Saturday, May 23, 2009

oh kau ketakutan? aku pn takut...

bila kita berkata ttg hantu atau entiti paranormal pastinya semua berase gerun... x gitu? aku pun...
apa pulak jadi jika ko berada di situasi yg tidak sepatutnya engkau takuti?

-oh jgn tgk sampai x tido malam-

tahap 1: paling x patut...

ko mmg penakut, ko mahu tonton juga...
ko mahu buang benda2 yg patut, ajak org teman...
lampu terpasang, terang bederang...
teman ko pula menyanyi, "tiada ku sangka kau sungguh kejam" (ala2 suara misha omar bkn puntianak)
pop pop... ko menjerit ketakutan... patut ka?

tahap 2: rasionalnya ko patut fikirkan

org tonton ghost story ko mahu tonton...
bukan di panggung yg sound effect nya BENDERUM...
tp di rumah, di laptop teman ko yg sound effect nya seperti ayam... ya AYAM!
ko tutup mata ko dgn kusyen sepanjang cerita...

APEKAH?
baik ko tonton Maria Mariana sahaja :p


tahap 3: dalam hutan bersama teman2 lain

bukan pilihan ko ditinggalkan di dalam hutan seorang diri...
malam pulak tu...
ya hutan gelap ade byk entiti...
beberapa meter di depan ko adalah temanmu...
ko takut...
ko gerun...
engkau yang takut bukan temanmu...
perlu ke ko tanya die setiap 30 saat,
"teman ko OK ke?"

dan bukan "teman, aku x OK ni"

erk... apa yg ko fikirkan? ego mungkin
xpa temanmu bisa memahami... jangan risau...

tahap 4: ko pen"psycho" terhebat


ko claim yang ko nampak entiti...
teman ko antara percaya atau tidak...
3 kali seminggu di tgh malam, ko bangun dr tido menjerit! lalu berlari keluar bilik...
ko nampak HANTU! engkau kata, bukan orang lain...
ape yang jd dgn temanmu yg tido dalam bilik sama setiap kali ko menjerit?
ohh mungkin ko tidak fikir effect kepada emosi die juga...

mahu die jadi hantu?

sensitif sikit boleh?

Wednesday, May 13, 2009

Karenah housemate baru

Perihal duit

Kejadian: Baru seminit dua berpindah masuk

Orang baru: aik mane pg duit aku, RM10 dr wallet aku da xda la…

Makhluk senior: (pelik) ko salah letak kot….

Kejadian: 2 minggu selapas itu

Orang baru: duit RM50 aku hilang la, mane ni, td ade je dlm bilik ni

Makhluk senior: kat rumah ni x da pencuri, ko dah nyanyuk sgt ke, baik ko beli CCTV then pasang kat rumah ni, mana tahu toyol yang masuk…

Perihal Birthday

Kejadian: suatu malam ketika birthday orang baru, die membawa 1 biji kek secret recipe ke dalam rumah

Senior laser: wah secret dowh! Asal ko bli secret ni? Nak sikit (nada main2)

Orang baru: mana bleh! Harini birthday aku, nak pg celebrate dgn member jap gi…

Senior laser: (mcm aku kemaruk kek ko) ooo birthday x kasi tahu pun kan…

Orang baru: (nada kerek) buat ape kasi tahu, kan baru kenal…. (gaya bajet bgs sambil menunjuk2 lagi kek secretnye)

Senior laser: (sentap) Oh nnt ko mampos, mayat ko aku biarkan aja ok… polis tanya aku bilang, aku sama die baru kenal ba!

Perihal kewajipan hari jumaat


Kejadian: orang baru masih membuntal di dpn pc sambil bermain game sehinggalah solat jumaat habis.

Orang baru: (mood bercerita) aku nak try involve dlm MPP la nnt…

Senior warak: (gelakan sinis) sembahyang jumaat pun ko x pegi ko nak jd MPP apa?

Orang baru: (nada sukaria) ala tadi panas la, nnt bila sampai hidayah aku pergi la…

Senior warak: patut la ko hitam macam arang, kat neraka nnt cepat sikit lebur…

Tuesday, May 12, 2009

korang pandai kn... tekalah

tidak sesuai untuk bacaan bawah umur
  • mempunyai cendawan atau pensil di antara peha kanan dan kiri mereka...
  • attention seeker... akan MENJERIT spt meroyan, bercakap dengan SANGAT KUAT sehingga orang keliling perasan kewujudan mereka yang tidak brape boleh diterima
  • jaga keterampilan sangat2
  • bermulut jahanam
  • dielah bagus, dielah btol, dielah winner dan tidak sekali2 menjadi org yg kalah
  • ade semua apa yang orang ada... tahu semua ape yg org tahu... sgt up to date die kata... padahal....
  • suka pakai singlet dan short unt clubbing, kata die itu hot dan sgt fashionable
  • amalan one night stand jd pilihan
  • tertarik dgn cas bateri yg sama
  • suka "memberi" atau "menerima" pada hari krismas atau perayaan2 lain... dlm kes ini lebih "menerima"
siapakah dia ini? aku x perlukan nama harap maklum

minta maaf jika tulisan ini dianggap mendiskriminasi... tp bukan sume dr golongan itu seperti dijelaskan di atas... ade yang ok...

uhh tidak larat melihat benda ini berlaku setiap hari... berubalah wahai insan!
!!pekak telinga aku, sila berhenti menjerit!!

Saturday, May 2, 2009

GHOST

dah lame betul aku tak update blog ini, aku fikir short sem ini banyak masa unt relax, tp sebaliknya yg jadi... aku sgt rush blajar mandarin yg jumaat haritu 90% jwpn quiz aku tiru member... aku belajar malaysian studies yg mmg aku tak minat... sejarah aku 4B SPM, subjek plg trok!

oh kembalikan subjek2 science yg aku bleh tackle!

semalam TOMOK menang 1 millions dowh! x ke hebat tu... jutawan segera...
pastinya die kena berterima kasih dgn keluarga aku sbb buat pertama kalinya dalam hidup aku, mereka mengundi dgn scr serius unt reality show...

hayunan mic stand itu sgt cool!
credit to salehsley, aku curi dr blog die...


ade ape dgn TOMOK? suara dia power?
tak...

handsome?
tak brape...

so, ape yang menarik?
TOMOK dah berubah.... itu yg menarik pada aku... aku mengutuk die pada awal competiton hari itu tp tidak di penghujung... tahniah TOMOK kerana itu...

ok... tajuk entri ini adalah GHOST so mmg xde kaitan dgn Shah Indrawan atau short sem aku...

korang dgr x lagu yg aku letak kat blog ni, MASIH JUA by Chelsia Ng and Douglas Lim... ini adalah opening montage unt Ghost series Season 2... bersiaran hari ahad, jam 10.30pm di 8tv... kalo anda tanya saya, cerita die mmg bagus... tgk saja pada shot2 die... mmg cantik...

Season 1 juga saya tonton tp ulangannya di ntv7 haritu...



lebih menarik lagi ade
  • best student MSU berlakon di dalam cerita ini,
  • dan juga teman kakak aku yg aku kenali, bergembira di birthday partinya time sekolah dahulu...-kakak suke angkut aku time kecik2-