Sunday, February 15, 2009

tagged by AfrA ~~

The rule:

Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of results, and post it as your answer. After that tag 8 people.


The Age Of The Coming Birthday



The place i would like to visit

pulau sipadan
Eiffel tower
gold coast
Italy: Colosseum
Italy: Pisa
Holland
Disneyland
universal studios
Niagara fall

The Favourite Food

udang goreng tepung
sambal ikan bilis crispy

The Favourite Things

my zen v plus
my dell inspiron 1420


Nickname I had

Name Of My Love

My Hobby



My Bad Habit



My Wishlist

8 PEOPLE I'D LIKE TO TAG

mein
feezah
melly
aainachentak
ajad
syahira
amir mursyid
afaf

geng pengembaraan bermula

rasenya tidak keterlaluan jika aku katakan yg crita ini adalah crita malaysia yg paling SERONOK pnah aku tgk! mmg sgt best! korang akan ketawa dr start smpai la habis crita ni... mmg terbaik! aku bg standing ovation la!



ok2 mmg mula2 agak pandang rendah gak la dgn crita ni walaupn aku minat gla upin ngan ipin time bulan pose kat tv9 tu.... btol btol btol x tipu!
aku bajet xde la best sgt, biasa2 ja... mmg SGT SILAP ye! aku salute la org2 yg bersusah payah buat movie nie... most of them bdk MMU kn? kawan kakak aku pn ade, saje je kasi tau, kakak aku adalah lepasan creative multimedia dr MMU, hehe~



ok crita ni sgt menarik, so sesiapa yg x tgk lagi silalah tgk... dr 12/2 haritu sampai aku pegi tgk td kat Alamanda, midnight pukul 12, baris dpn skali still PENUH! fullhouse babe! mmg penuh, tiada satu seat pn kosong... so kalo korang jnis yg support benda2 buatan malaysia ni mcm indie band, Puteri Gunung Ledang Musical, Ubat gigi Sri Murni or whatsoever la, silakanlah panjang2kn kaki pg cinema ok! kalo anda not so into Malaysians movie mcm aku, give exception to this one.

ape yg mnarik n ape yg buat korang kena tgk?
  1. first animation movie by Malaysians and BERKUALITI
  2. watak2 die pelbagai bangsa n sesuai pada keadaan, xdela watak yg x kna pada tempat
  3. scripts die mmg klakar, tp dgr btol2 la sbb ade slalu suara belakang (menyampuk)
  4. kalo korang ckp kung fu panda klakar, crita ni lagi klakar
  5. org yg menonton semua lapisan masyarakat ya, teenagers, oldies, budak2, makcik kiah n makcik lemah pn ade....
  6. 3D animation dia sgt bagus dgn bajet yg x brape nak banyak, kalo byk lagila gempak wei!
  7. sound effect die mmg BEST! x tipu!
  8. promote malaysia: ade topi tourism malaysia, pemandangan kampung, keta lembu, ayam, itik, main guli, etc etc
  9. korang akan teringat crita nie ya, unt jangka masa yg tertentu bergantung kepada kekuatan memori korang....
  10. last skali korang kna tgk supaya kutipan filem ni gempak gila, so in da future kita boleh la hasilkn filem yg ade same level dgn crita2 dr disney tu! jgn la beli cetak rompak ok.... mama ngan papa aku yg berkurun x pg cinema laju je jln, xkn korang x bleh kot...
bajet crita ni 4million ajo jang, so kalo ade yg x bekenan pikir2 dlu seblom kutuk ya...

Congratulation to LES' COPAQUE coz this movie reaches international standard!

Wednesday, February 4, 2009

someone tagged me in da right time

skarang mmg xde idea sbb final lg 2 minggu... xde mood buat entri baru... aduhhh~
so kna tag pn elok gak... sgt ade mood bce blog org so rajin2 la update blog korang!

image credited to C.L.I.C.H.E.G.A.L

Tagged by mein melon

Rules!

1. People who have been tagged must write their answers in their blog.
2. Tag 8 people to do this quiz.
3. Continue this game by tagging 8 other people
4. oh! oh! don forget to copy d Crazy Frog image above n post it wif dis tag :p~ hehehe... - added by mein melon

Quiries

1.What have you been doing recently?
taking care of my solomon (pet society) and make sure he win the stupid race...


2.Do you ever turn your cell phone off?
never... unless the battery is very week n i dont have charger but i need to call or sms someone later...

3.What happened at 10am today?
pre register subject for next semester... it's short semester n i'm going to have:
  1. mandarin
  2. malaysian studies
  3. islamic studies
4.When did you last cry?
erm... i didn't remember la... it's been very long time since the last time i cried.... *pelik je ayat ni*

5.Believe in fate/destiny?
yes

6.What do you want in your life now?
new phone, air cond, hope my lecturers give lots of hint/tip for da final exam... please2x i'm not ready la this time!

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
depends on the situation... with family or friends...

8.What's your favourite thing to do on the bed?
sex (after get married) haha... but for now, sleep or study.... x ske sgt study kat meja....

9.What bottoms are you wearing now?
kain pelikat sahaja (air free di dalam ~wahaha)

10.What's the nicest things in your inbox?
ayat die berbunyi begini "AKU SANGGUP PERGI TEMANKAN KO ok"

11.Do you tend to make the relationship complicated?
yeaaidunnoboutdat... same answer laa mein...

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
nop

13.What was the last movie you caught?
"the diary of the death".... during Christmas i think .... konon2 seram 18sg tp hampeh...

14.What are you proud of?
changes in myself... try to be a better person everyday... poyo je~

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
lydia kate die ade exam 5mac, so x dpt follow pg concert jason mraz.... n die ajak hntr thirah kat airport 16feb nie...

16.What was the last song you sang out loud?
jason mraz ~ if it kills me

17.Do you have any nicknames?
my mum n most of my friends called me syahir, few called me syah
my family other than my mum, n most of da relatives called me yob
aie akan digunakan unt membahasan diri sendiri dkt family

18.What does the newest text say?
lydia lg skali ajak teman die naik erl dgn dia sme alin n her bf shido....

19.What time did you go to bed last night?
1am something...

20.Are you currently happy?
yup VERY VERY HAPPY... just bought jason ticket! terbang rm168 *jgn pk ttg itu, akan spoil my mood*

21.Who gives you the best advise?
no one kot... muhasabah diri sendiri

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
no...

23.Who did you talk on the phone last night?
im (roomate matrix)

24.Is something bugging you now?
erm... i keep thinking, did i do the right thing to loss my weight? or later, it will effecting me.

25.Who was the last person to make you laugh?
ihsan n sood

Alaa ciannye kne taaagg.. :p~
  • Apik
  • Afra
  • Belquzrin
  • Hafeeza
  • Azad
  • Ira
  • Mursyid
  • Melly