Sunday, August 1, 2010

Jom buat community service untuk Zoo Negara!


Salam harimau!

meeeooowwwwwwwww...


Yow whassup yow! Hari tu kitorang pergi Zoo Negara. Buat ape? bergeli geli dengan hyppo....

Serious sikit yob, serious....

Ok, kami semua, pelajar2 MSU berasa sangat seronok bila dapat peluang buat Community Service dekat Zoo Negara haritu. Personally, Yob memang tertunggu tunggu peluang nak buat kerja amal dekat Zoo Negara. Dari kecik kot berangan angan, akhirnya dapat gak...

Kitorang gather dan gerak dari Shah Alam lebih kurang pukul 6.30am. Punyalah semangat demi tenuk dan tapir tersayang....

gelap gelap lagi dah nak gerak... tangan yg hulur air tu Yob punya tangan lah tu. kihkihkih~

Jomlah layan beberapa gambar yang sempat Yob ngan member snap2 kat sana....

Ini dorang bersihkan, bagi makan kura kura ni... Yob tak pergi langsung area ni, tahu pun dari gamba je.

Yang atas kandang ostrich... yang bawah sangkar burung... dorang cuci cuci taik burung lah... Sorang2 bau, mak aihhh, lari bakal mak mertua.

Yang ni plak biasalah, sesi bermesra mesra dengan burung. Nampak lah confidant dorang dengan burung tu.

Ha, ni plak gaya seorang penakut tapi nak gak ambik gamba ngan burung! Wakakakkaka!
Nama minah ni Farah Nadiah, dia silent reader blog ni, sape nak ngorat silakan hantar burung ;P
eh terluchah pulak.... sorry Farah! wink wink~

So ape pulak yang Yob buat kat situ?

(a) Berenang renang dengan dolphin?

(b) Main kejar kejar dengan harimau?

(c) Atau berdangdut dengan beruk buntut pink?

TIDAK SAMA SEKALI


Yob and the geng buat platform/plantar untuk PUMA.

Disebabkan kitorang berenam je student lelaki, so kitorang dapat lah kerja paling berat. 

haaa... nampak tak otot2 kitorang?

haaaaaa.... ni BUKTI akulah pekerja paling tekun!

Inilah hasil hebat "TEAM PUMA" sampai terlentok lentok. Nama "YOB" mesti kena ukir, bagi semua tourists yg dtg Zoo Negara bleh tengok nama tu XD

gamba kenang kenangan... 
dari kiri, Raja. Mede. Lanner. Yob. Hazriq. Lim

Dalam masa beberapa jam je dah siap dah platform ni... nak tahu kenapa?

Kitorang ada mando kat sangkar sebelah. dia pesan "NAK MATI KE NAK KEJE?"

Siapa yang cakap bekerja dengan haiwan tak seronok? best kot!

Kalau tak enjoy takdelah dorang ni terlompat lompat!



Percayalah........ SERONOK, tapi penat lah....

Jadi ape lagi mahu tunggu, buat lah proposal, pergi community service kat Zoo Negara. berbaloi baloi....

HIDUP GAJAH!

Gamba last dari jejaka2 kacak. Nak beli? korang takkan mampu sbb kami sangat bernilai. 

Tapi masam.

Bye. Nak exam!

13 comments:

Mohd Hazri said...

Waaa..best la ko yob. Beramah mesra dengan binatang. Nanti kalau ko pergi lagi, aku nak suro ko kim salam kat memerang bukit. Ada kan?

Jard The Great said...

waaaaaaaa.. nmpk seronok.. org yg da bekerja cam aku boleh join ka? ehehe

enuLwanie said...

best gila la..

nak pergi tapi xde sape nk join...

YobSumo said...

hazri,
errkkkk... adekot. yg gold coklat tu ehhh... hehehe. igt ko nak suruh kirik salam kat dragon mana...


Jard,
boleh je Jard... arrange ahh ngan officemate!


enulwanie,
buat betoi2, gerenti ramai nak join!

Ery Farieha said...

amboih
bergambaq sakan
ngeh3

h a n i e said...

yoooobbbb....

lu saje diam lelame kan..guni rindu dah penuh ni..untuk lu..





[dia tipu. jgn percaya]


:P

otak ketat said...

plantar yg korg bina tuh, skali pandang ja aku dah boleh estimate, dalam masa 2 ke 3 minggu lg, roboh lah tuh. haha.

CikLilyPutih said...

nasib baik si puma tu kat makan ko tau. kalau tak....

Farid MOFASAD said...

hai yob pet pet

Fhad said...

cam best je.. harimau tu da macam ko aku tgk yob... hahahah

iyllienaz said...

haha..besar gila kura2..lagi besar dari kamu yob..

hans said...

teringin juga aku nak buat benda nih
tunggu time jer
hohoho

P/S : Drama Minggu Ini : Awak NAK Guna PC Ker Wahai Si Kacak?

roundface said...

HAHAHA.so funny :)

sy drop by kt blog ni sbb member suggest soh bace..sbb tak lame lg ktorang plak comm. service kt zoo negara..nice entry btw. ;)