Sunday, September 20, 2009

Collection itu berkurang. aku tetap kembung.

ha-ha seperti setiap tahun, aku masih mengharapkn duit raya dr insan2 yg tersayang. aku belom cukup 20 lagi ape, dah la study, tak keje lagi, mmg layak lah dpt duit2 raya lebih lebih lagi yang-nilainya-sangat-besar!

tp tahun ni, walaupn collection tak seberapa mana, aku dah tak kisah sgt dah. kalo time kechik2 time raya pertama, selagi tak cukup RM200 dah balik umah mmg aku akan muncung. itu dulu. waktu otak tak digunakan dgn baik.

ciri-ciri kriteria rumah untuk dikunjungi raya pertama:
  • haruslah senior citizens of Malaysia
  • sedara mara bossumo atau cik puan besar SAHAJA no member2, prime minister, ct nurhaliza.
  • duduk skitar KL-Putrajaya-Selangor
dari pergi rumah Opah yg ckp Peraknye-pekat-gila-belum-tentu-korang-atau-aku-paham, ke rumah neneksedara-masak-sedap-sangat-tak-terkata sehinggalah makcik-asik-speaking-London-tak-berapa-1Malaysia.



letih. tp kenyang. terasa hilang dosa sikit pn ada. dan terasa jadi kaya sekelip mata :p








my final semester exam is just around the corner. to be exact, this upcoming Monday. most probably this is the last entry for this month. thanks for reading my blog all this while and please pray for my success yeah! really need that. i'm damn serious.

Saturday, September 19, 2009

Minta Maaf.

Di kesempatan ini ingin kumohon ampun dan maaf sekiranya sepanjang perkenalan kita melalui penulisan ku di alam maya ini pernah mengguris hati mana-mana pihak. Aku juga manusia biasa yang mengikut nafsu, dan punya cela. Harap di bulan yang Mulia ini bersama-samalah kita bermaaf-maafan.


marilah kita bergembira, dan SELAMAT HARI RAYA!







ikhlas dari hati,
YobSumo.




notakaki:
jemput aku datang rumah kalau korang buat open house ok. sebab perutku sentisa bouncy.
kalo yg jemput dah kerja sila sediakan duit raya. pelajar U lebih sikit kn?



oh! untuk flash mob post sebelum ini, aku dah alihkn sbb bsar sgt, burukkan blogku. kalo nak tgk bleh click sini.

Wednesday, September 9, 2009

tahun ini masih tiada bunga api.

- aku mat bunga -


percaya tak. bulan November ni umur aku 20 tahun dan setiap tahun tahun sebelum ni aku masih main bunga api.

kakak 24 tahun

adik 17 tahun


kami kebudak-budakan ke?
ape erti puasa tanpa bunga api?
takda feel...




tapi tahun masih tiada kelibat bunga api.
adik nak SPM. yg lain kurang b'semangat.

mestila yg plg kecik yg paling excited kn. die tak panggil kita tak keluar.

tak rock la kalo aku yg panggil main bunga api. ish. pelik.







kami tak extreme?

kami main mercun juga.




mercun POP POP.

sebab tak bahya bleh di-baling kat kaki.

siapa nk jd isteri aku. sedia ya. kita main POP POP jugak nnt :)