Tuesday, January 19, 2010

Bergerenteng bersama blogger

Jangan tanya bergerenteng tu apa, aku pun tak tahu.

Semalam aku pergi dating, bukan dengan seorang tapi 2 orang blogger wanita yang gojes. Ketamakan aku terserlah di situ. Memang dah janji mahu belanja mereka berdua makan lama sudah, tapi tak tertunai dek kerana kesibukan mencari nafkah untuk 4 isteri dekat rumah.

Lokasi: Pizza SACC Mall Shah Alam.
Masa: 8.30 - 10.00 pm (tak termasuk slot berdangdut)



Illi Hanani dengan baik hatinye mengoffer keretanya untuk mengangkut badanku yg sedap sedap dipicit ini. Aku tanpa rasa ragu ragu berselitan segan menerima pelawaannya dengan redha. Jadi sepanjang perjalanan kami berborak borak lah tentang itu dan ini. Tajuk bualan tak sesuai dipaparkan untuk golongan muda mudi.

Mendengar Illi bersuara, berair hati ni beb, sedap suara dia. Kalau masuk karaoke lagu Bikos of U gerenti juara. Illi, I jujur ni, tak tipu punya.

Jadi sesampainya kat sana, kami menunggu kedatangan Wanie-san dengan bentangan karpet merah. Berpeloh peloh ketiak aku tebar karpet tu. Kesian jugak kat Illi, kena tacup tacup makeup balik.


Aku mengagak Wanie-San ni gangster2 seperti dalam blog dia jugak. Aku dah ready untuk menerima kenyataan samada,

Dia masuk pintu pizza lalu berlari lari ke arah aku dan terus menyepak aku dengan sapaan, HEI YOB GEMOK!

atau

Dia masuk pintu pizza, jalan mcm gangster kampung, datang kat aku sep2 tangan sambil ucapkan "Whassup Bro"

SALAH SAMA SEKALI.

Dia sangat ayu berjalan.

Ayu juga berborak.

Dan yang pasti dia kelihatan agak lain dari picture dia.

Kami berbual tentang topik politik Korea Utara, ekonomi Algeria dan Papua New Guinea serta kesan pemanasan global terhadap planet pluto. Agak ringan juga topik topik yang dibincangkan sehingga Illi mahu membuka topic tentang sistem persenyawaan Penguin lantas aku dangan Wanie mencatas topic itu kerana tak sanggup meneruskannya lagi.



Akhirnya kami berbalik ke jalan yang benar dengan hati yang gembira dan perot yang kembang kempis.

Tarima Kasih kamu berdua kerana sudi meluangkan masa dengan aku, jejaka pujaan ramai.
Sila muntah secara berjemaah. Lebih Afdal.

36 comments:

Khairi said...

serius muko ko mcm muka kwn aku. kdg2 buat aku tensen haha.

ehem, yob, kalau sekitar klang valley ni, cuba kau ajak aku tgk. lagi ramai lagi afdal kau tahu.

Koyuki said...

Owh

sekaligus kau angkut dua orang ye

hehe~

H.A.N.I.E said...

tamak dah iye. bila nak upgrade jadi haloba?


hahaha

Fhad Boulala said...

pesal aku x jeles pun? hahahha.. sudahlah yobbb.. aku ajak lepak xnak.. hahaha.. pompuan laju je ko kan?

shakinah said...

curang ye kau

Ery Farieha said...

cheh kau.
jom kte plak.
kah3~

Wanie-san said...

sengal la ko Yob!
ak sekeh kang baru tau!
Ko sopan gile kot smalam..
xkan ak nak huru hara kan suasana
Pizza 2..mau ko cancel nak belanja ak..

*tgh m'serching blog illi..=p*

avid gunner said...

haha...cam gampang stail cite...
hai, tamak nampak?

shazruls said...

dua skali ...congrat to illi n wanie-san

nursarah said...

huhu, besh makan2 camni..bila nak makan ngan aku plak?...muahaha

oranglidi said...

HOI!! APAHAL X AJAK WA ??

WANIE SAN TUUU..

iyllienaz said...

haha..kat dangdut yg plg best..xde plak gmbar..yob nari dangdut memang hebat..xingat gelek gerudi..kalah inul wey..

laen kali kita g karaoke, tgok suara sape lagi sedap eh..haha..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

gath tak ajak aku pon~
kedengki~

siggplus said...

woih dtg shah alam tak ajak lepak

ijau said...

illi>> rindu kamu ;)


yob>> pandai ke dangdut? hehe

ezzati said...

dah muntah...hehe..

Mimie.Candy Cane said...

aku bace entry ni sambil nangis2 n hentak2 kaki....

JELESSS!!!!!

GhOsToNe said...

beshnyew leh hang out!

YobSumo said...

Khairi: ye ke, berkerut tak dahi kau tensen? aku pemalu lah... eh kau bukan nak tgk aku pun, hampeh!


Koyuki: see the leg lah :p


Hanie: Haloba dengan U lah. I tak berani curang XD


Fhad: WOI bila kau ajak aku lepak?! sg gabai ke? tu exam lah, mane buleh. Ajak lah lagi ye :)


shakinah: bila masa aku kapel ngan kau?


Ery Farieha: ceh, jomlah.


Wanie-San: takkan lah aku nak buat perangai 3 suku 1st time jumpa wanita gojes, kena jaga tingkah laku.... lagipun aku mmg sopan hehehe.


avid: nak pass kat kau lah. nak tak?


shazruls: yeah2 congrats to both of them :P

YobSumo said...

nursarah: kau orang planet mane eh?


oranglidi: dia not available, sbb tu aku tak ajak kau.


iyllienaz: tolonglah jangan dedahkan kehandalan i dangdut kat sini Illi, tak sanggup dibangga bangga kan. hahahhaha. okeh lain kali karaoke, sure I pengalah.


ayu: kemaafan.


siggplus: haha bukan datang, mmg tinggal shah alam pun wei. kalau free2 boleh gak buat gathering blogger2 shah alam ye tak.


ijau: jangan pertikaikan boleh tak, plislah goyang gerudi i dah master ok.


ezzati: kaler hijau?


Mimie: kakak bila nak turun KL? 1st time ni aku panggil kau kakak, terpengaruh ngan Wanie. kitorang gosip2 mak jah pasal kau. hahahha.


Ghostone: kau jauh sgt lah, tu ah...

.siv. said...

betul!
suare illi mmg sodap!

kawie2020 said...

wow... wanie san tu ayu ek... illiyenaz tu sweet je aku tgk... hehhehehehehe...

i'msosupernotcool said...

playboy sgguh..
x heran la..

blueekkkk!!

.millalara. said...

wahhhhhhh...
4 kat rumah.. tambah 2 lagi!

kamu mmg hebat la yob!

Liliyuli said...

hahaha~

aku bila pulak ko nak blanje?

Fyzal said...

asiyemen bro.. 2 sekali lu sapu..

perghhh.. terer terer.. hahaha :D

imHepPie said...

jejaka pujaan ramai??maseh x dpt tandingi fahrin ahmad kan hahaha...

muntah berjemaah?dgr pon buat aku loya huuu

oranglidi said...

OI, APEHAL LU TIBE2 jadi kasta bawahan lak? biar wa sorang dah la. haha.

YobSumo said...

siv: kan kan.


kawie2020: dua2 kau boleh try. seyes. haha.


imsosupernotcool: apekah. manader. merapatkan silaturrahim je :)


millara: rekaan semata. sila percaya.


Liliyuli: 10 tahun lagi?!


Fyzal: apa yg terel? tak terel langsung. jgn risau. heheheh.


imHeppie: hahahha kau percayalh sgt ape yg aku tulis tu. hampeh lah fahrin!


oranglidi: wa nak kongsi tempat ngan lu.

oranglidi said...

he he he.. cis.

nadirah_nor said...

wah
ini x bley jadi
....

cik EPAL said...

asal tak ajak...??? :D

cik CumeY said...

cc jeles! yob tak banjerk cc pon..tacing! huhuhu

Liyana said...

lelama yob ni makin popular lah...haha....kesengalan makin terserlah

YobSumo said...

oranglidi: nnt aku belanja kau cis kek blogger bawahan ;)


nadirah_nor: adakah ia masalah negara?!!!!


cik epal: camne nak ajak.


CC: erk. erm. silalah tacing. hahahahha. next time ye :)


Liyana: popular tang hidung kembang adelah. part lain tak langsung. hehe.

Cik Cookie said...

Apsal CC xde time berjimba-jimba?
jeles ok.