Friday, March 5, 2010

Kisah kapel

Saya ada pengakuan. 

Dalam hidup saya, saya tak pernah "kapel" atau "couple" dalam bahasa orang putihnya.

Kalau tak faham jugak, saya tak pernah berada dalam relationship cintan cintun.

Tipu, kalau saya tak pernah jatuh cinta, memang tipu.

Tapi kenapa saya tak pernah kapel eh?

Uhhh baiknya saya. Weeewiiiit.

Kenapa? kalau anda rasa anda tahu.

Tolonglah jangan bagi jawapan sebab saya gay. Cliche.

Kalau anda lelaki yang tak pernah kapel, penjelasan anda paling saya utamakan. Mungkin kita berkongsi rasa. Bukan rasa nasi lemak atau spaghetti karbonara, tapi berkongsi pandangan tentang rasa cintan cintun.

29 comments:

Mael said...

camne ngan kisah cinta kita dulu? sanggup abang dustakan kisah kita. ni mesti sebab nak promote diri. huhuuuuuu *touching*

oranglidi said...

Sama lah kita.

sebab aku sebab nak bercintun lepas kawen kot.

YobSumo said...

Mael: gampang kau melly!


oranglidi: :)

peja said...

err...sbb tak laku kot...hehehe

gurau je...

sokong si lidi satay,
bercintan pas kawen;)

Mimie.Candy Cane said...

mungkin kamoo memang belom besedia untuk memulakan langkah pertama dalam utk ekspresskan rasa cinta kamoo..

damn..kenapa aku sangat serius kt blog ni skang?

mimie! back to normal!!!

ok,mungkin sebab ko gay?

hahahahaha...lari lintang pukang!!!

saypOOL rafhtello said...

cinta monyet byk r...

sharamli said...

sy p0n xpenah kapel..j0m kapel 2..

mein melon said...

sebab dulu ko asyik cintan cintun ngn buku je.. pompuan x pandang..

YobSumo said...

mein melon: haha. sampai sekarang kot :) asal bile post2 benda mcm ni budak2 sekolah tetiba muncul. cis! segan pulak ;P

Aus MeLankoLik said...

sbar yob..
biasala..
aku paham kalau jenis x laku ni..
hahahak...

avid gunner said...

xpe yob..
biasa yang lambat2 ni masuk kawin dulu..kerap2kan la menjengah 7-e untuk awek 7-e yang terkini.

Wanie-san said...

sebab ko nye taste nak tinggi2 yob!
pastu memilih!pastu byk songeh!pastu nak kene tampo dengan aku!!!!wakaka

Ery Farieha said...

terbaek lah !

addictedtoeleven said...

maybe ur the serious type of guy. u want a serious-marriage-headed-relationship kot. takde cinta maen2. dats my reason of being single.
=.=

♥Huda Luna™ said...

sebab gadis ko belum muncul lagi

nanti kalau dah muncul mesti ko akan kawen trus

siggplus said...

nak aku mengorat kau ke?

Aujinz said...

waaaahhh...

nak ngurat Yob aaaa..tapi ai tak tinggi..kohkohkoh


mari bergoncang...err..bergoyang..♫♪

Razman said...

mudah. sebab anu kau kecik.

Fathiha Zainal said...
This comment has been removed by the author.
Fathiha Zainal said...

Maybe u r not such kind yg tak suka cintan cintun. Sbb kamu fikir, couple dgn dia ni, lom tentu kawen ngn dia.

Or..

Kamu jenis yg tak berani nak luah isi hati once kamu dh fall in love.

Or..

Kamu jenis yg memilih.

Ape2 pn, tepuk ada tanya selera. ;)

Fathiha Zainal said...

Alamak! Potong perkataan tak. Maybe u r not such kind yg tak suka cintan cintun

iyllienaz said...

xde kepentingan untuk couple now ni..haha

Jard The Great said...

aku suka komen Aus.. ahahahahahahha

Monkey D Luffy said...

bagus ler ko ni
haha

chirol said...

ko jual mahal ni yob

i'msosupernotcool said...

bcoz u afraid to involve in love aite?

{lumut} said...

sebab kau belum bersedia utk satu komitmen..

aku pernah kapel sekali je yg betul2 seris nak mati mak bapak sume dah tau..tgu ari je nak diijab kan.haha..

7 years beb....

at the end musnah jugak krn godaan pompuan jalang....aku cube nak memafkan pompuan tuh.tp aku manusia byk kekurangan.....bkn x nak memaafkan.tp susah.

kau nak tau....em 6 bulan dah berlalu...hati aku masih x terbukak utk bercinta lagi..sebab ape?

sebab aku takut komitmen yang aku bg nnt musnahkan hati aku lg sekali.dats a shit.

nadirah_nor said...

ok ini aku x pecaya
sama arr yob
likelike
relax relax sude
=))

shakinah said...

aku pernah kapel. tapi tak pernah fall in love.
teheheh