Monday, August 31, 2009

terasa bahang. terangkat bulu hidung.

mcm mana semua? preparation raya dah tahap ke berapa?




sebagai blogger aku ade peringatan,

kadang-kadang elok kita jgn buat apa yg kita tak boleh buat.

knapa perlu buat benda yg sama setiap tahun tp tak pernah menjadi?




..... terdengar kakak ngan ira menjerit jerit teruja buat kuih.

..... mereka kata nak buat cookies lg thn ni.

..... aku diam. tak jengah langsung dapur. tak hadap langsung mahu tolong. buat2 byk assignment.










sbb aku tahu ini akan terjadi...

korang jgn igt double choc cookies. ini dah hangus hangit Kukis

tahun dpn sila pilih buat kukis lg. org suruh buat konflek taknak.
2 hari tak hilang bau tengik dlm rumah.


p/s: aku igtkn sambil drg merenyeh cookies tu dgr aku nyanyi bellaluna kuat kuat bleh success la. ini tidak haish. habis sore :p

Wednesday, August 26, 2009

nasi kerabu. laksam. teman tak berapa mesra.

moment aku tulis ni. lg brapa minit nak buka puasa.

sgt tak kool.

aku kat ruang tamu sengsorang. 1 bdk rumah dlm bilik pencilkn diri.

roommate buka dgn gf

2 makhluk ade klas smp kul 7. tak buka kat rumah.

makluk lain. lost in action. lantak depa la. padahal...

aku dpt rumuskn kt sini,
faktor kadaan + byk cornflek peribadi 1 sama lain
+ perasan handsome = rumah yg tak unite

rumah tak unite = sgt tak KOOL

aku baik ngan suma. aku tak tahu pepasal lah mereka ni gaduh2. tak phm aden.

takda lah salah jumpa gf, pg klas sume. aku je rasa tak kool :p

nasib baik aku buka pose kt shah alam ni 3 kali seminggu je. Putrajaya lg masyuk.


tetiba aku rindu plak ngan power rangers matrix (lihat gambarajah di bwh). sgt unite. especially waktu buka pose. siap ada jadual basuh pinggan. ini baru COOL gila tut tut.


tolong jgn pedulikn kegemukan aku thp gampang sewaktu itu. aku tensi, mkn byk. alasan.

haha. saat aku nak publish, nasib baik ketua rumah aku balik. ade member!



aku sedih. aku nak mkn ngan famili. member matrix pn boleh. mne krg?

Tuesday, August 25, 2009

aku lakukan dgn ikhlas hati

malam pertama terawih

SEMANGAT

pukul 8 dah chow chin chow

aku. kakak. ira. lokasi MASJID BESI, Putrajaya
nama sebenar: Masjid Mizan Zainal Abidin

masjid, fresh lg. mahu jd jemaah pertama.

wuduk dah ambil - set

telekung mereka dah pakai - set

kain pelikat dah sarong - set

baju melayu takda stock, baju bersih - set

songkok dah pakai - set

pagar dah tutup - set

radio dah on - set

kereta dah gerak - set




ALAMAK!

satu je lupa.

lupa pakai benda dlm kain.

kakak. ira.
WHAT!
kalo londeh kain kau kitorang tak tanggung.

aku.
ala, dah biasa dah :p

masjid ni open air ape, wa pn kena la berjemaah dgn konsep open air tu!



ini picto cilok. trima kasih Mr photographer

Thursday, August 20, 2009

cerita suami-isteri atas katil

bila bossumo tido, satu rumah bleh dgr dia berdengkur. aku rasa cik puan besar je yg boleh sabar tido seblah die. isteri kn.

aku serius tak boleh...

so adelah satu malam bossumo tgh tido dan die mengigau

cik puan besar: pa... ooo... pa. ngigau ape ni (sambil menggerak gerakkan bossumo yg bercakap sorang2)

masih lg dalam igauan dan mata yg tertutup, bossumo menjawab...

bossumo: eh you ni bising la I tgh tangkap gambar ni...

cik puan besar: you tangkap gambar dgn siapa?

bossumo: dgn KRU

cik puan besar tergelak gelak. air mata mengalir alir. hbs satu2 bilik anak-anak die terjah. niat hanya satu, mahu perkembangkan cerita. esok pagi pasti bhn besar akan muncul... haha...

itu belom lagi msk crita bossumo mimpi jumpa ziana zain, lagi dasyat....

bossumo... bossumo...

walaupn terlambat wish disini sbb sibuk exam,
mahu wish mereka berdua, Happy 25th Anniversary
pd 04/08/2009
semoga kalian kekal bahgia hingga ke anak cucu

cucu? kakak pn blom kawin. haish



Sunday, August 16, 2009

1 dari 25

tgk je portion nasi kat atas tu. kena balon 3 org ni


mnelah MOH tak kuar kn statistik 1 dr 25 org Malaysia ni ade bentuk tubuh SUMO terbaik.

restoran tak m'bantu lgsg. minyak murah, pnuh phosphate. telur dada masin gila garam satu senduk, nak org mati hypertension.


tak boleh jadi...


mari sedar ramai2. jom dpt bdn mcm Daniel Kerek atau Kati Pari!





ape kes nak jd food technologist badan gebeh kiri kanan ye tak?


Tips hari ini: kalau mahu diet btol2 jgn makan pisang malam2. pisang terbaik untuk breakfast tp bkn untuk dinner. terlampau tinggi carbohydrate dlm tu. igt igt!