Tuesday, April 20, 2010

Telor ku 3.

Oh seperti biasa, orang SUMO ni akan makan lebih dari orang biasa.

Walaupun dah bersara dari sukan SUMO, pemakanan perlu dijaga bagi menambah baikkan lapisan lapisan LEMAK di perot, peha, pinggul, buntut dan yang sewaktu dengannya. Barulah Hot Stuff.


Jadi tengah asyik Yob memakan DUA BUNGKUS nasi lemak, ternampak telur rebus Cik puan besar, lalu Yob berkata,
"Mama nak telor tu, mama bukan makan pun"

Lalu Cik puan besar membalas, 
"telor ni untuk Ira lah, kan kamu dah makan dua bungkus nasi lemak tu, dah 2 telor dah, jangan lah mintak lagi"

Bossumo menyampuk secara tiba tiba,
"Entah kamu ni, kalau mama bagi telor tu dah jadi 3. TAK SEIMBANG dah, nanti kalau kamu punya SENGET SEBELAH nanti macam mana"

Cik puan besar senyum senyum geli hati.
Kata hati ku "luchah nye bapak aku pagi pagi ni"

Korang rasa kalau lelaki makan 3 biji telor boleh senget sebelah ke?
Ke jadi lagi productive? banyak sperm boleh dihasilkan dengan lebih giat tu. hehe.

p/s: ade sesiapa lagi nak pergi Tokio Hotel live in Malaysia 1 May ni dengan aku? aku ada pass free lagi ni.

Monday, April 19, 2010

Siaran tertunda Gatsby Street Fair

Kalau ade blogger yang buat live blogging, aku boleh buat siaran tertunda lah wei! haha. Nada jeles di situ. Bro Eyriqazz sibok gila live blogging sampai tak nampak batang hidung dia kat event.


Banyak blogger dah update pasal bendalah ni, taknak ah citer banyak, kasi share gamba handphone je. Saje kasi bold di situ. Sebenarnye nak update dari malam tadi tapi disebabkan my guest for the event, Alin tak berjaya sent gambar via email jadi tertangguhlah hajat. Bukan taknak hantar tapi line internet di UPM umpama siput vavi katanya. Entri kalini pun penoh gamba dia sebab gamba aku still tak dapat.

Alin . Yob

Ini antara blogger yang sempat aku snap snap.

Huda . Cik Cumey

 Kapten Luffy @ Ah Fatt, Dude, Nursarah

Ini antara game game yang kitorang main sampai terputus urat tangan kaki dan perot. Macam pakej pulak.

Oh ini game pertama kami. Kurang adventure, hanya seperti kanak kanak riang punya game. Tapi sebab ia pertama ia perlu dipaparkan.

Slippery plastic climbing. Alin cedera parah main ni. Haha!


Mainan kerbau gila. Kat sini jugak kami jumpa seorang brother yang sangat cool. Ye sangat COOL. 
btol tak Alin ;P

Mainan yang aku menggigil gigil diri atas bendalah tu. Aku tak dapat nak smash Alin pun. At last aku terjatuh.

Mainan Fun Fair pun banyak gila. Mostly memang kami menang lah. Nampak tak ayat berlagak kat situ. hahahahahahhaha.

Oh kami breakfast di Krispy Kreme yang dianggap menjual doughnut geli geli oleh Alin. 1st time aku try doughnut dia, manis gila pada aku. Maybe portion untuk each of ingredients dia kat Malaysia ni lain kot dari UK, sebab member ku kat London ketagih je makan bendalah ni.


Sebelum lunch cari jugak blogger2 untuk lunch bersama. Mungkin boleh paw mereka tapi seorang pun tak nampak batang hidung. Mungkin semua dah terbau niat jahat di dalam hati ini.


Lepas makan kami jalan jalan sebelum menunggu Blackberry kami diberikan pada jam 5pm (disebabkan kami tak mahu BB itu, ia diserahkan kepada blogger Aidi-Safuan). Tiba tiba terserampak pulak dengan member kembar kami merangkap schoolmate di SMK Putrajaya 16(1).

Alip . Arip. Sebijik kan mereka.

Oh kami dah masuk Malaysia Book of Records, anda bila lagi?



Masa untuk redeem hadiah,

 Point2 dari usaha keras dan usaha godaan oleh insan2 tertentu.

Amoi kasi selonggok lubricant! 

Oh hadiah2 kami boleh dilihat dalam entri sebelum ini yek.

Siapa yang berniat nak tengok gamba2 gadis penuh kulit dan kurang kain dekat blog ni, maap aku taknak kongsi. Aku dapat tengok LIVE punya ;P

Sunday, April 18, 2010

Gatsby Street Fair yang GEREK SIHHH!

Kali pertama aku jumpa banyak gila blogger yang aku kenal.
Dari pergi sampai balik dalam monorail pun aku sempat kenal kenal dengan blogger lain.

Kalau hari Selasa haritu date aku untuk Date Night Nuffnang Screening adalah blogger Iylienazz,
Semalam, date aku adalah blogger Alin. Classmate aku time sekolah.

Blogger yang aku jumpa,
Cik Cumey
Jard
Luffy
Dude
Aus
Huda Luna
Laila
Azuan
Nursarah
Ery Farieha
Shax
Otak Ketat
Melromeo
Ian
Halena
Pojiepooh

Blogger yang aku PERNAH JUMPA dan datang tapi aku tak nampak batang hidung diorang,
Eyriqazz
Fhad
Aleen

Blogger yang aku PERNAH BACA blog dorang tapi aku tak cam dan baru tahu diorang pun hadir tapi tak dapat tegor menegor,
Peja
~0~
Aidi-Safuan

Blogger yang aku kenal dari Paintball haritu tapi hanya mampu hi hi dan bye bye, tak pun senyum dari jauh sebab tak berapa kenal. Lagi terok aku tak senyum pun sebab aku segan adalah,
Daydeck
Ernie
Kak Tash
Bean Moreno
Cik Lily Putih
The problem is, aku jumpa diorang waktu time berbulan aku tak update blog. So, after Paintball tu, aku kunjung blog diorang sekali je. Lepastu aku busy, tak update blog, tak blogwalking macam mana nak kenal?

Blogger yang tadi first time jumpa, first time borak, dan tak pernah pergi blog diorang sebelum ni,
Nadrah Fihil
Idzrulezz
Mimpi

Aku update cerita hot hot tentang ape yang jadi malam nanti ler, tapi korang layan lah dulu gamba hasil titik peloh aku ngan alin bersumo dengan bergaya!

Amacam? ade beratus ratus jugak harga semua barang ni :)

Monday, April 12, 2010

Sukan baru untuk muscle yang menegak.

Haritu aku ikut Cik Puan Besar beli belah barang dapur kat Carefour Alamanda.

Skali aku nampak dua budak ni,

Si abang sedang busy suruh Si Adik masuk dalam bakul

Kalau dulu,

TARIK UPIH

Sekarang, 
TARIK BAKUL!

Biarkan lah mereka. Asalkan mereka bahagia.

Tak tak tak, bukan sedara aku, kalau sedara memang aku dah duduk dalam bakul tu dah. Pastu aku paksa budak budak ni tarik aku laju laju kasi rambut aku terbang2 macam Mikel Jeksen. Mintak mintak para gadis tergoda.

Beriang ria, berlari lari di samping Daddy tercinta.

Sebelum aku belah dari lokasi, aku terdengar si abang merungut, "Adik ni asyik kencing je, kejap kaler kuning, lepastu purple, lepastu warna warni..."
Sumpah aku tak paham motif dia berkata demikian. Korang?

Agak2 kalau blogger Ian tarik blogger Mofasad dalam bakul macamni, ape jadi eh?
Bunyik tulang?
gurau gurau ;P

No Strings Attached

Have you guys POTONG POTONG and POTONG? 

What! not yet?!

Ok, seat back, relax and let me introduce you to....

WIMAX!


WiMAX, meaning Worldwide Interoperability for Microwave Access, is a telecommunication technology that provides fixed and fully mobile internet access. The technology provides up to 30 Mbps in real world end-user throughput. WiMAX is based on the IEEE 802.16 standard (also called Broadband Wireless Access). The name "WiMAX" was created by the WiMAX Forum, which was formed in June 2001 to promote conformity and interoperability of the standard. The forum describes WiMAX as "a standards-based technology enabling the delivery of last mile wireless broadband access as an alternative to cable and DSL"

The bandwidth and range of WiMAX make it suitable for the following potential applications:
  • Providing portable mobile broadband connectivity across cities and countries through a variety of devices.
  • Providing a wireless alternative to cable and DSL for "last mile" broadband access.
  • Providing data, telecommunications (VoIP) and IPTV services (triple play).
  • Providing a source of Internet connectivity as part of a business continuity plan. That is, if a business has both a fixed and a wireless Internet connection, especially from unrelated providers, it is less likely to be affected by the same service outage.
  • Providing a network to facilitate machine to machine communications, such as for Smart Metering.
There are numerous devices on the market that provide connectivity to a WiMAX network. These are known as the "subscriber unit" (SU).

There is an increasing focus on portable units, this includes handsets (similar to cellular smartphones), PC peripherals (PC Cards or USB dongles), and embedded devices in laptops, which are now available for Wi-Fi services. In addition, there is much emphasis from operators on consumer electronics devices such as Gaming consoles, MP3 players and similar devices. It is notable that WiMAX is more similar to Wi-Fi than to 3G cellular technologies.

The WiMAX Forum website provides a list of certified devices. However, this is not a complete list of devices available as certified modules are embedded into laptops, MIDs (Mobile internet devices), and other private labeled devices.

So what are you waiting for? It's time for "NO STRINGS ATTACHED!" Let's POTONG POTONG POTONG!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Wednesday, April 7, 2010

Universal Studios Singapore Part 2

Ho Ho Ho. Ok ini adalah entri sambungan semalam punya. Kalau nak lebih paham usha entri semalam kat SINI ok. Lagi satu jangan lah jeles2, Yob update ni nak kongsi informasi je kalau2 korang nak pergi sana kelak. Lagipun seronok kongsi gumbira dengan orang lain, dari keep it to myself je. So jangan ahh jeles2 ok , Universal Studios Singapore je kot bukan main nyorok2 dengan Penguin kat Antartika pun ye tak?
So we move on to The Lost World!


First, Jurassic Park Rapids Adventure. Ia adalah river raft ride yang lalu dekat dinasour punya habitat. Yang ni pun adventure jugak, basah2 lah kitorang, main junam junam je keja dia.

Korang kena pakai rain coat ni, kalau tak confirm lenjun. Kalau pakai pun belum tentu korang selamat.

Canopy Flyer yang macam flying vehicle lah. Ingatkan biasa2 je benda ni, sekali laju jagak, mak ai seram jugak den tergantung gantung kat udara. Tapi kejap sangat lah pulak ride ni, kecewa sikit.

Atas kiri, Canopy Flyer, yang lain, Jurassic Park Rapids Adventure

WaterWorld pun gerek jugak! dari kecik Yob mengimpikan dapat tengok show macam ni. "MENGIMPIKAN" pergh sastera gila kau Yob! Memang kelas habis lah dengan effect2 dia semua. SUPERB! Actor dia pun sangat sporting. Siap boleh entertainkan audience before the show. Good job guys!

I'm making a face once again, and as a result, this is not the good one, rosak gamba. Maaf semua :P

Oh dari tadi tak cerita pun lagi pasal makan2 kan. Aku pun lupa aku makan time bila, tapi yang pasti aku makan. Nama pun YobSumo, tak makan tak SUMO-lah kan. Mula mula kitorang nak makan kat Fossil Fuels, confident je muka berator. Skali tengah2 que,  Izzairin datang bagitau kat sini ada jual pork atau dalam bahasa gediknye, VAVI atau VIVA. Ok nasib baik ade tourist guide yang memang Singaporean, so diorang lebih concern into details kalau bab2 halal haram ni,


Finally we went to Marty's Casa Del Wild. Kat sini confirm halal. Actually tak boleh jugak salahkan Universal Studios Singapore jugak sebab dalam pamphlet guide dia ade je tulis restaurant mana HALAL, tapi kitorang yang tak baca betul2.

Marty's Casa Del Wild ni Madagascar punya concept. Tapi makanan dia more to Asian food such as Satay, Curry and Tomyam. Dessert dia Mango cheese cake memang SODAP!

Next, Far Far Away. Kat sini kitorang masuk Shrek 4D Adventure. Awesome gila! Ini first time aku masuk 4D punya show. Korang dapat see, hear and FEEL action2 tu dari seat korang. Kalau donkey tu bersin, korang dapat rasa splash dia kat muka korang. Kalau dalam kereta kuda, korang dapat rasa seat bergegar, kalau ade lipas, korang dapat rasa dia gerak kat kaki korang, kalau ada perempuan sexy tunjuk betis yang gebu, lelaki akan rasa sesuatu ternaik dan mengeras. Eh terlucah pulak. Maaf. hehehhehe.

Jadik tak aku buat muka Shrek? Miahahahahha!

Kat sini jugak kitorang naik Enchanted Airways. Ini sebenarnye junior roller coaster tapi mak aiii, seram dia macam naik roller coaster yang dalam mine kat Genting tu. Eh ke kat Sunway ek? Den konpius lah. Best jugak tapi once again terlampau sekejap, tak cukup thrill.

Orang dah start ramai, lama sikit nak naik Enchanted Airways

And finally, Madagascar. Kat sini boat ride dia tak siap lagi, coming soon... yang ada cuma King Julian Beach Party-Go-Round. Nama dia gempak kan? tapi hakikatnye, ia adalah Merry Go Round sahaja, tidak lebih dari itu. Miahahhahahah!


Jom kita berbicara tentang overall experience kat sana. Nak cakap hospitality, frendliness, gorgeouness staff2 kat Universal Studios memang terbaik lah. Kau pergi mana2 diorang akan senyum, lambai, offer tolong ambikkan gamba, dari pagi sampai petang macam tak letih langsung. SyidaDida pernah pergi Universal Studios Japan, so dia cakap memang layanan kat mana2 Universal Studios around the world memang macam tu, terbaik.

Eh, tetiba kuar Casino pulakkk. Kat sini punya hospitality gua tak tau. Tapi kalau nak tau next time wa test ok. Hehe!

Sebabkan Universal Studios Singapore ni baru bukak, tak ramai pun Singaporean dalam tu., ada tu mmg adalah, tapi bukan dorang yang conquer sangat ahhh. Yang ramai Mat Salleh, orang Jepang, Koreang, Indong, Philiphino, Middle East etc etc. Yang Muslim dan bertudung, macam group kitorang aje. Sangat feeling foreigner, padahal seberang laut je. hehe. Oh, yob free hair je bagi yang tak cam lagi :P

MiOoooowwWW~

Oh siapa2 plan nak pergi Universal Studios Singapore, sekarang ni dia bukak dari 9am until 6pm je. Sekejap kan? Ticket dia harga 66$ untuk hari biasa, weekend not sure. Kalau nak pergi dari Malaysia better book / pay online dulu sebab ticket dia untuk satu hari adalah LIMITED, bukan main pakai jual je. Kalau korang sampai sana baru nak beli dan ticket dah habis, jangan ternganga besar sangat masuk lalat pulak. Oh lagi satu better kalau nak pergi tunggu Battlestar Galactica Cyclon & Human bukak dulu, baru pergi... takdalah rasa rugi duit.

 Muka muka letih tapi puas sebelum balik. Maksimum sampai terlibih 6pm baru kitorang kuar, Nasib baik Marilyn Monroe tak halau. Oh Maria Ozawa takda ye, jangan teruja sangat.

Sape nak tengok gamba lagi, tengok kat FB Yob eh. Malam tu kitorang pekena Satay dekat Boon Tat Road. Nak cerita ke? tengoklah tahap kerajinan mengupdate blog. Cuti semester seminggu je dan dah habis dah. Wa dah ponteng kelas semalam. Wa takda mood nak belajar ahhh!

Tuesday, April 6, 2010

Universal Studios Singapore Part 1

Hohoho. Ape kabar semua? Sihat? First things first gua rasa sangat gumbira melihat Tok Ti gua menang pertandingan sape paling popular. Tak sia sia gua puji puji dia kat entri SINI.

Back to the topic.....

Yob haritu pergi Universal Studios Singapore. Pergi sana 1st April haritu. Kalau korang plan2 nak pergi sana ok ape, berbaloi baloi. Yob pergi ni pun sebab ditaja ticket oleh SyidaDida, kalau tak memang tak pergi lah, mana ada duit sendiri. Lagipun Ira punya result SPM ok haritu, so ini macam jalan jalan after exam lah...

Nak cakap 1st time pergi Singapore memang taklah, ini dah keberapa belas pun tak tahu lah. Tapi Universal Studios 1st time masuk sebab baru siap bulan February haritu. So far, rasanye best je pergi Singapore sebab ramai relatives dan orang sana guna English kan, boleh lah paham, boleh lah converse, boleh lah communicate. Kalau cakap bahasa Zimbabwe, ade dictionary gamba gajah dengan harimau pun tak guna.

Anak anak Bossumo

So this time around, kitorang tukar sikit. Yob dengan sisters naik KTM pergi Singapore dulu, pastu Bossumo dgn Cik puan besar datang kemudian lah sebab dorang bukan masuk pun Universal Studios. Kitorang naik train pukul 6.30am, imagine kitorang bangun pukul berapa? pencapaian terbaik tu! Sampai2 Singapore Pak Janggut and his son, Izzairin dah tunggu kitorang kat KTM Tanjung Pagar sambut kitorang.

Pak Janggut balik rumah dulu dan Izzairin jadi tourist guide kitorang lah. Kata nak jalan2, naik bus sampai ke Vivo City then breakfast kat McD sana. Kalau kat sini hotcake ade 2 biji, kat sana 3 biji. Eh, macam lah korang nak angkat pot kan? hehe. Pastu kitorang naik monorail sampai ke Sentosa Island. Izzairin was a damn good tourist guide. He explained each and every details throughout the journey. Lucky to had him there.

Vivo City

Kitorang masuk Universal Studios lebih kurang pukul 10 lebih kot. Ticket 66 Sing Dollar seorang, kalau convertkan duit Malaysia, ehhhh tak payah pikir lah, pikir2 sayang pulak duit terbang lagipun bukan duit aku muahahahahha. Tapi yang bagusnye, dapat complementary coupon, 10$ untuk makan, 5$ untuk shopping. Ok lah tuh! Time dah kat dalam tu Universal Studios, another 2 cousins, Suhaila and Wawa datang mahu accompany kitorang. Thanks guys!


So jom skarang Yob bawak korang jalan2 dengan melihat gamba gamba, then korang imagine lah sendiri konon kononnye korang kat sana, macam tak biasa pulak. Kalau lelaki, part2 imagine2 benda memang dah power kan? kihkihkih. Ehhhh Yob inesen ;)

Cukup poyo tak yang tengah tu? baling tomato 2 bijik plis!

So masuk2 kita lalu Hollywood dulu. Kat sini ade Pantage Hollywood Theater. Ade monsters buat rock and roll kat sini, showlah kiranya. Tapi terkilan kitorang terlepas semua show dia sebab tak reti bajet masa kan, leka naik rides yang lain lain. Haish!


We move on to New York part. Kat sini ade Lights, Camera, Action! Hosted by Steven Spielberg. Ini kitorang masuk untuk last show dia, dan kami masuk ni pun tak tahu ape yang bakal ditonton. Main redah ajo jang. Tapi memang terbaik lah woook! Kat sini tgk depan mata macam mana filmmakers kasi incredible special effect untuk film2 dorang. Boleh tengok benda terbakar meletop letop, air laut bergelora, hurricane, etc etc. Oh just imagine that. It's a wow wow things to see with your own eyes!


Perjalanan diteruskan ke Sci-Fi City dimana kekecewaan melonjak lonjak di sini. Walaupun memang dah tahu dari Malaysia yang Battlestar Galactica Human and Cyclon (World's largest ke apetah punya roller coaster) tak boleh naik, melihatkan benda tu depan mata, aduhhh kecewanye. Budak2 yang jaga kat sana cakap both roller coaster tu closed for a few weeks or months due to the technical problem. Pasrah je lah woook. Kat sini kitorang naik Accelerator je, oklah laju jugak dia berputar putar, fening lalats lah kejap. Lalats je bukan Viva. Viva reti pening ke?

Accelerator. Nasib baik camera tak tercampak.

Okeh, seterusnya ke Ancient Egypt. Dekat sini memang kekecewaan berjaya dikurangkan lepas ride Revenge of the Mummy. Ini indoor roller coaster yang paling superb and paling adventure pernah aku naik. Effect dia paling terbaik, korang akan rasa macam langgar dinding, pastu bila api2 keluar korang akan rasa heat dia, memang real lah. 5 Stars untuk ride ini! Kitorang naik ride ni 2 kali, dan bila keluar, sumpah anak tekak kritikal akibat menjerit. Gerek sihhh!

Aku sempat lawan mata dengan mamat sexy ni. Aku tak kalah saja tarik diri sebab orang ramai dah beratur nak ambik gamba ngan dia.

Ini ride paling tak adventure kat sini. Dinaiki untuk membuang masa.

Excited lagi nak baca? Ke dah penat? Aku yang taipkan bukan aku suruh korang taipkan,  Asal korang pulak ynag penat? Ok ok focus. Kita ke The Lost World pulak. Oh bersambung esok dalam Part 2 okeh kawan kawan!
Yob. SyidaDida. Ira. Wawa. Suhaila. Izzairin
Yob muka tak siap. Tomato busuk plis!

Oh sebelum belah, thanks ye blogger Lumut, kasi Yob menang kat contest di blog EsokSemalam tu.  Nak baca? click SINI. I leb U lah Lumut! Lu takde boypren lagi kan? So takda lah penumbuk free wa dapat tulis camtu. hehe.

Bersambung ke Universal Studios Singapore Part 2