Wednesday, March 31, 2010

Kemalangan di Stesen Petrol BHP Taman Midah, Cheras

Aku tak tahu lah korang dah tengok video CCTV ni ke belom, tapi aku nak share jugak...

Accident ni berlaku lebih kurang pukul 10.45pm, 29 Mac (Isnin) dekat stesen petrol BHP, Taman Midah, Cheras. Seorang lelaki maut daripada accident ni, 2 injured dan pemandu yang merempoh kereta mereka difahamkan mungkin adalah seorang perempuan cina berumur 23 tahun yang sedang mabuk.

VIDEO TELAH DIALIHKAN BAGI MENGHORMATI PERMINTAAN KELUARGA MANGSA.

0.12: Lelaki tersebut berada di pintu kereta sambil menunggu wife atau anaknye masuk ke dalam kereta.

0:15: Lelaki tersebut tidak sempat memasuki kenderaan namun wife atau anaknye telah berada di dalam kereta sebelum dirempuh kereta putih.

0:22: Orang ramai bertempiaran lari kerana terkejut dan panic.

0:37: Wife berlari keluar dari kereta dan pergi ke bahagian hadapan kereta untuk mendapatkan husbandnya.

0:45: Baby keluar dari kereta tersebut dalam keadaan merangkak dan di selamatkan orang ramai.

Wife yang cedera dan berada di hadapan kereta dipercayai memberikan CPR kepada suaminya dan membantu suaminya mengucap dua kalimah syahadah sebelum suaminya meninggal di tempat kejadian dan wife tersebut pengsan.

Menyayat hati betul.....

Post ini dah di schedulekan untuk autopost terlebih dahulu. Mungkin Yob sekarang berada di Johor Bahru atau Singapore. Doakan lah agar perjalanan kami sekeluarga selamat, maut tak mengira masa dan tempat sekrang.

Aku cadangkan lepasni, sapa nak isi minyak, dia seorang je isi, yang lain semua duduk dalam kedai Mesra macamtu. seram seram.

Pada yang beragama Islam, sedekahkanlah Al-Fatihah buat si suami, Mohd Yusri Abd Wahab, semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Amin.

50 comments:

Fhad said...

gua tgk orang ramai lagi suke melihat dari membantu.. yg gua nmpk org ramai kat situ tercegat je macam haram.. yg kuar g wat cpr wife mangsa.. al-fatihah pada mangsa..

Zulfadzly said...

Al-Fatihah bt Allahyarham dan keluarga..


idea dok dlm kedai mesra sambil tgk minyak diisi mmg xleh blah!! hahaha..

wong ah ian said...

kalau isi minyak aware dgn keadaan sekeliling..klw takut jugak berdiri je atas kete..

greenhall said...

al-fatihah









jaga adik ko elok2 bro. hehehe

helena's said...

sedihnye..kesian!

alfatihah..

syaf said...

simpati aku dok....huhuh
al fatihah kat mereka....

ko hati2 k

Anonymous said...

Salam,

I would like to ask the owner of this blog to remove the link of this video out of respect to the deceased and his family's request. This case is still under investigation. I appreciate your cooperation regarding the matter.

We can take this as a lesson for us all to learn.

Al-Fatihah to arwah Yusri.

♠ayuzdeathwish♠ said...

dekat ngan tempat aku tu~

enuLwanie said...

akak ipar aku nurse kt HUKM.
dia ckp mmg teruk la keadaan husband tu.

tulang pelvik dah bukan di posisi asal.
arwah seorang yg mahir komputer.
isterinya ada website yg dibuat sendiri oleh arwah.
nama wife dia, isma.
mybe nama website tu, mummyisma or sumthing like that!

al-fatihah utk arwah.
celaka dan laknat bg cina makan babi tu!
tanggung dosa smpai kiamat!!!

Mr Kamikaze said...

Ajal tak mengira masa dan tempat...cukup jer masa dan saatnya...malaikat sakaratulmaut dtg tepat pada masanya, tak lebih dan kurang sesaat pun...

Al-Fatihah buat arwah...

nadirah_nor said...

alfatihah...take care yob ke spore

kaizar said...

"mabuk"

so many bad things happen, all because of it.

hans said...

tsk dapat tgok video tu
dah kena removed

dilla said...

xdpt tgk dh..
siannye..
al-fatihah..

Anonymous said...

enulwahie

kita sama-sama meratapi pemergiannya. janganlah anda bersikap prejudis dan perkauman.malang itu tidak berbau.

kepada semua yg mengatakan pemandu tersebut MABUK,sila kemukakan bukti (website/watsoever). Jangan main tuduh je tau? tak pernah pula mana-mana surat khabat tulis yg pemandu tu mabuk?

sama-samalah mengambil iktibar daripada kejadian ini dan janganlah racist

1malaysia

[z@ck] said...

kesian kan..
sedih aku tgok video ni..
T_T

enuLwanie said...

anon,
bukan prajudis.
tp benci dgn segelintir kaum ini yg berperangai cmni!

kn sy dh ckp,
akak sy keje kt hukm.
kami mungkin lebih tau cite ni dr media.

jane said...

mmmmmmm

teringin nk tgk video asal tp dah remove pulak
so sad...

al fatihah utk arwah...Allah lebih menyanyanginya

kesimpulannya, ajal...
sekalipun bukan kita yg tgh ada dlm keadaan bahaya, nyawa blh dtarik even wktu kte tgh makan pown

smuanya dlm tgn - Nya

alfatihah;(

Anonymous said...

babi mabuk jgn mandu kereta la
gadis ni memang bodoh babi

Anonymous said...

Salah siapa? Salah polis yg tidak bergiat menjalankan tugas... tau saje nak cari duit kopi... kalau mereka buat kerja, siapa lagi berani bawa kereta dalam mabuk?

Salah kerajaan juga kerana membenarkan stesen minyak di cerun bukit...

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

Al-fatihah

Lia3003 said...

xdapat tengok video tu..tapi from the duration dapat bayangkan keadaan masa tu

azzaliena suziantie said...

al fatihah.

Anonymous said...

Just ban woman drivers. You'll find that road accidents will be drastically decreased. Saudi Arabia didn't just do it because they're "sexist" you know. They did it for a reason.

joshua said...

tak kira lah siapa yang langgar, siapa yang jadi mangsa.

apa yang penting, bagi pendirian saya, yang langgar mesti kena kaw-kaw - hukuman penjara maksima (saya rasa takde hukuman mati bagi kecuaian memandu).

saya pun amat sedih bila baca ttg khabar sedih ni.

nadiahnadzim said...

i suggest kalo u ol nk pegi isi minyak, carik la petrol station yg location nye bukan kat cerun bukit atau terlalu hampir di tepi jalanraya..

contoh mcm kt bdr baru bangi yg lepas tol plus kjg.. station nye kena masuk lalu jln dalam bkn ngam2 entrance tepi jalan!..

maybe isi minyak kat area tmn2 perumahan ker? kat tmn2 x bleh drive laju2..

ape2 pun malang tidak berbau.. kalo dah ditakdirkan ditimpa musibah begitu, macam mana pun tak boleh nak elak kan juga..

apa2 pun sentiasa la beringat dan berdoa pada Allah S.W.T semoga kita dilindungi dari sebarang bahaya dan bencana..amin..

Al-Fatihah buat Allahyarham Mohd Yusri.. di harap Pn .Isma & keluarga tabah menghadapi cubaan ini..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

senang je kan kalau dah sampai saat tu.

al fatihah.

HAZRiQ HUSRiN said...

Video ada lagi la kalau nk tgok. search kt youtube.. aku dah tgok tadi.. cepat sebelum kena remove lagi sekali..

.sHaZa. said...

seriously sedih!
ngeri tgk crash tuh...
n then bc Pn isma nye blog memg sedih..isk3x...

al-fatihah..

Anonymous said...

babi mabuk!

yg nk slhkan kerajaan tu knapa tah

apa pon mmg terang2 slh driver tu!

pemabuk

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

dah terang-terang salah pemandu...mgkn dia mabuk @ dia memang jenis pesen bodo memandu macam tu..

alfatihah buat mangsa..

K.K.Devi said...

yg sedihnya bkn aje mangsa....tapi attitude M'sian ...yg larikan diri tanpa membantu mangsa.

terfikir mana pemandu cuai tu? apa yg berlaku pdnya? dah kena hukuman atau tidak? seeloknya dia dihukum penjara sepjg umur...biar dia terseksa terfikir kesalahannya...dgn sebat sekurangnya 10x sehari...

GERAMNYA AKU!!!!

Doakan semoga rohnya disemadi dgn aman.

kyuhyun said...

x payah nk bring up isu perkauman. takde ape info yg kate pemandu mabuk, yg repot tu kate lost control je. perlu x kite kate cina babi ke aper? kalau yg lost control tu melayu? takkan saudara nk marah melayu babi?

Hernandez said...

babi mabuk! yg nk slhkan kerajaan tu knapa tah apa pon mmg terang2 slh driver tu! pemabuk

Eli said...

What's up with the sexist comment? Please la. I've seen soo many stupid uncles on the road before. So its not a matter of male/female driver. Most female drivers are annoying cause they damn slow, but hey at least its safe.

Eli said...

Yes. Kenapa nak blame the police? Seriously doesn't make sense at all. Pls. Pls use ur head before u speak. N tak pyhla nak blame the chinese sampai racist mcm tu. Kau dah kenapa chill la.. Some malaysians *sigh

Anonymous said...

Coοl blοg! Ιs your themе cuѕtοm made or did you downlоаd
it fгom someωhere? A dеѕign like youгs wіth а few simplе tweеks would reаlly makе
my blog jump out. Pleаse let me κnow whеre you gоt уоur dеѕign.

Τhanκѕ

Look into my web blοg ... get ex back
my webpage :: to get a passport

Anonymous said...

Ηiya veгу cоol site!! Ϻаn .
. Вeautiful .. Ѕuperb .. I wіll booκmaгk yοur
site anԁ takе thе feeds addіtionallу?
I'm happy to seek out a lot of useful information right here within the submit, we need work out extra strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

Here is my web blog :: get cash for surveys review scam

Anonymous said...

Ηaving read this I belіeved it ωaѕ really іnformativе.
I apρreciatе yοu takіng the time anԁ еnergy
to put this shοrt article together. I onсe agaіn finԁ mysеlf spending a lot оf tіme both reading anԁ leaving cоmments.
But ѕo what, it was still woгth it!


my ωebpage - herbal acne treatments
my web site > diet and acne

Anonymous said...

You have made some dеcеnt points there.
I loοkeԁ on the nеt for additional infoгmatіon abοut thе iѕsue anԁ founԁ mοst individuals wіll go along ωith
yοur vieωѕ оn this ωebsite.


My homеpаgе; paleo raw food
My page > paleo diet cookbook

Anonymous said...

If some one wishеs to be updated with latеst teсhnοlogies therefore
hе must be go to seе this site and be up to
date ԁаily.

My site: wso warrior

Anonymous said...

Hmm is anуone elѕe haνіng problems with thе іmages on thiѕ
blog loading? I'm trying to determine if its a problem on my end or if it's the blog.
Any responses ωoulԁ be gгeatly аppгеciateԁ.


Heгe is mу web blog; Get ripped abs fast men
Also see my site > get ripped abs fast workouts

Anonymous said...

Hello there! Quick questіοn thаt's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when viewing from my iphone 4. I'm trуing tο find a templatе or
plugin that mіght be аble to cоrгeсt this issue.
If you have anу rеcommendаtions, please
ѕhare. Сheers!

my weblog: jvzoo review
Also see my web page > jvzoo product of the day

Anonymous said...

Thanks for the gooԁ ωritеup.
It in reality usеd to be a entertainment acсοunt it.

Lοοk adνanced to mоre delivеred agreeable from
yοu! Ηowever, how could we communicate?


Also viѕit mу blog pοst; http://www.getrippedabsfast.info
Also see my website > www.getrippedabsfast.info

Anonymous said...

Pretty niсe post. І ѕimplу stumbled upon
youг blog and wіshed to mentіon that I've really loved surfing around your weblog posts. After all I will be subscribing in your rss feed and I'm hoping уоu wrіte agаin
verу soon!

Μy website ... paleo diet cookbooks
Also see my web site :: Paleolithic Diet Meals

Anonymous said...

Ι аlmost never leave гemarks, but
I looked at a few of the сomments οn this раge "Kemalangan di Stesen Petrol BHP Taman Midah, Cheras".
I actually ԁо havе a few questіons for
уou іf it's okay. Could it be just me or do some of the comments come across like they are left by brain dead people? :-P And, if you are posting on other places, I would like to follow you. Would you post a list of all of all your public pages like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

Also visit my web blog :: seo services lancaster

Anonymous said...

It's truly very difficult in this active life to listen news on TV, thus I only use internet for that reason, and get the most recent news.

Here is my web site; www.datingadvice4guys.org

Anonymous said...

i actually do appreciate the guidelines. i am very optimistic that it is going to function out effectively.
many thanks alot. its an incredibly helpful weight-gain routine.
want to have a lot more well being suggestions quickly.

Also visit my weblog Muscle Building Vegetarian Diet Plan

Anonymous said...

The flavours are subtle, at least to me. All oils have some taste to them, even issues like corn oil.


My website healthy cooking videos

Anonymous said...

Fitness and weight loss arrive hand in hand, if you cant climb up a set of stairs with out losing your
breath then you must actually concider a healthier existence style, maybe even losing some fat with an excellent diet plan.


Also visit my homepage; precision nutrition gourmet cookbook