Wednesday, April 7, 2010

Universal Studios Singapore Part 2

Ho Ho Ho. Ok ini adalah entri sambungan semalam punya. Kalau nak lebih paham usha entri semalam kat SINI ok. Lagi satu jangan lah jeles2, Yob update ni nak kongsi informasi je kalau2 korang nak pergi sana kelak. Lagipun seronok kongsi gumbira dengan orang lain, dari keep it to myself je. So jangan ahh jeles2 ok , Universal Studios Singapore je kot bukan main nyorok2 dengan Penguin kat Antartika pun ye tak?
So we move on to The Lost World!


First, Jurassic Park Rapids Adventure. Ia adalah river raft ride yang lalu dekat dinasour punya habitat. Yang ni pun adventure jugak, basah2 lah kitorang, main junam junam je keja dia.

Korang kena pakai rain coat ni, kalau tak confirm lenjun. Kalau pakai pun belum tentu korang selamat.

Canopy Flyer yang macam flying vehicle lah. Ingatkan biasa2 je benda ni, sekali laju jagak, mak ai seram jugak den tergantung gantung kat udara. Tapi kejap sangat lah pulak ride ni, kecewa sikit.

Atas kiri, Canopy Flyer, yang lain, Jurassic Park Rapids Adventure

WaterWorld pun gerek jugak! dari kecik Yob mengimpikan dapat tengok show macam ni. "MENGIMPIKAN" pergh sastera gila kau Yob! Memang kelas habis lah dengan effect2 dia semua. SUPERB! Actor dia pun sangat sporting. Siap boleh entertainkan audience before the show. Good job guys!

I'm making a face once again, and as a result, this is not the good one, rosak gamba. Maaf semua :P

Oh dari tadi tak cerita pun lagi pasal makan2 kan. Aku pun lupa aku makan time bila, tapi yang pasti aku makan. Nama pun YobSumo, tak makan tak SUMO-lah kan. Mula mula kitorang nak makan kat Fossil Fuels, confident je muka berator. Skali tengah2 que,  Izzairin datang bagitau kat sini ada jual pork atau dalam bahasa gediknye, VAVI atau VIVA. Ok nasib baik ade tourist guide yang memang Singaporean, so diorang lebih concern into details kalau bab2 halal haram ni,


Finally we went to Marty's Casa Del Wild. Kat sini confirm halal. Actually tak boleh jugak salahkan Universal Studios Singapore jugak sebab dalam pamphlet guide dia ade je tulis restaurant mana HALAL, tapi kitorang yang tak baca betul2.

Marty's Casa Del Wild ni Madagascar punya concept. Tapi makanan dia more to Asian food such as Satay, Curry and Tomyam. Dessert dia Mango cheese cake memang SODAP!

Next, Far Far Away. Kat sini kitorang masuk Shrek 4D Adventure. Awesome gila! Ini first time aku masuk 4D punya show. Korang dapat see, hear and FEEL action2 tu dari seat korang. Kalau donkey tu bersin, korang dapat rasa splash dia kat muka korang. Kalau dalam kereta kuda, korang dapat rasa seat bergegar, kalau ade lipas, korang dapat rasa dia gerak kat kaki korang, kalau ada perempuan sexy tunjuk betis yang gebu, lelaki akan rasa sesuatu ternaik dan mengeras. Eh terlucah pulak. Maaf. hehehhehe.

Jadik tak aku buat muka Shrek? Miahahahahha!

Kat sini jugak kitorang naik Enchanted Airways. Ini sebenarnye junior roller coaster tapi mak aiii, seram dia macam naik roller coaster yang dalam mine kat Genting tu. Eh ke kat Sunway ek? Den konpius lah. Best jugak tapi once again terlampau sekejap, tak cukup thrill.

Orang dah start ramai, lama sikit nak naik Enchanted Airways

And finally, Madagascar. Kat sini boat ride dia tak siap lagi, coming soon... yang ada cuma King Julian Beach Party-Go-Round. Nama dia gempak kan? tapi hakikatnye, ia adalah Merry Go Round sahaja, tidak lebih dari itu. Miahahhahahah!


Jom kita berbicara tentang overall experience kat sana. Nak cakap hospitality, frendliness, gorgeouness staff2 kat Universal Studios memang terbaik lah. Kau pergi mana2 diorang akan senyum, lambai, offer tolong ambikkan gamba, dari pagi sampai petang macam tak letih langsung. SyidaDida pernah pergi Universal Studios Japan, so dia cakap memang layanan kat mana2 Universal Studios around the world memang macam tu, terbaik.

Eh, tetiba kuar Casino pulakkk. Kat sini punya hospitality gua tak tau. Tapi kalau nak tau next time wa test ok. Hehe!

Sebabkan Universal Studios Singapore ni baru bukak, tak ramai pun Singaporean dalam tu., ada tu mmg adalah, tapi bukan dorang yang conquer sangat ahhh. Yang ramai Mat Salleh, orang Jepang, Koreang, Indong, Philiphino, Middle East etc etc. Yang Muslim dan bertudung, macam group kitorang aje. Sangat feeling foreigner, padahal seberang laut je. hehe. Oh, yob free hair je bagi yang tak cam lagi :P

MiOoooowwWW~

Oh siapa2 plan nak pergi Universal Studios Singapore, sekarang ni dia bukak dari 9am until 6pm je. Sekejap kan? Ticket dia harga 66$ untuk hari biasa, weekend not sure. Kalau nak pergi dari Malaysia better book / pay online dulu sebab ticket dia untuk satu hari adalah LIMITED, bukan main pakai jual je. Kalau korang sampai sana baru nak beli dan ticket dah habis, jangan ternganga besar sangat masuk lalat pulak. Oh lagi satu better kalau nak pergi tunggu Battlestar Galactica Cyclon & Human bukak dulu, baru pergi... takdalah rasa rugi duit.

 Muka muka letih tapi puas sebelum balik. Maksimum sampai terlibih 6pm baru kitorang kuar, Nasib baik Marilyn Monroe tak halau. Oh Maria Ozawa takda ye, jangan teruja sangat.

Sape nak tengok gamba lagi, tengok kat FB Yob eh. Malam tu kitorang pekena Satay dekat Boon Tat Road. Nak cerita ke? tengoklah tahap kerajinan mengupdate blog. Cuti semester seminggu je dan dah habis dah. Wa dah ponteng kelas semalam. Wa takda mood nak belajar ahhh!

20 comments:

mein melon said...

BESTNYAAAA!! nak pegi....

penaberkala said...

mana oleh2 gi singapore bro? haha

sI tEDI said...

nak bat entry pasal ni bila tgk iklan Nuffy pasal singapore :(

lom sampai lagi!

green said...

ye, habez final..ku akn pergi..huhu

eh, cm kenal kucing kat gamba 2nd last tu..heheh

.::WaNiE::. said...

jelessss

sob sob sob

iyllienaz said...

yob jom g lagi sekali jom..pastu g dangdut jugak..haha

Khairi said...

Woh, jauh berjalan. Best gilesss okey! Hitam dah sikit kau Yob.

nadirah_nor said...

jeles jelesss

shazruls said...

rasa cm nk p jugak larr cmni

aRi sHu said...

holloh!!! berbaloi2 tak pergi sana?? jeles tau..

✿bieyra dhamira✿ said...

wow..bestnyee...seb bek xdak maria ozawa kat sana..klu x bersepah pic ko ngan dia kat en3 ni..hehe

helena's said...

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Aujinz said...

perghhh...best nie!

next planner!

starsyeea said...

errr...kenape aku tibe2 jelez nih? nape weh? nape..nape???!!!!

YobSumo said...

mein,
JOM buat reunion kat sini nak? haha....


penaberkala,
ole ole ole ole (sorakan bola)


si Tedi,
satu hari nnt ;)


green,
haa'ah lah. camna leh kenal? hehhehee.


Wanie,
sekali lagi... haha...


iyllienaz,
macam cantik je plan tu.


Khairi,
tak jauh mana lah, hitam legam tu mmg dah biasa dah. haha.


nadirah nor,
tiada komen.


shazruls,
elok2. pegi jangan tak pergi!


arishu,
berbalois balois!


bieyra,
ade ke anda beranggapan begitu! (muka baik) huahhahaha!


halena,
yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee


Aujinz,
bagos bagos!


staryee,
kenapa kenapa? hah Yob dah pelik ni!

hans said...

eh
budak baju hitam tu saper?
adik ko ker?

YobSumo said...

hans,

weh aku nampak tua sangat ke! cit!

2nd cousin aku lah. sebaya.

Wanie-san said...

amboi2!!sakan nok bercuti!!
xajai ai pon ye yob!nyampah!!

Aku Beskot™ said...

gmbo 1st tu..
ape yg ko wt??
pervert eh??haha..

hans said...

owh yer kah?
hahaha