Tuesday, March 2, 2010

Community Service Part 1

Dekat dalam blog, facebook ramai jugak tanya mana aku hilang. Sebulan tak update tetiba update pergi gathering blogger. Haish!

So, harini Yob share lah sikit2 apa yang membuatkan Yob tak boleh nak update dalam beberapa ketika haritu. Tak bukan, bukan, aku dah tak buat dah pertunjukan dengan dolphin, ada masalah hati ke hati sikit, dolphin2 sentap dengan aku.

Aku kena organize community service untuk budak course aku. It's a part of my mentoring activity. So, they voted me to become the leader and conducted this event. At first, this whole things seems impossible to me. Just imagine that I'm in semester 4 and all my assistant from sem 6. Something wrong somewhere right.

Sebenarnye community service punya acara tu sikit je. Budak2 course aku tak pernah lagi buat event yang gather sama2. So, sambil menyelam minum air lah kan, kitorang skalikan dinner, sukaneka dalam program ni.

Location: Hotel Impian Morib, Pantai Morib Lama
Date: 6-7th February 2010
Participant: 69 students, 3 lecturers.

So, first day sampai2 lebih kurang 2.30 pm check in hotel dulu. Dah check in gather dekat lobby hotel pukul 3.30 unruk gerak pergi pantai. 10 minit kot walking distance nak ke pantai, tapi tak ramai yang complaint sebab dah warning awal2 ;P

gamba lagi banyak dari sampah :)

Seperti biasa lah, sebagai mando, kerja aku menyibok time orang ambik gamba takpun pergi beramah mesra. Sumpah seranah pun hinggap dekat telinga aku. hahahhaha.

Community service kat pantai ni kitorang benasib baik sebab dapat deal dengan Majlis Daerah Kuala Langat. Diorang sediakan plastic sampah, lori sampah dengan photographer. Check ahh kat newspaper tengok gamba kitorang.

Ini bukti kitorang mengutip sampah, bukan lenggang kankong je.

Dekat pantai ni ade contest, bilik mana sampah dia paling berat, bilik tu dapat hadiah. Jadi ini lah pemenang dia.
Plastic sampah paling berat: Chanel and her roommates. The prize was given by Mr Ib

That night, ade dinner lah, theme dia, takda theme. hahaha. Tapi semua kena pakai RED WHITE BLACK.

 

 

Biasalah, majlis muda mudi mesti ade prank baik punya malam tu. Macam2 lah budak ni kena, tapi yang penting semua sporting gila lah, buat semua benda slumber yaya je walaupun ada yang malu2 tutup muka. Seronok ahhh malam tu... Hadiah pun belambak lambak, Hotel Impian Morib pun taja 4 hampers. Syiok2!

kiri: joget lambak, tengah: joget2 manja atas kerusi, kanan: exchange gift

Habis dinner ni awal sebab nak kasi chance tidur awal, esok aerobik pukul 7.30am. Tapi sebelum tido, snap2 ah dulu kan, bukan senang nak gather ramai2 camni.


Kalau korang tengok ulang2 muka sama je dalam blog ni jangan menyampah pulak sebab most of them dalam gamba ni gang2 aku, yang bukan gang buat pe letak kan, dorang bukan bace blog aku pun. hehehe.

Oh, sebelum korang tanya, baik kasi tahu. Kami semua student Management & Science University (MSU), Bachelor Food Service Technology. Tak tak, bukan jadi chef, kami belajar science, technology, service and management of the food.

Yang untuk hari kedua aku update kat entri esok. Kalau tak, panjang sangat, kena sumpah pulak lagi. haish.

24 comments:

Aus MeLankoLik said...

hahahaha, aku la salah sorang yang tnye..
hahaha..
owh , ade community service..
cayalah..nnt bukak company..
hahahak..
boleh ke ????

hanie said...

ok..tgk gmbr dulu..
esok wa smbung bace..
ok?


:P

Mimie.Candy Cane said...

dalam ape jua aktiviti yg kamo lakukan,just dont stop blogging ye yob..

update skali skala pun xpe

papepun aktiviti yang sangat bagos dan berfaedah

[komen serius]

Solehah said...

best jugak aktiviti mcm ni..aku dah lama tak berbakti pada masyarakat dan negara ni..

ahleng ariKen said...

'gamba lg bnyak dr sampah'
haha...
selamat kembali berblogger...
ke....sibuk lg?? :D

Ery Farieha said...

wohh
food service
kau mcm tau ape dlm fikiran org yg bace
dr awl dok tertanye ko kos ape?
hahah seb bek jwb

YobSumo said...

Aus: tak boleh. hahaha. ok tak faham ;P


hanie: cis kek!


Mimie: why so serious?


Solehah: hehe bila lagi?


ahleng alriken: tak lah, tak sibuk... saje je buat2 sibuk, takda idea nak update :D


Ery Farieha: hahaha menjiwai pembaca tu... ada Technology belakang Service tu :)

Aus MeLankoLik said...

community service buatkan kau kurus ke ? kekekeke . xdela nnt yobsumo .

peAnut said...

perghh..
no wonder girls ko lame
xhupdate..~

Wanie-san said...

Salam!yob!lame xnampok!wakakaka
amboi...jadi leader ke???
nnt bukak company jgn lupa daku!!hihi

Aujinz said...

lepas nie Yob buat komuniti kutip sampah masyarakat plak...

hua hua hua...




chanel tu nampak hot...[panas..]

sharamli said...

seb0k kutip sampah erk dia..hak3

Fhad said...

rugi aku x terima offer ko jadi phographer aritu... banyak awek kegemaran aku je.. hahaha... wey next gath aku lantik ko jd ajk pemasaran.. ko tlg cari port tuk communitty service ok tak?

YobSumo said...

Aus: sejak bila pulak aku kurus, jgn risau, boroi aku still ada :P


peAnut: tulah. wondergurl betol!


Wanie-san: knapa 2 org cakap pasal company? takda kena mengena....


Aujinz: hehehhe. boleh jugak, tapi sampah masyarakat ketegak.

Chanel mmg hot tp gedik. hehe. (gedik yg bukan dibenci)


sharamli: haha. sampah pun dah menyampah!


Fhad: tulah kau rugi jee, aku dah offer ha, bukan tak offer...

nak deal untuk community service tu bleh je. tapi kena set tempat dulu lah baru cari cmnty servc yg sesuai for the particular place.

dilla said...

wahhh,,,bagus2!

iyllienaz said...

yob..best dpt byk sponsor..

addictedtoeleven said...

wooh..!!
patot lah kurang buncit sekarang...
bwahaha XD

shakinah said...

aku salah sorang yang bertanya!
oyeahh

oranglidi said...

apehal baju masing2 gorges?

joegrimjow said...

bile ntah nak join camni
haishhh

[z@ck] said...

ko kutip sampah ek..
baguslah..bukan senang nk cari org rajin macam ko..
heh

nadirah_nor said...

huh
yob baek!!

YobSumo said...

dilla: hehe memang bagus...


iyllienaz: ha'ah banyak, tapi kena berusaha carik la...


addictedtoeleven: hahaha kurang je, tapi ade lagi. nak tgk?


shax: jom joget lambak, apelagi!


oranglidi: entah. tapi mcm tak cukup kain je :P ekonomi meleset kan....


joegrimjow: erm, join community service atau join wanita2 gojes? hehhehe.


zack: hehe... terpaksa XD


nadirah: see the leg lah!

addictedtoeleven said...

eh jgn la cakap kat sini
*malu2*
ehm nanti yea...
*angkat kening*