiba pokemon ni datang pulak...

inilah Paul Charmeleon

So Yob pun tegur lah...

"hey, good morning man! how are u doing to day?"

dia diam je...

Yob terus bertanya,

"have you taken your breakfast?"

dia masih diam...

OH... patutlah, dia paham bahasa JEPANG je. sorry sorry my mistake.

So, Yob buat tak pedulik je lah kat pokemon yg tak sedar dia duduk kat Malaysia dah berbelas tahun tapi tak reti cakap Melayu ni. English pun tak tahu, ape ke lembab lah pokemon aku ni.

Yob teruskan je lah baca UTUSAN meloyar tadi...

kusyuk ni...

Tiba tiba... 

Si Paul Charmeleon ni MELOMPAT naik atas suratkabar ni...

Yob yang terkejut dengan tindakan MELOMPAT Paul Charmeleon pon melatah, 

"APOCOT MAK MERTUA LISA SURIHANI AKU!" (dalam hati: buduh punya binatang)

Sekali Paul Charmeleon terkedek kedek jalan dengan punggung nye bergoyang kiri dan kanan... Jalan punya jalan, akhirnya dia berhenti dekat...

WAH!

NO GOOD

Pada OooJang OooJang semua, Paul Charmeleon dah kata korang JUARA PIALA MALAYSIA 2010 ni!

Abe Abe jangan kecewa, cuba lagi tahun depan eh...

HA-HA-HA jangan nak mengamuk pulak, bukan aku yang ramal, Paul Charmeleon yang ramal, so JANGAN SALAHKAN AKU. 

pesanan aku, bukan untuk pemain bola, tapi untuk penonton...

JANGAN NAK BAKAR BAKAR, nanti satu Malaysia marah...
kalau nak bakar jugak,
BAKARLAH RUMAH SENDIRI, mummy kau je marah.


Kita tengok malam ni camne eh. KIHKIHKIHKIHKIH!

UPDATE: YOB TENGAH GORENG SAMPAI GARENG SI PAUL NI. NAK RATAH SEKALI? PART EKOR AVAILABLE LAGI....

Friday, October 22, 2010

Hayley W. ke artis Malaysia lagi sopan?

Hai, Salam 1 Malaysia.


Yay! dah semester break, bolehlah rajin kan diri update blog. Haritu Jun - August adalah merasa 14 buffered ads, tapi sekarang dah zero. Padan muka sape suruh peram blog lama sangat ye tak. 

Hohoho. Paramore haritu? best giler. Hayley William paling best. Band dorang sgt down to earth. Memang confirm aku pergi lagi lepasni kalau dorang datang. Hayley keep repeating this, "We took 6 years to come to Malaysia and that's our mistakes... with the crowd like this, you Malaysian don't have to wait for another 6 years coz Paramore definitely will come back here!" kihkihkih. Janji manis kan kau Hayley...




Opening dia bawak lagu Ignorance, mmg serious shit smart. Mmg crowd going crazy lah... adelah nampak budak2 sekolah yang depan2 stage try ke belakang sambil nangis2. I guess they don't come to concert that much, and didn't expect to be pull and push by the adult. Adik adik duduk rumah baca buku ye lain kali. Thanks buat blogger baru merangkap housemate, Harito yg follow pergi Paramore. (weh aku dah backlink kan kau ni ;P)




Kat rockzone tu time balik terjumpa pulak blogger femes, DarkBatman. Tapi sebenarnye ada scene memalukan sikit. Sebabkan aku lama tak update blog, tak blogwalking, lama gak lah tak baca blog dia, tapi di sebabkan aku nak menegor jugak, dengan konfidennye aku serpa dia, "abg ni blogger kan, blog superman kan!" toink toink! pastu dia jawab, "manade superman, batman je" ok sumpah aku termalu sikit. Tapi takpelah asalkan aku tegur dia kan. hehehehe.

Oh berbalik kepada tajuk...
Aku mintak sgt pihak2 yang bertanggungjawab ni, yang buat peraturan "International Artist" kena pakai sopan2... usha2 lah sikit artis Malaysia ni. Tak payah sebut nama, pergi je lah mana2 award ke show ke kita boleh tengok pesta kulit. Macam tak kena je nak artis luar pakai sopan2 tapi yang dalam negara sendiri ni? wat the fish. duhhhhhhhh.


Ni aku bagi sedikit BUKTI pakaian International Artist yg perform kat Malaysia,


Hayley William - Paramore (rambut oren dia tetap seksi)

 Katy Perry (tangan sampai hujung cover, dah mcm tok ti dah ni)

Avril Lavigne (1st time aku tgk pic ni, COOL syial!)

DAN INI,

Kak Ning kita...

Siapa lagi banyak kulit? :D