Sunday, December 20, 2009

Update letih letih dari Genting


Ini first time aku jumpa mana mana blogger, gemuruh jiwa wa kata lu. 2 hari 1 malam, mmg letih, letih aku gelak. hahahaha. Semuanya smooth dan well planned, kunci patah itu atau sesat mesat itu bukan salah kamu berdua Fhad dan Ian, kami memahami. haha. Credit to both of them. Weh Fhad, tadi patut  mintak member aku snap gamba kita dalam ERL kan, takda kenangan pulak.


Si Kosong, Effa, 4 gadis sekawan (sufi, shak, suki, mint), HBZ, Hazri, CC, Lumut, Jen, Aleen

Dari gathering macam ni lah aku dapat kenal2 blogger yang aku tak pernah kunjung blog dia, atau jarang jarang. Dulu aku ingatkan HBZ itu adalah blogger klik2 nuffnang je, rupanya dia blogger betul2 blogger. Seorang lagi Hazri, aku pernah kunjung blog dia tapi tak pernah pulak baca betul2. Gathering ini barulah aku kenal jiwa masuk air mereka yg sungguh kacak. Auwwww! Ade orang bertanya macam mana mahu panggil dua2 Hazri ini dan ada yang menjawab, Hazri pendek dan dan Hazri panjang. Erk.

Hari Sabtu dimulakan dengan permainan outdoor dan seperti yang ku ramalkan dalam entri sebelum ini, hanya sempat bermain 3 mainan saja (tak termasuk kuda pusing pusing pilihan cik Hanem, hehe!). Diteruskan dengan aktiviti malam itu, polar bear conduct by Lumut yang interesting dan juga gift exchange.


kuda pusing: Hanem, HBZ, Hazri, EnulWanie, Kawan CikGula2, Shazrul, Mr.Chenta

 
spaceshot @ solero, sila lihat kaki kepit Jen, sangat maskulin :p


Tengah malam nya pulak aku tidak mengikut aktiviti makan sampai kenyang mereka di Old Town kerana telah mula sakit kepala, mungkin kerana hujan rintik rintik kepala bergelora. 2 katil yang dirapatkan dibaringi 4 jejaka. Nasib baik aku dan HBZ dikiriku tidak terlanjur malam itu. Sempat pulak Loki dikananku meluahkan kata2 ini kepadaku sebelum dia tido, "kita rapat rapat ni, kau jangan buat apa apa pulak kat aku". Gay sungguh. Kesejukan hingga ke tulang memaksa kami berpelukan antara satu sama lain. Oh itu tipu.


Mug dari Maira... cantik wo!
Maira aku masih tak jumpa blog kamu, kalau kau jumpa blog aku dulu helo helo ye.

Ahad pula kami packing dan balik.

Selain nama2 blogger yg dah terkeluar kat atas, gathering ini aku dapatlah berinteraksi secara live dengan Yelo, Oranglidi, Siv, Razman, Ah Fatt, Beskot, Jalak, Suzy, boyfren Suzy, dan sesiapa yang aku tertinggal nama memang aku terlupa weh. maaf!


Aleen, Hazri, dan yg blur tu tentulah Ah Fatt

Mereka semua memang best. I Lioke!

Kejap... Kejap... aku mmg tak ambik gambar banyak kerana rasa rendah diri mahu keluarkan handphone aku. Walaupun kamu di sana memegang DSLR mungkin kamu juga akan berkira kira menunjukkan skil kamu. Sila bayangkan. hehe.

Menyesal aku tak pakai wax tetapi guna moulding paste last minute sebelum pergi. Genting hujan dan keputusannya rambut aku berkilat kilat tanpa bentuk. Takpa, jiwa kental, harus redah aja. Harap2 rambut aku tidak kelihatan sangat teruk di dalam gamba. Harap harap. Kalau tak terpaksa turunkan harga pinangan.

p/s: aku belum dengar lagi lagu kesunyian kegilaan Oranglidi.

pssst, setelah berkira kira, secara rasminya aku letak fb badge kat dalam blog ni, blogger yang dah kenal2 boleh la add ye.

64 comments:

Mr.Chenta said...

hahaha...
aku ada dgr kata2 orang lagu kesunyian tu

aku pun tak dgr lagi =D

wah
semua dah upload gambar
hu~~

told la hejauw said...

asal sume nk update sal genting..jlz2...

Koyuki said...

peh
beronok-ronok
tapi gua tak jeles
heh~

Wanie-san said...

kite geng koyuki..
ak pon xjeles coz smlm ak dpt paw ayah aku..shopping!!!duit ak langsung xmengalir..huhuhu

YobSumo said...

Mr Chenta: hehe gamba candid2 je.


told la hejauw: haha jangan lah jeles, lain kali boleh join lagi :)


Koyuki, wanie-san: maaf ini bukan entri bikin kome jeles. hahahaha. best kau wanie, duit byk, belanja aku eh kat s.alam nnt ek ;)

shakinah said...

haha. same aa. takde gambar byk sgt.
nanti kite curik je kat blogger yang bawa dslr mereka.

:D

happy dapat kenal kau

seroja jingga said...

meriah sakan eh

farenova said...

waahh seronoknye jalan2!

Aku Beskot™ said...

haha..
konye hp ok lg..
ak lg mmg cap ayam kg gle..
mmg xkn kuarkn ntok amek gmbo..
tggu je la blgr yg bwk kamera canggih² uplod..
hoho..

enuLwanie said...

best dpt main outdoor dgn yob.
best partner la!
syg kamu!
hehehe

sharamli said...

lumut ke yg tgh c0ntr0l tudung tu..ha3

kawie2020 said...

hahahahaha.. memang best korang nih..

sI tEDI said...

ko ada bawak balik kuda tok aku yob??
:(

♥miszluna™ said...

ok jeles sikit


sib baik aku bijak reti cr ko dlm fb b4 ni

Wanie-san said...

hahaha
byk ler duit aku!bleh jew nak belanje..aslkan ko jgn jadi naga udah!tggu i balik shah alam ye..

Fatt Chin Choy said...

aha
akhirnya aku dah jumpa ko yg hensem ni

nasib baik ko tak tido dengan aku

kalau tak...

YobSumo said...

shakinah: hehe hepi kenal kau juga. Aku sedang menuggu mangsa untuk aku mencuri lah ni. haha.


seroja jingga: kalau akak ada lagi meriah ar.


farenova: bila nak buat gathering dgn followers akak, followers akak kan ramai wooo!


Aku beskot: haha kiranya aku masih bernasib baik sikit lah ni? hahahaha.


enulwanie: haha best jugak main outdoor dgn kamu!!!


sharamli: sebab control tudung lah dia taknak pandang camera. haha.


kawie: kalau kau ada lagi best. byk soklan aku nak tny kau ni ;P


tedi: aku dah kumpulkan snow untuk kau. hahaha.


miszluna: hehe sikit takpa. ye kau antara blogger yg terawal mempunyai skill tinggi mencari ku kat fb ;)


Wanie-san: jangan risau, aku makin bulat, so aku akan sekat makanan lepasni. hahahah. takpa wei 1st time biar aku belanja, baru gentleman. Tapi yg ke 2, 3, 4, 5.... 10 kau belanja eh? hahahaha.

YobSumo said...

Ah Fatt: ohhh aku tak sanggup bygkan. cukuplah jen cerita cara kau tido. haha.

rizwan's sweetheart said...

sonoknyer berpesta kat genting... sajerk lah tu show off gambar banyak2...

Ery Farieha said...

woii~ benci sungguh tgk pic krg!
cissss~~

miSs s!v said...

kenape ko blur kan ah fatt????
tak aci!!!

Noorlaila Mohamed Nor said...

hahaha
bestnya!
nx time aku nak join gak la
tapi segan kot
:p

avid gunner said...

peh..next time buat confirm aku join..ada exam aku karate lecturer mintak tunda...

chirol said...

apsal muke ah fatt je yg di blur kn?..huhu

Wanie-san said...

ak copy n paste statment ko 2!
1st time jmpe ko belanje ye...
pas2 kite xyah jmpe dah..so..ak xyah ler belanje ko!muahahaha

penaberkala said...

fuh,bagus la,ada gak gathering blogger2

oranglidi said...

LAGU KESUNYIAN?

hahaha.. lu boleh donlod kat Lembaga Peperiksaan.

chokio_nia said...

wow!!!bes n laju gle ko upload gamba..teringin gle aku nak join tgk korg cmne..tp apakan daye..huuuu

i'msosupernotcool said...

gile sporting r korang..
gud2..

joegrimjow said...

wawahh
ko lg advance jumpe2 reramai ni
ishh
jeles sekali

cik CumeY said...

muahahahaha....

yobsumo yang malu2..pastuh senyum pon malu2...

ahaks!


kan kan???gambar CC skeping jerk?ok taching!

sasha* said...

wah bestnya ramai2 pi genting.kalau tak sabtu lepas pn nk pi tp hujan so canceled hehe

Jard The Great said...

aku nk add fesbuk kamu.. ahaha

aLeen aVriL said...

yeeeeesssss muker aku ade tempek kat sini..
mak sukew noookksssss..

ah ian said...

yob..gmbr aku mane?..hahaha

Mimie.Candy Cane said...

uwaaaa...giler best..cemburu aku tau.teringin nk jmpe org lidi.huhu

milimilo said...

sumpah xjeles..sikit pun tak! heeee =)

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

ces~
ingt aku jeles la tu~
kedengki

Fhad Boulala said...

wey yobbb x adil la gambar org lain ade gmbr aku xde.. hahha... dalam hp aku pun de gmbr ko..aku lupe nak hapdet.. weh mase dalam erl semalam tu kan dari ko suh mmbr ko yg cun tu amikkan gambar kite baik ko tolong aku amikkan no HP die.. boley? hahah.. cun siot... tapi aku sure die anak org berada kan? aku orang kebanyakkan je.. sedey2... ahaha

ekin said...

best r gi genting ramai2 :)

korang dah leh jumpa geng blogger

FarhanaLicious said...

wow. macam best aje. ada gathering macam ni. waah

maira said...

orglidi mmg gilerrlaa

so funny!!!!!hehe

Mohd Hazri said...

Yes..gambar aku paling banyak. Keke

ahleng ariKen said...

demm..best gle...jeles

hans said...

wah,best la ko yer gi genting

enuLwanie said...

hensem sgt ke hazri tu smpai sume gmbr dia ada?
hahahaha....
ni sorang lagi partner outdoor games aku.
aku nak cop korang berdua jadi partner aku lain kali!
no compromise!!!

aku rasa aku dah dengar lagu kesunyian oranglidi.
mmg best!
rasa dah diapprove oleh Lembaga Peperiksaan.

Razman said...

aku marah ni..ko kaco aleen tunang aku..haha

Mr.Chenta said...

yob sumo

haha

email kat aku gambar aku yang nampak mcm bayang2 tu =D

yang aku tgh pegang gelas tu =D

ley
ley
ley? =D

chentaislove@yahoo.com

YobSumo said...

rizwan's sweet: hehe mmg saje je! haha!


Ery Farieha: nak makan cis beger ke cis kek?


Siv: entah aku tgk org lain blur kan. hahahaha.


Noorlaila: hehe aku pun segan jugak mula2 ;)


avid gunner: harus, kau ajak dorang dangdut lepastu racunkan mereka teros.


chirol: traadisi. hehe.


Wanie-san: pergh ok2 fine, taknak jumpa aku dah. haha.


penaberkala: tulah, lain kali join eh.


oranglidi: ohhh lembaga tu eh. kena kautim dengan pengarah dulu.


chokio_nia: sentiasa ada lain kali.


i'msosupernotcool: kitorang semua tak kool lah. haha.


joegrimjow: haha aku nak jumpa kau juga sebenarnye. hehe.


CC: ye ke yob malu2. biasalah 1st time takkan nak tunjuk diri sebenar terus kan. hahahahaha. tulah CC taknak posing sama kalau tak byk gamba ;)


sasha: mmg lah, kitorang pg tu pun hujan, byk yg tutup. heh.


Jard: ADD JGN TAK ADD! hehe ;)

YobSumo said...

aleen: bgs uolls! nnt kawin jemput yob na!


ah ian: alah weh, takda gamba ngan kau. camne ni? masalah besar tu. hahahaha.


Mimie: hehe nak jumpa org lidi ya. hehehehhehe. hhehehehehe. hehehhehe. aku igt dia rasa nak tersengih je.


milomilo: jujur ke? huahuahua!


ayu: perkataan bm baru eh. aku pun kedengki jugak :p


fhad: TAK BOLEH! dari aku kasi kat kau baik aku yg handle dia. hahahha. entah aku tak pasti, tapi dia ok je.


ekin: lain kali join eh :)


Farhana: mmg best ;)


maira: hahahaha tahu takpa! thanks hadiah itu, nice!


Hazri: haha kau kan femes ;p


ahleng: takpa nak jumpa aku tak? hahahaha nnt aku nak buat gathering dengan budak2 kat blog aku ah. boleh? haha.


hans: kalau ada kau lagi best =D


enulWanie: ye ke dah berjaya dgr? tahniah2x! hehe dah lepak lama ngan dia byk ah gambar dia. hahaha.


Razman: sudah lah wei, dia berkenan dekat aku kot! haha.


Mr Chenta: boleh2 nnt free aku send eh ;)

imHepPie said...

sumpah aku jeles..jeles aku sumpah

~0~ said...

sonok gath cenggini

shazruls said...

ala malu apa,as long camera turr leh capture ok what

sufi said...

oh,xingat name aku!
ingat name shax n suki jer!
xper2..
aku majuk..

dilot said...

bravo yob..ko pun join ye...

sekali sekala merapatkan silaturahim antara blogger

green said...

enjoy ..bez..tp ak tak pergi laa..

ijau said...

bestnyer..

jeles.. ;(

BuLaN iTu aKu said...

hurmm ... sakit ati...
tak mau nengok.. hehehehe

Cik Cookie said...

hoyeahhh...
enjoy kan?
CC xg sebab ada geli-geli day ngn council of girlfriend.

Solehah said...

sorg tu mcm kawan aku jek..ada x yg asal dr kedah? isk3..aku cam rasa btl je..

Pais Chaos said...

hoi tak ajak pun!! hahaha

hBz said...

asal ade name ko kat pehe kiri aku? ko buat ape time aku tido haaa??

YobSumo said...

imheppie: mcm sesumpah ke ape ni?


~0~: huh memang seronok.


shazruls: hahaha betol tu! tapi still malu bro. hehe.


sufi: haha kau pemalu dgn aku sape suruh, jalan pun taknak pandang aku kan. hahaha, aku perasanlah... mint pun sama.


dilot: yeah2! bravo2!


green: sebenarnya ku teringin nak kenal kau. sungguh, tak tipu punya.


ijau: nnt kita ketemu jom?


bulan itu aku: sebelum belah igt nuff aku ye!


CC: hehe itu pun best, lain kali panggil yob join okeh :p


Solehah: kadah tak pasti tapi penang adalah, yam, shazrul, hazri... sape lagi tah... dah cam?


Pais: kau sombong camne nak ajak! haha!


hBz: ler LOVE BITE lah tu bro. kau penat sgt eh mlm tu sampai tak sedar, bgslah kalau tak mahu terlanjur. hahahhaha.

Nikel Khor said...

dapat gathering at genting syok lor..

Nikel Khor