Friday, March 26, 2010

Berjalan suka ria melawat bloggers di Restaurant City

Exam dah habis, tapi hidup masih tak tenang. Cuti semester seminggu je wok, camne nak bertenang? Mengenangkan jawab exam macam cibai lagi. I really need a break. The good good one. That's why lah I pergi berjalan jalan ke restoran2 blogger harini, release tension.

Harini kita ber "I" "you" sikit sikit, nak feeling London.

Dalam list restaurant city I, ade 111 owners. Restaurant I dekat ranking 21. Kira macam power lah jugak lah I ni. takdalah looser sangat. Target I sekarang nak kumpul duit sampai $100K, then I buat full renovation kat restaurant tu. Nak tengok tak restaurant I yang macam lakhnat buat masa sekarang? Usha bawah.

overall view of FATTY BOM BOM restaurant

outdoor seating

 main indoor seating, waiting area

private indoor seating, interactive area, toilet

Jadi inilah sebahagian restaurant ku yang sedia ada sekarang. Nanti dah makeover restaurant ni, aku kasi tunjuk perubahan drastiknya. Jangan tak menjadi sudah.

Dalam list aku, bloggers yang ranking depan aku ade 2 orang je. Kalau yang belakang aku atau kata lainnya looser, BELAMBAK. Ni aku kasi sedikit gamba2 restaurant pesaing terdekat aku.

Ranking 18 -  blogger Ijau
(Kedai Makan Mei)
Komen aku: 
Kemas dan teratur, tapi kenapa toilet hang luas benar. 
Kenapa meja ngan kerusi kayu je? tak mampu eh ;P

Ranking 20 - blogger Huda Luna
(Luna's Paradise)

persaing paling dekat sengit bingit aku ni,
Komen aku:
Garden yang kosong dan boring
Apakah design wall partition kat toilet macam tu? ingat tempat parking keta ka? ;)
maaf kau pesaing terdekat aku, tak boleh puji2. hehe.

Ranking 27 - blogger Siggplus
(Salad Salad Please)
Komen aku:
Kemas lah jugak, teratur, tapi biasa je lahhh.
Kenapa kau punya toilet takde dinding? lucah dan selekeh!

Ranking 30 - blogger Shax
(Burger Queen)
Komen aku:
Kalau yang boleh menarik perhatian sikit bahagian garden je.
Pada aku ni lah restoran paling aku tak nampak konsep dia. haish!

Ranking 33 - Blogger Nuar
(d'Corner)
Komen aku:
Perlu ke wall kau boria dengan tile kau? pening lah mat.
Walaupun kecik je restoran ni, aku rasa masih ok lah.

Haha aku harap blogger2 kat atas ni jangan lah bengang sangat ngan aku kutuk2 restoran korang, chill beb chill! Kalau lepas ni restaurant aku kena bomoh, kena santau ke, hangus terbakar, aku dah bleh agak lah siapa yang buat. hehe.

Eh siapa yang dah jadi friend aku kat FB, tolonglah main Restaurant City ni sebab aku nak free ingredient dari restaurant korang. Tolong eh! Mekasih....

Aku tak sangka 2 blogger dekat atas dah private kan blog. Betapa lamanye aku tak update, dah ketinggalan zaman. Nnt nak temuramah mereka dkt fb kenapa private kn, tak syiiokkk ah gini.

20 comments:

hans said...

hahahahah
addicted dah dgn game nih yer yob

Lia3003 said...

haha..kenapa kebanyakan tulis sal tandas dorang...harap awak punya restoren tandas dia elok..ekeke

Mimie.Candy Cane said...

wahaha,,meniaga elok2..meniaga cara sihat..jgn main santau2 oke..

**bak kate kwan aku " tak melayu la kalo tak santau.."

statement cam harem..hehehe

Fathiha Zainal said...

Hahaha! Comel je.. =p

joegrimjow said...

rajin bebeno p copy paste
tengok la sape otai farmville
hehehe

YobSumo said...

hans,
lately ni je. hehe


Lia,
erk. tandas saya akan dibuat bertakhtakan emas. hehe.


Mimie,
tahu takpa mimie. tapi ape nak buat statement tu macam betul je.


Fathiha,
ape yang chumel?


joegrimjow,
hahahaha aku sengaja tak main farmville sbb aku tau aku kan jadi looser. haha. selamat berkebun ya otai!

chirol said...

lebih kurang cafe world je kn ni?

.Huda Luna♥™ said...

hoi kau tau x dh 6 bulan aku x main restaurant city
hahahha

semua sebab internet slow

RC kne tenet laju

kat umah leh la

huhu

xpe nnt aku lawan balik

jom lawan framville jom!

Aujinz said...

alaaa...

kena santau, ko santau laa balik..
hahahha..

tapi aku tak main restoran city..

Jard The Great said...

gler main game rupanya dak neh.. ahaha

peja said...

isk...igt g bjimba...haha

shakinah said...

hhahhaha.
siot kau yobb!
kutuk aku.
huh

Fathiha Zainal said...

Comel sbb rajin lyn game tu. Ngeee..;p

cik EPAL said...

aku tak reti main ni :D

siggplus said...

aku dah lama tak main menatang ni

last hjg tahun lepas

aku tak tutup jamban sebab restaurant aku konsep open air.

hahaha

chokio_nia said...

adoiyaiii..ko ketagih men menda ne ke??haha..kalo dpt hasil duit btol blanje aku..=)

Solehah said...

haha..eh uuuu..toilet kat restoren u tu terbuka mcm tu ka..hiskkk..

laila said...

rugi aku xmain
klu x leh promosi restaurant au kt sini

ijau said...

hahahaha...

hang jeles ngn toilet cek ek?hahaha
cek ngah kumpul duit tuk beli meja lawa.. skrg pakai hak buruk dlu.. hahaha

asal hang ny restoran dh mcm kedai pmainan video?

HonEyBuNNy said...

arghhh..ila xdk game neh..game ladang lam FB layan la..ihihi..game ne xreti lyn..uhuh