Monday, December 7, 2009

Motif?

Aku memang tak reti bahagi masa antara blog dengan belajar. Buat masa ni belajar keutamaan aku, so kalau aku lama tak update, jarang jarang kunjung blog korang, faham2 ajelah okeh. Tapi aku suka kunjung blog korang, boleh gelak, boleh dapat ilmu, boleh dengar gosip baru Fasha Sendat, boleh tahu Malaysia kalah 3-1 dengan Vietnam, gaya goyangan dangdut baru, teknik membuat Origami, mengikat tali layang layang dengan betul dan macam macam lagi ;)

*******

Hari Khamis haritu aku ke Sunway Lagoon, menghabiskan hadiah2 Project Alpha haritu. 3 kelas aku ponteng nasib baik lecturer tak bagi penyepak maut dekat aku. Aku pergi dengan member matrik IM dan Z. Sabtu ni jumpa dorang lagi, jemu pulak weh.

Sebelum gerak tayar kereta dah meletop. Singgah workshop sekejap tukar tayar.

Motif?
Semua tak reti dan malas nak belajar tukar tayar kereta :p

Pomen mintak RM5, IM hulur RM10, Pomen kata "takda duit kecik, free je lah". Dengan laju Im berjalan ke kereta sebelum Pomen tukar fikiran.

What da heck betol.


Motif?

Aku rasa Im tengah buat pose Action Kamen tapi tak menjadi sebab kurang penghayatan.

Aku pulak, entah aku pun tak pasti apa ya. Menjiwai gaya Red Indian mungkin. 







Motif?


JeJaka Macho ler.


Cameraman?

Hancur sikit.



 

Motif muka minta kena baling tomato?

Aku dengan Z melompat atas jambatan gantung tu. Tapi gamba tak jadi. Percubaan kali kedua kami batalkan saja sebab tak mahu mati sebelum merasa malam pertama.








Jejaka Taman

Motif?

Takda Motif.


Kenapa... tak boleh ke?







Dah main dekat 5 Theme Park, tentulah rasa letih semacam. Perut pun dah start bunyi.

Motif snap gamba lepas makanan licin?

Menunjukkan kami pelahap.
Perut didahulukan, gamba kemudian.





 Mana eh gamba kitorang mandi manda?

Tak boleh nak tunjuk.

Motif?

Perut kitorang menggeletar. Dalam gambar pun masih nampak getaran lemak.

Hehe.


Sunway Lagoon makin gampak sekarang lah, last aku masuk time kecik kecik, sekarang ni, pergh manusia bermicro bikini merata rata dalam tu. Siap naik roller coaster lagii. Sajalah tu nak kasi tertanggal sendiri. Astaga.....

Free show depan mata bukan senang nak dapat ye tak?

46 comments:

anwaruddin said...

atleast masukkan la gamba gadis berbikini yob! hahaha!

♣ haNie ♣ said...

kemain ko berpoya2 kn...

.millalara. said...

motifff?
haha~
tp series,, sunway lagoon mmg sungguh menterujakan.. bkan stakat cuci mata,, sental2 mata pon boleh.. lalalalalalala~~

oh,, btw,, pchobaanku utk merentas jambatan itu sampai ke hujung tak berjaya ohh.. kegayatan melanda.. huuu~

Khairi said...

komen anwaruddin tu bagus.

Ko lupa snap ke ko lupa nak share yob?

haish.

LORD ZARA 札拉 said...

alorrr~~~

nak gambar mandi~~

iyllienaz said...

lama jugak aku xg sunway lagoon..blanja ktorang wey..

Hisham said...

bro,,,bestla tgk ko kt jmbatan tu..aku xnkk p lagi...dulu aku p x wat lg ...hehe...tk cre bro...nk tnye..tyr keta size bape..hehe

Rowena Chasez said...

wahhh...
nk join g mndi..
=P

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

motifnyer ko nak memposing bgi sumer blogger tgk~
yeay~!!

.:Fathiha Zainal:. said...

Waaaaa... Seronok!!

penaberkala said...

yob,mana best sunway ngan genting?
motif? sbb ak tak pernah smp sunway lagoon, hak3

[z@ck] said...

lama da x pergi sunway lagoon tu..asyik pergi mandi air terjun je..
huhuhu

Fatt Chin Choy said...

apa motif semua jejaka? kerr.... takut aku nak pikir

haha

GhOsToNe said...

hahaha...

gambo2 x leh blah!

ala..

bayar 10 inggit sbnarnyew nk tnjuk ade duit besar aja!

hahah

ahleng ariKen said...

action kamen idola aku.itulah kenyataannya

Wanie-san said...

amboi..bukan maen b'gedik gendut kat sunway!!pic mandi nape xnak upload???

siggplus said...

cpt upload gambar gadis bermicro bikini

hans said...

hahahha
sunway lagoon kali last aku pergi darjah 2

Anis said...

tak mcm action kamen pon.

Aus said...

haha..
seronok ko yoB..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

wah...
sesi fotogedix yg sangat ceria..

hahahah....

wat sesi gedix tak hajak geng GEBU pun kan....???

YobSumo said...

anwaruddin: TAK BOLEH. SHARING MENAMBAHKAN DOSA AKU ;)


Hanie: poya tu sejenis makanan?


millalara: aiyooo, rentas itu jambatan pun susah sgt ka. hahahahha.


Khairi: hakikatnya aku tak snap, handphone aku dah masuk locker lah bro!


Lord Zara: tak boleh, lucah.


iylenaz: bila bulu ketiak boleh start gadai dapat emas ni?


Hisham: erk erk... yg spare tayar tu size 8. hahahha. tapi kecik dari yg actual punya =D

YobSumo said...

Rowena: boleh2, tapi kena seksi seksi. sanggup?


ayu: tak boleh ke? whahahahhahahaha


Fathiha: wahhhh!


penaberkala: kalau aku, aku pilih Genting sebab lagi murah ;P aku pergi ni sbb free...

Sunway Lagoon ada 5 different theme park, so kalau nak msk semua RM90. mahal tu.... tapi best lah!


zack: pergh air terjun best gila apa!


Ah Fatt: ah aku dah agak soklan mcm tu dr kau. ye dari kau sorang. hahahahhaha.


Ghoststone: haha RM10 tu taktik je :)

YobSumo said...

ahleng: wah kau suami Misae mungkin. Sin Chan sihat?


Wanie: takda camera sebenarnya, dah masuk locker.


siggplus: sorry handphone masuk locker :P jadi stock2 gamba begitu tiada. kalau nak tgk yg bergerak sila ke tiub merah.


hans: hehe lebih kurang lah.


Anis: kurang penghayatan kan.


Aus: huhu, mmg seronok!


Yanie: alah kalau ajak gebu nak ikut ka? haha.

BuLaN iTu aKu said...

heheheh... tak bley blah ngn komen anwaruddin..

yob.. aku nak majuk.. pegi tak ajak aku

izzahfarhana said...

xpergi tuntut pun hadiah.dah lepas.hahaha.jelesnyaa.

Arief Arf said...

ko pegi tak ajak aku yob..
ish ish ish..
paling tak pun letak la sket gamba awek2 bikini..

*kecewa*

Mr.Clive said...

aku ade gak dapat tiket sunway tu dari nuffnang.tapi cam malas ambik hadiah aku aritu,tak jadi pergi...wakakaka

dilot said...

motif ko tulis entri ni.??.nak tunjuk gambar macho...haha..

kalau aku bg rm10, tuntut balik baki rm5..dasar kedekut sikit...pelajar katekan...=)

aku sudah berhijrah...hehe..

rash said...

kamu sumer mcm kanak2 riang =p
huhuhu

i'msosupernotcool said...

mane gambar gadis berbikini?
arghh..

sI tEDI said...

i ske lah ayat yuu yg jejaka taman tu.. macam sweeeet je.. ha h aha

told la hejauw said...

woooo...celik luas la bijik mate ko kt ctu kn hahahah

missdiya84 said...

teringin nak nek jambatan gantung tu..rase cam beshh je..ituhari gi ujan la plop..so pakguard tak bagi nek..hurmmm....

miSs s!v said...

hahahaa.
kuar tak ajak!
aku wakil lecturer nak sepak ko boleh?


bukan ke selalu je nampak free show?

Noorlaila Mohamed Nor said...

kira nuff bg kau pakej spesel la ni
mandi manda sekali cuci mata

peAnut said...

wahh..sudah byk en3 kau yg ak xbaca..
knape ak xdpt hupdate dr blog kau
ha???

imHepPie said...

isk aku tgk titi tu cam sket lgi je nk roboh dgn aksi korg haha

seroja jingga said...

pomen tu saje je ..padahal ade duit kecik tu..

wah sakan lah lepak sunway!
tetiba wa mcm teringin nak mandi laut lak..adeh!

YobSumo said...

Bulan: aku pun nak merajauk, kau pergi bulan senyap2 je.


Izzahfarhana: pergilah tuntut apa2 lagi yang ada. Ice skate sampai 31/12.


Arief arf: lain kali aku ajak eh.


Mr Clive: hahahaha bagus lah kau ni. kau bagi lah kat anak2 yatim ke, lagi bagus.


dilot: nnt aku link kan yang baru punya eh.


rush: kami Ribena.


i'm so super not cool: tak boleh tak boleh :)


tedi: kalau suit sila sertakan dgn flying kiss :p

YobSumo said...

told: agakla ;)


missdiya: haritu pun tak sempat main semua sbb hujan T-T


miss siv: ini LIVE lain sikit. hang nak sepak kaki kiri ka kanan?


Noorlaila: erk erk... lebihkurang lah kot xD


peanut: oh kau kena unfollow, pastu follow balik, takpa2 nnt aku kasi tahu.


imheppie: kami tak cukup sumo lagi, jgn nak temberang.


seroja jingga: PD kan ada... haha pomen tu pun nampak mcm very nice guy, mungkin lah kot.

nursarah87 said...

aku suka tengok gambar banyak begini..

aik, berjalan-jalan jamu perut dan jamu mata nampaknya ya?..muahaha

~AmyLiana8886~ said...

cuci mate ek..free show kan..hehe..

xpernah lg pegi sunway lagoon tu..huhu

Si budak Aboi said...

motif n3 ni ape yer? hee !

Daffodil D said...

sekarang masih berbikini. 10 tahun lagi? euw, rezki korang lah jantan2 sekalian...~

joegrimjow said...

bagus jugak klu ada motif semua ni
ermm