Tuesday, March 30, 2010

Kawin Lombok atau Buang Anak?

Ada dua isu hangat sekarang "gadis kawin dengan jejaka Lombok" atau "buang anak yang tak berdosa".

Tak cukup macho ke lelaki Malaysia? kenapa Lombok jugak yang dicari? Bau badan mereka wangi? 
Lelaki Malaysia pakai deodorant, perfume tak kepoh pun.

Takda pulak lelaki Malaysia tergila gilakan gadis Lombok, kami masih memilih warganegara Malaysia...

Nak kata dari Lombok tu jutawan tak jugak, buruh kebanyakannya.

Nak kata dari Lombok tu romantik, tu gua memang tak pasti gila lah.

Aku dengar kalau jejaka Lombok tu berjaya bawak gadis dari luar especially gadis Melayu ke kampung halaman mereka untuk dinikahi, mereka akan kelihatan seperti HERO dan disanjung tinggi.

Aku ada idea, mungkin lepasni jejaka Malaysia perlu mula ke Lombok, cari gadis di sana dan bawa balik ke sini supaya kita boleh jadi HERO di Malaysia pula, AMACAM?

Gadis setuju?

Uncle google cakap ini "gadis Lombok", WOW CUN SIOT!

Untuk pengetahuan semua aku juga google image "lelaki Lombok", namun demi tidak merosakkan reputasi gambar di blog ini, gambar tersebut tak dapat disiarkan.

Tapi kalau minta dipilih, aku lebih sanggup melihat Gadis Malaysia dilarikan ke Lombok dengan rela hati dan dinikahi di sana secara sah daripada melihat baby2, janin, yang tak berdosa dibakar, dibuang, digonggong anjing di Malaysia. Ohh... aku tak boleh sentuh bab2 bayi kena buang ni lebih2 sangat nanti touching. Nak tengok gambar2 dalam newspaper pun dah tak sanggup. Entahlah apa yang mereka fikirkan. Takda keperimanusiaan langsung.


p/s: aku ingat cuti semester seminggu ni aku boleh jadi blogger tegar kembali dan meningkatkan nuffnang earning aku, tapi nampaknya esok aku akan pergi suatu tempat yang jauh.... mungkin ahad baru kembali. Selamat tinggal semua.

21 comments:

iyllienaz said...

lelaki lombok??aku still suke lelaki melayu la..haha

pergi mana??nak ikut..

sI tEDI said...

sebok nak tolong perempuan yg lari ke lombok balik.

ni yg anak2 di buang dan di bunuh ni apa kes???

YobSumo said...

iyllienaz,
nnt wa post kat fb kot. hehe.


si tedi,
eh betul jugak tu kan tedi, tapi baru2 ni aku ada tgk persidangan yang ada Sharizat, Siti ttg kami prihatin, tak silap aku itu untuk buang anak lah.

.Huda Luna♥™ said...

laki lombok jiwang n caring lebih kot


sape buang anak mmg sewel

kau nk g jauh tu g mn?

shakinah said...

setuju!
biar la dorang kahwin lari, dari anakanak dibiar bersepahsepah mati free je.

wong ah ian said...

tak sangka yobsumo baik hati heh..mungkin aku jugak setuju dgn ko, pompuan malaysia yg nak lari dgn wak lombok tu lantak dorg la..dorg yg pilih dan jugak x menyusahkan org lain..tp bab buang anak ni..ish~ aku sendiri pon x snggup nk tgk weh dalam emel, newspaper, berita..

Nabilah Anafi said...

lombok?
mak sure tak bagi punya

siggplus said...

gila hot sial awek tu

tembam

pap pap pap

told la hejauw said...

hoh ak prefer..eithiopia...hahha

Jard The Great said...

bye2 yob

Mimie.Candy Cane said...

huhuhuhu..aku pun tak tau kat mane istimewa nye jejaka lombok..tapi kalo jejaka melayu nampak istimewa tapi tak reti nak bertanggungjawab selepas bersetubuh,dan tak berhati perut macam setan,bagus lagi la jejaka lombok tu..

Solehah said...

tak cantik pun gadis tu..jeles..huhu

Aujinz said...

lelaki lombok?

aku pun hensem gak....

nursarah said...

hahaha. bape kerat la gadis lombok kerja kat malaysia?..

YobSumo said...

Huda Luna,
macam ada experience je. ni sigg kena tahu ni. haha.


shax,
bagus2 setuje. hehe.


Wong ah Ian,
mestilah, semua orang kesian kot kat budak2 tu kecuali mak bapak drg sendiri.


Nabilah Anafi,
tak payah mintak permission, tak jantan lah camtu...


siggplus,
behave sikit. ade sound effect bagai kehkehkeh!


told la hajeaw,
rare.

YobSumo said...

jard the great,
bye2 jard...


Mimie candy cane,
nampaknye kita ade peminat jejaka Lombok di sini ya!


Solehah,
memang tak cantik, siapa bilang gadis melayu tak menawan?


Aujinz,
aku percaya ;P


nursarah,
aku yang pergi Lombok carik drg. hehe.

nadirah_nor said...

ukh yob trylahh cari memane minah lombok..
nk tgk yg mane lekat ngn kau
=DD

Aus MeLankoLik said...

berapa jauh kau nk g yob . ahahahak .

aku ade idea , kite bawak lari gadis lombok pulak la . hahahak .

chirol said...

kalau dh kenan kat ati..dari mane pun laki tu tetap ensem je rasenye..eh tapi aku tetap kenan ngn laki sini

greenhall said...

jodoh di tangan Tuhan.








kalo nak jodoh yg elokelok, kita pun kena la buat perangai yg elokelok.


pokok pangkalnya, agama harus diutamakan dalam segala urusan kehidupan.

Islam tu cara hidup yg terbaik. kan?

cik EPAL said...

cun nya gadis lombok