Wednesday, March 25, 2009

WTH !

knapa Khairy Jamaludin menang ketua pemuda UMNO ni? x phm la mcm mane perwakilan vote... Mukhriz Tun Mahathir yg dpt pencalonan terbanyak kalah... ish can't believe it... bru igt next year nak participate sikit2 dlm politik BUT since Khairy menang, kna pk 2 kali la.... ish! kcewa~

btw hope khairy bersihkan la name die balik yg kian tercemar itu... yeah, hati manusia boleh diubah, samalah ngan hati aku gak... kalo die ok lpsni, why not? (hope soooo)...

things I never forget

a moment ago i read my friend's blog, Melly n she talking about how silly she are when she ordered something at McD... suddenly i remembered the same thing that happen to my dad a few years ago... not at McD but Nando's, Jusco Taman Maluri...


my father and i went to the counter to make the order (currently, the waiter will come to our table)... we used to order the same food everytime we ate at Nando's ~1/4 chicken with 2 sidelines~... so during that time, they have new offer with ice blended, but my father seems a bit blur although he said, "ok we'll take that new offer..."


when the staff asked my father whether he want mango or orange flavor, my father said, "mango but NO ICE ya dik"... then i laugh like SATAN, cannot hold back anymore... and the staff just smiling back to us... can u imagine how's to make ice blended without ice? difficult ha? kind of impossible thing to do... hahahahaahha~

so I've share this story with my mum n my sis n they laugh until their tears came out haha...
kesian bpak ku... of course, my father know what ice blended is but he used to order any kind of drink with this two words "no ice" (because the container already makes the water cold so rugilah kalo ade ais lgkn) hehe~ harap die x bace blog ni... haha, mmg sampai aku mati pn xkan aku lupa...

p/s: no ice di sini bererti, without ice, do not put any ice cube, etc etc... besalah kitakn Malaysians... dan org Malaysia suka pakai term2 shortcutkn... mcm x besa plak...

Friday, March 20, 2009

hallo En. Mohd Ismail !

ok mula2 dgn nada gembira... HI EN ISMAIL! ape kabar?
en ismail telah buat satu contest yg boleh dkatan menjadi tumpuan semua para blogger mase skrg... kalo korang x tahu lg n mahu join pg la kat sini --> Mohd Ismail (dot) Net

wei! die bg iPod shuffle dowh! stakat ni da dapat 1 ticket da sbb become his follower kat twitter... hehe... so skarang ini mahu 5 lagi tickets by posting this entry la... so totalnya adalah 6 tiket da aku ade, mnambahkan possibilities aku dpt iPod itu...

ape aku nak buat ngan iPod tu nnt ek? haha aku sudah punyai creative zen v plus mp4 player sbenarnya... ok jual mp4 aku la... so sape yg nak bli mp4 aku sparuh harga doa2 aku dpt iPod tu ek!

back to the topic, aku rase tidak patut aku dpt ticket tu tanpa tahu ape2 ttg blog En Mohd Ismail... baru aku tahu kami punyai persamaan iaitu meminati subjek KIMIA walaupn die digoda lecturer nya tetapi aku tidak... hehe~ aku rase pointer En Mohd Ismail ni kat matrik mst gempak kn, so die dpt la blajar chemical engineering, aku plak minta major chemistry je haritu, tu pn x dpt... last2 jd la food technologist, yg kimia nya hny blajar 1st sem dan sikit2 di subject spt biochem, food biochem etc etc... (sbenarnye aku x sure sgt sbb baru hbs 2nd sem).

lepas membaca beberapa entri En Mohd Ismail, aku kagum jugak dgn penulisan die... x tipu! especially yg ini, Malaysia Perlukan Pemikir & Idealis, Bukan Perebut Kuasa atau Penyanyi Segera... aku suke sbenarnya penulisan isinya berat tp ditulis dgn bersahaja... good job!

ok, hopefully I'm lucky enough to become the winner for that contest! haha sorry la En. Mohd Ismail, saya x punyai video spt yg lain2 tp saya percaya rezeki x kemana, kalo ade 1 ticket pn bleh menang gak... yg byk2 ticket tu jgn terasa lak... aku x punyai maksud tersirat unt korang... haha~

Wednesday, March 18, 2009

quote baru aku

kat header tu kiranya quote baru aku la - D: it is written -... (btol ke pgl quote?) ntahla...

aku tgk kat kamus besta aku, quote bermaksud:
repeat in speech or writing (words previously said or written by another person)

so aku rase btollah kot, sbbnya quote ni diambil dr film Slumdog Millionaire, quote tu muncul lepas habis drg kissing, before drg dancing at the end of the movie...

Jamal (Dev Patel) and Latika (Freida Pinto) berjoget hip hop + zapin

mcm korang tahu, Slumdog Millionaire adalah crita yg berbajet kecil dan menang best picture (best movie) time Oscar haritu...
sebagai org yg bercuti aku pn menghabiskn mase m'dunlod movie2 yg spatutnya aku tgk samada aku bz time blajar haritu ataupn movie2 yg x sampai Malaysia lg....
crita ni mmg best n deserve la menang Oscar haritu... story line die sgt simple n mudah nak phm tp di interprete dgn sgt baik! so sape yg x tgk lagi tgk ok!

ha, haritu nonton Dragonball Evolution same melly n hady kat alamanda... best jugak walaupn GOKU die mat saleh... byk action2 yg buat aku ckp SMART! tp x bleh blah bila 2 kali diungkapkn, "the 1st rules is... there is no rules", aku rase phrase itu sgt bodoh...



lpsni mahu tonton The Curious Case of Benjamin Button plak sbb sudah hbs dunlod da... org kate best... ape lg ek movie yg best? Milk? hem... sesape ade idea... member2 putrajaya nnt kita pg tonton Talentime ok!


currently listening to:
  1. Dead and Gone: TI feat Justin Timberlake
  2. The Climb: Miley Cyrus
  3. The Dynamo of Volition: Jason Mraz

Monday, March 16, 2009

my prediction...

i'm on my semester break right now, so besides cleanup the mess in my room and then make it messy again after i clean it... then, clean again after that messy it again ~haha, cukup sudah!, all the TV's program will cheer my life up everyday.... haha~ here there come American Idol season 8...

usually i didn't watch American Idol (AI) from the beginning of the season but followed it towards the end of the show... this time were different cause accidentally i'm very free and yeah! the contestants for this season were spectacular, i really mean it...

my prediction always wrong if it's related to reality show that INVOLVE singing, for example:
  • suki won OIAM not faizal
  • ayu won OIAM not shila
  • daniel won Malaysian Idol not nita
  • David Archuleta was defeated by another David
  • etc etc...
but i still wanna share with you guys about my prediction who will be in TOP3 of american idol season 8, n of course, they are my favourite lah... drum rooolllssss dum dum dum!

1) Danny Gokey
admire his husky voice and his terrific vocal

2) Kris Allen

like his arrangement of music n his cool style like randy said "very Jason Mraziee..."

3) Adam Lambert

wow performance

i know that there's no female in the list, but what to do, i don't think that female's contestants for this season have the "X factor" although they have great vocal like Lil Round, rocker personality ~ Allison n unique tone like Meghan... i wish that i can put Meghan in the list but she always choose soo BODO song, so have to deal with it la...

let see whether my prediction mengena atau tidak ok!

Wednesday, March 11, 2009

baru aku tau suara aku sumbang...

kawan aku ckp masalah pitch time nyanyi tu maksudnya sumbang la....

aku igt slama nie aku nyanyi biasa2 je xde la sedap dan xdela x sedap...
so td aku pn experiment nyanyi lagu i'm yours sambil aku record la pakai voice recorder kat Vista ni... pastu aku dgr balik, waaa x sedap gla, sgt sumbang!

aku x puas hati so aku nyanyi lagu i will be plak yg skrg ni jd single leona lewis tp itu lagu avril kn, so aku record n dgr balik, wow! still sumbang x terkata....

so minta maaf la kat sume org kat skeliling aku yg pnah dgr aku nyanyi secara sumbang, aku x sengaja n x prasan... sorry ek! wahahah~

Tuesday, March 10, 2009

PPSMI, apsal dgn org kita ni?

bodoh stupid bodoh

aku pandai korang bodoh lantak aku la nak tulis ape! ("korang" dirujuk kepada golongan2 tertentu yg sentiasa berperasaan tidak puas hati dan pnoh hasad dengki)

yang sebok2 suruh pinda balik ajar math ngan science dlm BM tu ape kes?

da elok2 budak2 skolah blajar english unt 2 subject tu tetiba timbul plak isu xnak perkasakan bahasa melayu! wei tolonglah, kita tgl kat Malaysia la dan bahasa kebangsaan kita BAHASA MELAYU x kn ade org x reti ckp MELAYU kot! (kalau ade kategori bongok n x sedar diri)

aku x phm la cara pemikiran dorang tu termasuk sasterawan negara itu yg sama2 pg buat tunjuk perasaan pasal PPSMI... nak tny ckit kat uncle A. SAMAD SAID tu, uncle nak tlg translatekn buku CAMPBELL, SOLOMON tu dlm BM ke? atau ape2 buku science lain dlm BM?

yg pegi tunjuk perasaan tu pn bkn nya mcm org intellectual pn, lebih pada politik, ntah dorang tahu ke x tujuan tunjuk perasaan tu wallahualam, maybe drg pegi sane smata mata mhu tolak itu FRU la! publisiti murahan juga ya....

ckp kat aku buku science ape yg sgt bagus di tulis dlm bahasa melayu ataupn di translate dlm malay? xde kn? drg igt kerajaan sesuki hati perot drg je ke mahu buat mcm tu! woi pk lah jauh ckit wei! unt kebaikan anak2 korang gak!

x pyh la mak bpak yg x pnah speaking kat anak2 time drg kcik takut anak drg x phm bila msk skolah nnt.... mak bpak sume igt cikgu2 kat skolah tu sme excellent ke speaking? x jugak, drg akan gna manglish jgak mengajar (malay n english), exam pn dwibahasa, so korang nak kepoh2 apasal! anak korang kalo da blajar dlm english bg exam paper dwibahasa drg still akan jawab dlm english, pecayalah!

kalo korang x puas hati lagi, pegi tinggal kt jepun x pn blajar bahasa jepun, byk buku da di convertkn dlm bahasa jepun...

lantak la mahu setuju ke tidak, saya berpendirian, MENYOKONG PENUH PPSMI!

Saturday, March 7, 2009

Jason Mraz live in malaysia! great concert!


ya aku sgt terhibur! waaaaaaaaa! aku tahu yang entri ini di post setelah 2 hari concert berlalu.... sbbnya aku tgh bz banget dengan exam dan juga rumah swa ku di shah alam itu x dpt internet connection sudah lebih kurang 2 minggu...

ok concert ni 4mac haritu tp kerna sgt teruja maka 4feb haritu aku da bli da ticket die... dan nasib baik ticket dgn harga yg aku mahukn itu dibeli awal2 kerna jika terlambat aku akan mendengar ayat ini, "that ticket sold out already lah, we have another ticket but it's different from what u had request laah" org Malaysia mmg suka ckp lah... sbb prime minister kta kan Pak Lah...


aku pegi nonton dgn roomate aku di matrix dlu, IM yg sgt hyper n gla2 juga sudah kurus....
overall mmg sgt puas hati dgn jason's perfomance that night.... tp.... stadium die mcm cit! btol... stadium negara aircond x rase langsung yg ade kipas2 besar n mmg sgt tidak cukup... aku yg dudok pn bepeloh apetah lagi yg berdiri!

aku xde mood tangkap gambar sbb bz ngan video cam hehe... so ini je yg ada...

xpa igatan ku masih kuat walaupn telah 2 hari berlalu.... mari aku kongsi ape yg mnarik ya...
  • sampai sne kul 7pm stelah kembung makan McD kat kl central, no rush coz we already bought the ticket n not booking it by phone...
  • kelibat artis2 popular kelihatan... wahahaha~ aku sudah hampir mahu mencapub unt diinterbiu oleh 8tv... drg asik tny "do u have anything to say to jason mraz?" soklan tidak membina.... haha padahal aku kelu, hehe~
  • concert start dlm 8.20pm walaupn spatutnya kul 8pm sbb nak tgg stadium pnoh kot...
  • stadium sgt pnoh, tiada kelihatan satu seat pn kosong, dan jika anda berdiri, anda x boleh bergerak hanya terkinje kinje setempat.... teringat time skolah lari setempat, mcm tulah....
  • jason mmg best, opening yg sgt bgs dgn sume lagu yg aku tau so bleh la memekik skali, hehe... appearance sgt la santai, x pakai kasut pn, igtkn elyana je mcm tu...
  • pemain2 trumpettt die pakai baju FAM tu... majulah sukan unt negara Malaysia... mungkin die tahu prestasi bola negara malaysia yg sgt MEMBERANGSANGKAN!
ok, aku skrang tgh lagi blajar mcm mane nak transfer dr dvd video cam ke computer, n lepasni mcm mane nak upload video dr pc ke youtube sbb bru 1st time aku buat acct kat youtube, hehhe~ take time la jugak...

mmgla supposedly x bleh bwak sbarang bahan merekod.... even camera pn x bleh... tp aku x phm pakcik RELA yg check beg aku tu... gna torchlight bagai, pastu bleh tanya aku xde camera ke? padahal camera tu dpn mate die je... aku rase die x tau kot camera tu ape, die main sebut je... haha... so tgg update ekk kalo2 aku bjaya menguploadkn video itu di youtube nnt....