Friday, January 29, 2010

Selamat datang, makan lah, free semua!

Dah lama tak update. Dah lupa macam mana nak tulis bahasa Melayu. Sekarang ni bahasa Zimbabwe je aku tahu. Tapi memandangkan takda orang Zimbabwe baca blog aku, terpaksa guna Melayu gak.

Alasan lama tak update, aku byk sangat pertunjukan menunggang dolphin. Dolphin pun dah naik menyampah tgk aku. Aku baling2 ikan sebagai ganjaran dorang mintak nasi paprik pulak. Zaman dah berubah katanye.

Ok harini bukan update main2, ini update serious, marilah tgk design restoran aku!

Tapi ni bukan hasil kerja sorang2, team effort maaa. Credit to Ruby and Farah. Aku dah tulis nama korang ni, Jangan banyak bunyi pulak!

Nama restoran ni Goody's. Concept dia, Modern Kopitiam. Bukan aku rajin sgt nak buat bendalah ni, but it's a part of my mini project for Food Service Layout and Design subject.

 
Pandangan jauh

Complete layout

 Parking

 
Left side outdoor seating

 
Right side outdoor seating

Indoor seating, Service, beverage and display area

Kitchen, Preparation area (double L and single wall layout)

Office

Locker room for employees

Sebenarnye banyak lagi gamba, tapi taknak letak, karang tak pasal2 orang menyumpah aku, YobSumo si blog lembab.

Korang nak main2 buat 3D macam ni jugak? ape lagi, download lah Google Sketchup. FOC. Bukan korang nak kena buat kitchen je, nak design rumah pun boleh, Kelab Dangdut pun boleh! Ade banyak jugak video tutorial yang di provide kn oleh Dr. Google, selamat belajar!

 Farah. Yob. Ruby
Seperti biasa, silalah baling tomato. Lagi busuk lagi terbaik. Aim betol2 dekat orang yg tengah, mungkin dolphin akan mampu menolong.

49 comments:

sI tEDI said...

yob!! lamo tak menulis. baling cili kisar lah best!

YobSumo said...

hai tedi. cili kisar masak dgn ikan bilis sedap!

oranglidi said...

WAWWW!! GILA LAWA!

APEHAL NAMA GOODY?

KNAPE X CAKAPWA/

sharamli said...

alasan la tu xnak update..pemalas bt0l...

YobSumo said...

CAKAPWA, kita kan blogger bawahan, mana boleh expose lebih2. hahahaha!

GOODY tu sebanarnye, GOOD DAY.

enuLwanie said...

hahahhahaha..
dh ada misai dh dia.

Mimie.Candy Cane said...

huhuhuhu..ko tunggang dolphin ke dolphin yang tunggang ko ni?confius2.hehehe

kete yang parking tu sume kete mewah2 je.goody's ni standart harga 5 star hotel ke? [ya,aku keji]

apepun,great job.dining room yg kemas dan tersusun..

aku nk baling lesung batu boleh yob?hehehe


hye lidi :P

Jard The Great said...

dolphin? tak nmpk pon?

Wanie-san said...

t'baek wooookkk!!hahaha
ak nak jadi 1st custmer ko..free ye..lala

ak nak baling pisau kat ko bleh??

saypOOL rafhtello said...

smart!!!klu ada project nak satu ngan ko la..

Aus said...

ceh yob..
aku baru nk post brite kehilangan kau, ahaha...
lame benar hilang..
keke..

cit , lawa betul design
ko tlg design kan tempat untuk aku berjoget irama mak yong..boleh

ahaha..


Kalaulah Wanita Menjadi Lelaki
Cinta Full time atau Part time

YobSumo said...

sharamli: hehehhe, tahu2 je.


enuLwanie: hohoho boleh nampak eh? mls shave arr...


Mimie: dolphin tukar2 dgn aku, aku kan penyayang. terima kasih atas pujian, ye kalau anda rasa kaya sahaja dialu alukan, tak kaya boleh belah. hahahahah kurang ajar gila. maaf kami tak menerima lesung batu di dapur kami.


Jard: dia pemalu. naked la.


Wanie-san: aku taknak jemput kau masa opening. hahahahha. nak baling pisau eh? tumpul punya eh, baru seksa sikit aku. hehehhe.


sayPool: jom jom, laung je nama aku!


Aus: huhu kau menari mak yong ke skrg? terbaik... hahaha, tak reti lah nk design benda susah2 tu....

GhOsToNe said...

uiks..

menariknyew...

LORD ZARA 札拉 said...

pergh~

aku rindu ko~

peluk skit boleh?

hehehe~

mein melon said...

lawa lawa..

hanie said...

aku nk baling buah durian lah...

Aus said...

kau xtaw ek..
skrg blogger ada buat group mak yong dondang syg..
hahak..

iyllienaz said...

haha..buat kelab dangdut satu yob..pastu publish kat sini..haha

Liyana said...

wah...ni assignment ke? lawa lah

YobSumo said...

ghostone: menarik tapi byk kos emosi yg perlu ditanggung.


Zara: peluk erat2 saya sudi :)


Mein: tak sehebat kamu ;)


hanie: kejam lagi tak boleh?


Aus: serious? club ape lagi ade, aku menari2 tak reti. club makan cepat ade tak?


iyllienaz: dgn syarat, kamu rasmikan kelab dangdut tu. tarian tiang ok. hahahhahaha.


Liyana: mini project, mcm assgment la... thanks btw =D

oranglidi said...

dem. wa penah bercita2 pndai lukis2 mcm lu ni..

guna software ape ni bro? xkan autocad?

YobSumo said...

oranglidi,

mula2 wa pasang lagu kesunyian yg wa dunlod dr lembaga peperiksaan supaya dapat feel, then

wa dunlod google sketchup. then,

wa dgr balik lagu tu bagi dapat mood. then,

wa blajar tutorial. then,

wa dapat ilham, wa buat 3D tu sambil dengar lagu kesunyian. syahdu, tenang je wa rasa.

siggplus said...

aku dgn pantas mengdownload menatang tu

tapi sampai sekarang tak faham macam mana nak guna..haha

.millalara. said...

yob ohh.. letak ah bathtub dlm toilet tu..
baru mengancam! aummm~

Moon Death Spell said...

macam rumet je....
ni bukak kat mana ni?
ape menu spesial

Aujinz said...

yob..sila kepit kaki lebih sikit..
baru nampak ayu...

joegrimjow said...

dah seminggu lebey
xley jadi blogger tegar ni
hehe

minat design
tp malas nak blajo

Razman said...

kat mne tmpat tiger show? xde sediakan ke?

nadirah_nor said...

yob at first aku tgk
cm camp site askar
uhuk
but cayalah cntik dsign..

oranglidi said...

cis......

lagu baru wa dah dengar belum?

tajuk: spm pun tak lepas.

YobSumo said...

siggplus: aku belajar berminggu kot. susah....


millalara: tak buleh! takut taukeh kedai terlanjur ;P


Moon Death Spesal: bukak kat planet sebelah planet pluto. menu spesel, sup cendawan daging biawak.


Aujinz: aku tak pikir pulak pasal adik kat tgh2 nak kepit2 kan. haish!


joegrimjow: ler, boleh diampunkan lah, blogger tegar time cuti sem je. haha.


Razman: ade sangkar untuk kau strip dance. nak? slot women's night. amecam?


nadirah_nor: apekah kem askar. not kool!


orang lidi: iye? wa dah excited gila cipan ni. nak dunlod skrg gak! mesti mental habis!

hans said...

pandai dowh korang design
nampak menarik jugalah

faye said...

wow...lawanya design....smart gila.....huhu...

avid gunner said...

yob, design umah aku esok2. aku belanja neskepe.

Koyuki said...

ada waifai tak ni?


kehkehkeh

Aus said...

ceh
kau mahu menjadi sumo lagi kah ??

Khairi said...

kau pun dah main2 ngn benda ni. bagus2. zaman aku dulu kena pakai otoked catia bagai.

Ah Fatt said...

cantiknya kedai ko
x nak buat dua tingkat ker? rasanya ada ruang lg tu...

♀.รﻨν.♂ said...

giler cantik!!!!

kawie2020 said...

memang lama tol ko x update bro... hehehhehehehe

seKut taWar said...

err..xreti lak nk gune mendealah tu..hehe

salute lu ah..
[sbb wa xreti nk design2..hehe]

hans said...

maaflah kalau lari topik tapi nak minta tolong kamu vote entry saya yang bernombor 19 di blog www.denaihati.com

lebih mudah nak faham sila click entry ini dan harap sudilah vote entry no 19 saya tu..

terima kasih yer n promotelah dkt member2 sama suruh vote entry saya

anis said...

tgk design tu ,
baru la anis phm knp ari tu , dpt cukup2 makan je utk subjek cyberpreneurship ari tuh .. hahaa

Anonymous said...

ns paprik satu..bontot aym lebey ye..

aLeen aVriL said...

aduh lame tgu lu updet kesah lu...

huhuhu..sowi ah aku nk tulis bhase Zimbabwe jugak td...tp aku nih bawu belajar bhase tuh kan..kot ko yg expert nih xphm pulak..

so aku tulis bhse melayu jugak ler....huhuhu...

bz sgt ker wei...??
eh kenduri aku nnt jempot dtg tau..

Arief Arf said...

pergh.
gile la ko.
nanti jom kite bukak kedai makan jom sama2..
ahahahaha

weh aku ade hadiah utk ko..
hohhoho

|arieza| said...

wah designer.. not bad!

nuwa said...

terbaik jugak lu design en, lepas ni wa nak mintak lu design kan toilet rumah wa nanti, haha!

Eyriqazz said...

laa,ingatkan kedai betul tadi...