Friday, December 4, 2009

Jawapan untuk Teka Tekuk "Karya Agung Anuar"

Sebelum korang memaki hamun aku kerana mendiamkan diri selepas memberikan teka tekuk, akhirnya aku muncul semula dengan jawapan yang di nanti nantikan! Pada yang tidak baca lagi teka tekuk click SINI

Sebelum aku memberikan jawapan, aku ada pengakuan.

SUNGGUH AKU PUN TAK TAHU JAWAPAN DIA APA!

Ok bertenang2. Mmg aku modified cerita tu, tapi sebenarnya aku tak tahu pun jawapan dia apa. Sambil2 sedap aku mengarang karya Gurun Sahara tu tak datang datang pulak idea susur galur jawapan tu.

Tapi dalam dunia ni mesti lah ada orang yang bijakkan, jadi akhirnya aku telah meminta bantuan seorang blogger lain untuk menjelaskan jawapan teka tekuk tersebut kepada kamu semua.

Bukan calang calang orang baca blog aku weh (bangga ni bangga ni), salah satunya pemberi jawapan ni, Engineer beb, bukan kaunter pertanyaan (Aku rasa kau sound direct kat aku Khairi) hahahahahaa.

Jadi apalagi korang baca jawapan dia dekat blog Khairi di SINI

Rugi dowh tak baca, dia siap explain lukis lukis lagi, memang terbaiklah! Baik korang pegi jengah kejap.

Dia ada ingatkan aku masukkan watak Cik Epal sekali dalam drama aku yang seterusnya. Aku dah mula rasa Cik Epal ni memang ada Aura Selebriti lah. Khairi, kau dah ada bini, Cik Epal takkan kau sapu gak kot? Ohhhhh tengok2 kan untuk Absyar ya? hehe.

Siap ada lagi gambar extra dan bonus dari Khairi untuk watak watak lain dalam drama padang pasir aku sebelum ni. Seperti di bawah ini,


Kenapa FareNova takde Khairi?

Khairi... Khairi...

BTW, THANKS A LOT BRO!
kalau tak mampus aku nak pikir jawapan dia. hehe.

40 comments:

anwaruddin said...

hahahahaha! kau tak rase ke jawapan die same mcm jawapan yang latest aku bagi kat teka teki kau tu? ;D

YobSumo said...

Iras iras dowh tapi aku tak boleh imagine sgt jawapan kau tu. hahahahaha.

(sebab aku pun tak tahu apa jawapan dia)

Mungkin next time anda boleh submit jawapan bergamba ya.

:P

anwaruddin said...

next time aku buat video bagai sume, mesti clear punye, hahaha!

iyllienaz said...

haha..jurutera mmg hebat..terbaik la khairi tu..

miSs s!v said...

hahaha.
sengal jek!

pic tu cumel.
asal tak lukis kat dinding gua?

acap said...

err..
ape nih?
hahah

siggplus said...

gua tak faham

YobSumo said...

acap dan sigg: tak faham sebab tak baca teka teki ke sebab jawapan dia?

camni, 2 tu adalah subset kepada 27 BUKAN kepada 30.

dan 27 dan 30 berada dalam kumpulan (dimensi) berbeza.

jadi yang aku suruh korang kira,

3 jejaka: 9 x 3 = 27
Wanie = 2
27 - 2 = 25 (duit yang FareNova dapat)

nampak tak 2 dangan 27 tu takda kena mengena pun nak cari 30 Dinar tu, saja je soklan tu pusing2 kasi confuse.



korang tak boleh samakan bila aku tanya kenapa 27 + 2 = 29 dan bukan 30 sebab sebenarnya 2 tu tak boleh terlibat pun dalam calculation tu.

ada faham?

haha susah nak explain sebenarnya. tapi kalau kau tgk gamba kat Khairi punya blog, n fahamkan explanation dia, dapat tangkap lah.

Khairi said...

hehe. Yob, sound direct penuh kasih sayang tu ;p

Oklah, bila tiba weekend, aku akan jadi novelist plak. So, jgn tanya pasal teknikal utk esok dan lusa ;)

cik EPAL said...

bila masa aku ada laki nama khairi?? khairi tu handsome tak?? wakaka :D

sI tEDI said...

aku x berapa nak paham tgk gambau tu!!

tapi still orang lidi gak!

missdiya84 said...

cheh..ingatkan tau jawapnnye..seb bek ade org tolong jawapkan huhuhu

penaberkala said...

lol, yob mati2 aku ingat ko tau jawapan
rupe-rupenya, 2 kali lima je ngan ak,hak3
nice try!

Anis said...

sebab teka teki tu melibat kan number .. anis naik pening nak baca jawapan nye . pening2 ..berpinar2

♣ haNie ♣ said...

ooo....

[ntlah aku keluarkn minda kelas pertama utk paham...nk rilek2 jek.. hahahaha!]

Koyuki said...

yang gua nampak beberapa orang budak main tarik rambut di padang permainan

aifaa said...

hebat!10 markah wlupun xtau jawapan!

Hisham said...

bro..ape kate lu ngn cik pel yg ranum to couple...hehe...aku jd org tgh....k la bro...tk cre

Khairi said...

hi cik epal.

YobSumo said...

Koyuki: celah mana ada rambut? bulu pun belum tentu tu.


aifaa: huhu TERIMA KASIH!


Khairi: hang baca sikit apa Hisyam tulis tu. hahahahahhaha!

hans said...

asal aku macam terduduk?
haha
lukisan tu lucu

Kuwe said...

haha. explaination yg bagus.

dimensi 3 aku berminat.

Wanie-san said...

jap2..#@$%&*#@$%^@#$&
sekian

wpon ak xbace lg teka tekuk hang 2 yob..ak maki dlu..ade ke patot jwpan mcm 2!

Noorlaila Mohamed Nor said...

haha korang ni!

chokio_nia said...

haha..ko wat soklan tp ko tatau jwpn..aiyak..struggle aku pk..haish..

i'msosupernotcool said...

still x phm..
gua lembab kot..

Cik Cookie said...

Cik Cookie org yg mmg xsuka teka teki dr kecik.
inilah peluang yg adik Cik Cookie gunakan utk kenakan Cik Cookie

Mr.Clive said...

errrr..... :P

seroja jingga said...

hahhahahhaa
bingai..

gambar ni comel..
tapi aku ni bagi lah ape pun teka teki..memang failed

hans said...

teka teki seterusnya tak ada?

BabyMocha said...

Pass by from Innit! Have a nice day! :)

YobSumo said...

hans: takda2. aku bukan reti kasi teka tekuk. dah la jawapan pun aku tak tahu :p


Kuwe: kau nak beli ke? berapa ribu nak offer?


Wanie_san: chill chill! hheeheee


Noorlaila: haha!


chokio_nia: sorry beb!


i'msosupernotcool: lepak2... mmg susah sikit faham.


Cik Cookie: haha kirim salam kat Adik! heheheh


Mr Clive: arrrrr


Seroja Jingga: samalah kita. nak nangis bersama ke nak cover macho?


BabyMocha: thanks, u too!

░♥si lampu neon♥░ said...

sape la yang lukis tu creative hahaha

Solehah said...

lorr yob..ko tak tau jawapan sebenanrnya..isk3..

Al Quds Travel said...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Diskaun RM999.00 untuk Pakej Umrah

Precious said...

Apa ko citer ni? Naper post atas tu tak leh komen? Eh, banyak tanya pulak aku ni ...
Err ... apa kata join kontes Hidup Berani Untuk Gagal. RM5 sudah pasti. Mungkin menang banyak lagi ... Jom!

Arief Arf said...

siot tol.
aku terconfuse habes.
ni soalan budak2 pts ni sebenarnye..

aku dah dpt dah jawapan die, cume saje je taknak spoilkan ko aritu..

hahahah

farenova said...

Farenova sibuk pakai lipstick

.millalara. said...

haha.. gila terangkat baca jwpn inchik khairi itu ohh :)

YobSumo said...

si lampu neon; nak sign ka?


Solehah: heheh biasa lah den...


Al-Quds: maaf saya dah tak berani nak ke KB Mall.


Precious: haha ada masa aku join ya.


Arief: banyak lah kau PTS. ye2 aku dah tahu kau tahu jawapan dia. baik lah kau ni ;)


farenova: haha, kesian Wanie handle sorang2.


millara: incik Khairi pun mmg selalu terangkat :p