Friday, August 20, 2010

XCLUSIVE FITNESZ gym untuk student MSU, UiTM, Shah Alam dan Seantero Dunia!

Macam Yob bagi tahu dalam entri lepas nak cerita pasal Muslim Tour dekat Vietnam kan, but nak hold story2 tu dulu sebab ada new gym in town!

mahukan aksi yang lebih dasyat? usha2 lah bawah...

Apelah mimpi aku pergi gym kan. Dalam hidup ni adalah 2 kali pergi gym itupun tak tahu nak guna ape, macam LOOSER. Kalini lain sikit, aku ke XCLUSIVE FITNESZ atas jemputan seorang rakan, merangkap junior aku dekat MSU.

Kat mana? dekat Stadium Shah Alam, tempat game bola tu.

Ini Farah. Dialah yang sambut aku ngan cameraman. Dia ni jugaklah yang jemput aku ke gym ni.
Oh dia ni junior aku, dia pun ada blog, nak usha click SINI

Mamat ni cameraman aku. Dia yang paksa letak gamba dia dalam blog ni. Thanks ahh demam2 pun ikut tolong ambik gamba... patutlah gamba menggigil blur blur je semua XD

OH yang ini subjek utama kita harini. Dia adalah founder gym ni merangkap kepala trainer, Mr. Murad Zaidi Yow Whassup Yow! Nama famous dia "M"

Gym XCLUSIVE FITNESZ ni baru bukak. Gym ni memang bukan main2 punya gym, "No frills, No Gimmicks, No Nonsense. Just hard work!takdelah promotion gebeh gebeh, janji kosong, tempat high class mcm nak pergi tidor kat hotel semua.

Kalau korang nak sihat, nak fit, nak tough bady. This is the right place! Korang cakap je nak lean body (mcm model), nak badan mcm fighter, atau macam body builder, dengan bantuan diorang memang boleh dapat punya. Tapi kat sini jangan harap lah nak guna steroid ke ape supaya berketul ketul badan, dorang akan reject korang dari gym ni.


Ini sebahagian daripada equipment yang XCLUSIVE FITNESZ sediakan.

Special nye gym ni, TAKDA AIRCOND wooo! konsep dia open air dan pakai kipas je. Memang rare lah!

Kat sini pun ade offer dance lesson. Diorang ade 5 jenis, Hip Hop, RnB, Lyrical, Contemporary and lagi satu aku tak ingat. Aku rasa dangdut kot... haha kidding!


Time aku datang, rugi sikit sebab dance instructor dia ada job luar, menari dengan Stacy! Kalau tak, bleh shake shake sikit takpun goyang gerudi ye tak. Oh space ni je ada aircond :)

Kat sini pun dia ada ajar mixed martial arts. Dia tak spesifikkan, Taekwando ke Silat ke Kickboxing ke, dia combine kan semua. Special kot!


M ajar aku macam mana nak defend diri kalau kena attack. Seriously terpelanting pelanting aku dia buat. Mentang2 lah M ni besar dan power. Takpe M, jumpa lagi setahun, aku lambung2 kau pulak :P


yang pic bawah tu tempat training Muay Thai. Yang ni serious lagi terbaik... dakat bahagian luar ni akan dibuat ala ala boot camp. Sape berani, mai ar!

please lah wei! sape yang cakap aku action je lebih? korang tengok bukti tangan aku ni!

Ok aku nak cerita sikit lah pasal Murad Zaidi, founder aka trainer dekat XCLUSIVE FITNESZ ni. Mamat ni Malaysian tapi sebab dah lama duduk New York, dia main wassup2 je ngan aku, aku pun wassup2 jugak lah ngan dia (aku sebenarnye blur sikit dengan slang dia mula2). Murad Zaidi @ M ni adalah IFA certified Personal Trainer. Cakaplah sape je, CEO, model, student, semua dia pernah trained. Dia ni juga adalah fighter. December ni if i'm not mistaken, dia akan ke Canada. untuk fight! Nak tahu lagi pasal Murad Zaidi boleh click SINI.

Ok jom cerita pasal promotion pulak sempena bulan Ramadhan ni, XCLUSIVE FITNESZ adalah FREE. ada percaya? sila percaya. Khas untuk bulan Ramadhan punya promo, siapa yang register, hanya RM99/month untuk unlimited access dan diorang akan ikat korang untuk setahun. MURAH GILA TAK?! compare je dengan gym lain, takkan dapat harga ni. Jadi sila cepat, habis je bulan Ramadhan, harga dia kembali ke RM126/month. Walaupun still murah, kenapa nak sia siakan yang lagi murah kan...

pose baik punyer dari kitorang! kihkihkih!

Boleh jadi fan mereka di FB, click SINI
Baleh join group mereka di FB, click SINI

So ape lagi yang ditunggu wahai student MSU, UiTM, penduduk Shah Alam? Gym baik punya menanti!

p/s: hati aku dah terbukak balik nak training dekat gym. Thanks M, thanks Farah, thanks XCLUSIVE FITNESZ!

Wednesday, August 4, 2010

Happy 26th Anniversary!

Harini dah 26 tahun dah kuasa cinta dan sayang menyatukan Bossumo dan Cik Puan Besar...

Sebagai seorang anak, aku berbangga dengan pencapaian mereka berdua.


Senang nak meruntuhkan tapi susah nak pertahankan.
Dah terlampau banyak dekat sekeliling aku, mahligai percintaan orang digeledah masuk, disimbah asid!
Jadi siapa yang ada plan nak meruntuhkan rumah tangga orang lupakanlah... ingat hukum karma!

Bersyukur dengan apa yang ada. Itu yang penting...



Tengah exam lagi... tak sempat nak celebrate mcm last year... celebration tak penting, wish pun dah cukup sebenarnye.


Ini gamba last year punya.... rasanye mcm Yob penah naikkan gamba ni....
Anniversary Bossumo, Cik Puan Besar sekali dengan Pak Cik Pa, Cik Yam dan Mak Cak, Pakcik Zari celebrate sekali harung semua!


HAPPY ANNIVERSARY dari kami cucu cucu Opah Zabida!

Sunday, August 1, 2010

Jom buat community service untuk Zoo Negara!


Salam harimau!

meeeooowwwwwwwww...


Yow whassup yow! Hari tu kitorang pergi Zoo Negara. Buat ape? bergeli geli dengan hyppo....

Serious sikit yob, serious....

Ok, kami semua, pelajar2 MSU berasa sangat seronok bila dapat peluang buat Community Service dekat Zoo Negara haritu. Personally, Yob memang tertunggu tunggu peluang nak buat kerja amal dekat Zoo Negara. Dari kecik kot berangan angan, akhirnya dapat gak...

Kitorang gather dan gerak dari Shah Alam lebih kurang pukul 6.30am. Punyalah semangat demi tenuk dan tapir tersayang....

gelap gelap lagi dah nak gerak... tangan yg hulur air tu Yob punya tangan lah tu. kihkihkih~

Jomlah layan beberapa gambar yang sempat Yob ngan member snap2 kat sana....

Ini dorang bersihkan, bagi makan kura kura ni... Yob tak pergi langsung area ni, tahu pun dari gamba je.

Yang atas kandang ostrich... yang bawah sangkar burung... dorang cuci cuci taik burung lah... Sorang2 bau, mak aihhh, lari bakal mak mertua.

Yang ni plak biasalah, sesi bermesra mesra dengan burung. Nampak lah confidant dorang dengan burung tu.

Ha, ni plak gaya seorang penakut tapi nak gak ambik gamba ngan burung! Wakakakkaka!
Nama minah ni Farah Nadiah, dia silent reader blog ni, sape nak ngorat silakan hantar burung ;P
eh terluchah pulak.... sorry Farah! wink wink~

So ape pulak yang Yob buat kat situ?

(a) Berenang renang dengan dolphin?

(b) Main kejar kejar dengan harimau?

(c) Atau berdangdut dengan beruk buntut pink?

TIDAK SAMA SEKALI


Yob and the geng buat platform/plantar untuk PUMA.

Disebabkan kitorang berenam je student lelaki, so kitorang dapat lah kerja paling berat. 

haaa... nampak tak otot2 kitorang?

haaaaaa.... ni BUKTI akulah pekerja paling tekun!

Inilah hasil hebat "TEAM PUMA" sampai terlentok lentok. Nama "YOB" mesti kena ukir, bagi semua tourists yg dtg Zoo Negara bleh tengok nama tu XD

gamba kenang kenangan... 
dari kiri, Raja. Mede. Lanner. Yob. Hazriq. Lim

Dalam masa beberapa jam je dah siap dah platform ni... nak tahu kenapa?

Kitorang ada mando kat sangkar sebelah. dia pesan "NAK MATI KE NAK KEJE?"

Siapa yang cakap bekerja dengan haiwan tak seronok? best kot!

Kalau tak enjoy takdelah dorang ni terlompat lompat!



Percayalah........ SERONOK, tapi penat lah....

Jadi ape lagi mahu tunggu, buat lah proposal, pergi community service kat Zoo Negara. berbaloi baloi....

HIDUP GAJAH!

Gamba last dari jejaka2 kacak. Nak beli? korang takkan mampu sbb kami sangat bernilai. 

Tapi masam.

Bye. Nak exam!