Sunday, February 28, 2010

Saya suka.

Tetiba update...
Wajib dowh, baru balik dari gathering blogger semalam :)

Kalini Melz organize. Sebabkan aku berkurun tak buat blogwalking dan tak update blog memang aku tak tahu langsung, padahal dulu2 aku selalu jugak hello2 blog Melz tu.

So seperti biasa abang sulung Fhad akan maklumkan dekat adik2. Dan adik2 akan reply untuk ikut. Jadi tadi adalah Kosong, Jalak, Ian, Mr Chenta, Aleen dan suami dia (sempatla aku sorry2 tak dapat pergi wedding dia).

Apa yang best?

PAINTBALL DOWHHHHHHHH!

gamba? erm... erm...
segan lah nak kuar handphone :P rasa terhina secara tiba tiba.

Okeh kita cerita pasal game dulu. Kitorang main 3 round, 500 bullets. TERANGKAT BEB!
(walaupun stamina aku macam tahik kerengge sekarang, sempot lebih)

ROUND 1: Kena tembak kat tangan pastu tepat2 kat mask bahagian mata. Keadaan terkawal, tapi bola mata membesar kerana keturujaan, lalu contact lens kiri TERTANGGAL menjadikan ku rabun sebelah. Lens itu hilang begitu sahaja.

ROUND 2: Mmg aku dah tak nampak belah kiri, org suruh aku shoot kiri aku buat tak tahu je, dah memang tak nampak kan, power lens 500 kot. Tinggal dalam 10 bullets, team aku 3 org je hidup lagi, tu pun dah mengah2. aku dengan kamikaze berdiri sambil berjalan menembak nembak. SEMUA AKU TEMBAK SEMUA KENA.

Kejap2. Pedulikan ayat last tadi... Itu penipuan paling besar dalam entri ini.

Yang TAK KACAKNYA, aku dah la tak nampak sebelah, aku tak dapat nak agak org precisely, depan mata aku je kot, aku tembak2 semua tak kena. What a shame dude! Poyo je nak kamikaze konon. Sialan gila perasaan ini

ROUND 3: Ini lawan dengan gang bukan blogger, yg menang? tentulah blogger. hehe!

YANG BEST? dapat jumpa....

jumpa blogger tegar family, lama gila tak jumpa, last yang gathering Genting tu je ar.

jumpa Melz yang aku kagum dengan cepatnye progress dia as blogger.

jumpa Aus yang aku tak sangka dah kamcing ngan gang2 Melz. Aus tu dulu waktu mula2 buat blog, aku lah salah seorang pengkomen tegar dia ;) weh ada facebook? asal blog kau takleh bukak?

jumpa bro Eyriqazz. Aku dah lama kagum ngan dia woooo since dia menang macam2 ngan Nuffnang. RedMummy pun kenal dia. Walaupun aku tak selalu komen blog dia, tapi aku rajin gak tgk2 update dia.

YANG TAK BEST?

Fhad kata Cik Epal join, namun begitu, aku kuuuciwaaa tidak dapat melihat cik epal taraf2 celebrity itu secara live. haish! why cik epal why?

Ini je picture yang aku ada. Love bite dari Fhad. Ko tengok ahh nnt, next time aku shoot kasi hilang satu telor! tak bleh kau main jentik2 ngan Mr Chenta ;)

Aku seperti biasa, bukan senang nak biasakan diri dengan orang yang 1st time jumpa sekelip mata. Kalau ada yang aku terlepas pandang tak tegur, ampun maaf dipinta :)


Kaki aku dah lenguh pulak secara mengejut. Mungkin ini balasan aku shoot Melz group aku sendiri semalam. Dah ar dari belakang, siot betol. Sorry weh. Kepala kau dah ok? itu bukan aku buat XD

32 comments:

enuLwanie said...

rindu nak jumpa yob.
tapi sy dh kat kampung.

akan kembali ke kl tgh2 bln 3.

;)

Lia3003 said...

wah, best2...main paintball memang akan lebam2 macam tu ke?

Eyriqazz said...

nice meeting yob smalam..kena korek rahsia nak kurus ni..hik3....

YobSumo said...

enulwanie: haha nnt kita jumpa eh.


Lia3003: tak lebam bukan paintball ler ;)


Eyriqazz: mana ada rahsia lah :P nice meeting u too.

Aujinz said...

yob..

itu gambo peha kee lengan??..

giler banyak bulu...muahahhaha

addictedtoeleven said...

yob!!!!
banyaaaaaaaakkknye bulu!!
hehe
i loike!

YobSumo said...

aujinz: haha lengan laa.


addictedtoeleven: haha apsal masuk isu bulu ni, paintball wei paintball!

Khairi said...

lama xupdate kau haha. tetiba gi gathering.

[z@ck] said...

main paintball mmg x sah klu tak kena tembak..

Aus MeLankoLik said...

satu keajaiban yob update .

hahahak , baru aku tahu asal name kau yobsumo.

haahaha ,

Ery Farieha said...

ah benci!
huhuh eh mr chenta gi gak? eeee. x gtau pun. huhuh

Fhad said...

wow love bite from me? sedap x? sape suh ko brani mati dtg dekat aku dengan gaya taliban? baget ko nmpk ke dengan tahap keluasan pemandangan hanya 1 cm di depan? hahah.. aku taw ko da rabun tu pasal aku pun brani berdiri tembak ko dekat2... muahahahahah

YobSumo said...

Khairi: tu lah pasal. haish.


zack: tak kena tembak tak best ar ;)


Aus: haha. asal plak dgn nama aku yobsumo? ape yang kau tahu? hehe


Ery farieha: ha'ah die pergi...


Fhad: ULU YAM ada lagi brader ;P nnt lu ha!

avid gunner said...

idop rupanya ang...bab gathering laju je update..keh keh...

helena's said...

yob!hai...join gath kan..tapi yang mana eh?huhu cikhel dtg lambat..so tak sempat nak kenal2..hehe

i'msosupernotcool said...

pergh,, paintballl x ajak..

Melz said...

wakakakak . kau tembak belakang aku pastu buat muka tak bersalah. sampai hati kau! hahaha tapi tape friendly fire aku kebal ! wakakakak

Neway terima kasih Yob datang event aku .papehal nanti aku buat lagi masyuk ~

hanie said...

dtg genting dulu bkn nk jumpe wa..
haihhh..
wa merajuk x abeh lg dgn lu nih..


[hahahah!!]

enyheartsdiamond said...

hye yob..eny bz la disweek..nanti da update..eny hit ok :))

kenwooi said...

i've always wanted to play paintball! lol.. and the shot mark.. looks pain.. =P

kenwooi.com

YobSumo said...

avid gunner: haha kena update dowh. aku penyegan jumpa org face 2 face ni so tak byk tegor :/


cikhel: kita dah kenal2 kan ;)


i'msosupernotcool: camne nak ajak tu?


Melz: hahaha. terima kasih kerana bertenang :) okeh buat yang lagi terangkat punya eh!


hanie: wa nak no phone lu, lain kali senang. kasi kat facebook please :)


eny: wokeh! no problem!


kenwooi: INDEED!

Jard The Great said...

uishhhhhhh... hapdet2.. tibe2 pasal gathering.. waaaa

Natasha said...

wahhhh..mengganaz betul korg erk???
syabas...... nanti ada game kak tash roger lagi okey

Jogger said...

yob bebeh... apesal x cakap lens ko jatuh... kalo tau... aku dah soh ko dok depan skali..

team kita menang masa lwn bukan blogger tu sbb ko jd umpan kan??? menjadi arr taktik kita

||| PöJìé PööH ||| said...

lorrr rabun ker Yob nih rupanya..patut la blur2..
siap buat serangan kamikaze lagi!
hahahhah, sori beb sebab tembak kau kaw2 masa moment tuh..
wakakak!!
ada luv bite dari marker aku gak kan??
kikiki..
btw entri akan ku update later, bz + tgn + kaki masih lenguh, cipan!
hahah!

chirol said...

lame ko hilang..

cik EPAL said...

yob dah kurus?? wow wow :)

YobSumo said...

Jard: hehe ;)


Kak Tash: memang kena roger! confirm saya follow!


Jogger: haha siot. mana ade aku jadi umpan. aku nak gerak pun susah time tu.


Pojie: ha nnt update kasi tahu. aku pun rsa ade dari kau lah sbb time tu korang ade 3 lagi alive kan.


chirol: aku dah muncul :)


cik Epal: kenapa cik epal tak datang!

mrHan said...

xhabis2 yob ngan cik epal....cik epal tak dpt dtg sbb ade org mminang dia... heheh

mel...bt pengetahuan ko... yob dengan niat tembak ko...hehhe

Ah Fatt said...

oit yob
ko pun pegi gak rupanya ya

Aus MeLankoLik said...

hahaha ,
sbb adela..
kang xnk bgtaw..
hehehe...

Liliyuli said...

sian dia ada luka-luka..heh.
best ye main paintball? saya mau try tapi takut..huhuhu