Saturday, November 28, 2009

Movie Review : Ninja Assassin

Mula mula saya nak jelaskan apa yang tak jelas.

Dalam entri lepas, saya melawak je, saya BUKAN VEGAN. Kalau anda tidak menonton Twilight, mungkin kurang faham dengan apa yang saya tulis.

Dan ada yang bertanya mengapa saya ditaja Nuffnang ke Ninja Assassin Premiere Screening. Saya adalah salah seorang pemenang untuk entri INI, sebab tu dijemput, bukan Nuffnang saja2 sukarela angkut saya.

Dear Nuffnanger,
You're cordially invited to the Premiere Screening of Ninja Assassin happening on;

Date : 24th Nov 09 (Tue)
Time : 9pm
Venue : GSC Midvalley

TWO (2) invites have been reserved under your name and email address. Kindly confirm your attendance by sending an email to ninja_assassin@nuffnang.com by 9am, 24 November. Failure to confirm your attendance in the stipulated time frame will result in your invites revoked and passed to other bloggers.

*******


Movie ni dah START TAYANG 26 November haritu.

Jadi sebagai tanda penghargaan kepada Nuffnang, hari ini saya mahu tulis Ninja Assassin's Review.

ERK. Di mana mahu start?

Oleh kerana saya single, saya ke sana dengan roommate saya di Matrik dahulu merangkap pasangan *** sesuka hati saya bernama Im. Im ni mmg suka temankan saya sejak dia putus cinta, jadi kepada BUNGA sila take note, dia single dan available. Dia jugalah yang melayan saya berjiwang ketika concert Jason Mraz March lalu.

Kenapa semua di atas ayatnya sungguh skema dan berbau hipokrit?
Lupakan.

Okeh, aku dengan Im collect2 ticket dulu pastu melantak. Biasalah, kalau kau kawan dengan aku, aku ni bersemangat ambik gamba time nak melantak je.


Im makan claypot pabende tah, aku makan nasi goreng pebenda tah.

Cerita ini basically tentang Raizo (Rain) (Im kata muka dia macam Faizal Tahir) yang nak balas dendam dekat Ozunu yang latih dia jadi Ninja Pembunuh dari kecik. Dia nak bunuh Ozunu sebab Ozunu ni bunuh 1st love dia yang try to escaped dari tempat training Ninja tu. 1st love dia ni gatal sebenarnya, ada ke dia suruh Raizo letak telinga dekat breast dia untuk dengar heart beat dia. Ish ish ish, Raizo pun apa lagi, feeling lebih lebih la :p

Pastu dalam misi balas dendam dia, dia jumpa Mika (perempuan nigger) (Im kata muka dia macam Oprah Winfrey) (Aku setuju, anak dia barangkali) yang gayanya macam Police-Gempak-Gila yang rupa2 nya dia ni pegawai-forensik-je-yang-tak-ubah-seperti-librarian. Pistol pun takda. Mika ni nak kena bunuh dengan Ninja Assassin lain sbb dah banyak dia siasat dan tahu tentang pembunuhan rahsia ni.

Cerita dia agak slow nak sampai climax tapi aku puas hati. Rain punya badan, dan skill Ninja yang dia tunjuk sangat convincing. Ninja dia muncul dari shadow, dan cara dia main dengan shadow tu sangat menarik bagi aku.


aku punya badan dgn Rain pun lebih kurang je, tapi aku tak menunjuk.

Kalau anda wanita ayu dan gojes, cerita ganas ganas cemas cemas darah darah begini mungkin tak sesuai ditonton seorang diri, kalau perlukan teman boleh calling2 aku :p

Cerita ni kelakar gak, memang ada scene yang aku tergelak gelak, macam Mika menipu Raizo pasal size seluar dia. Hangpa tengok baru paham, pergilah ok! BEST!

So aku kasi 4 Bintang!


Terima Kasih Nuffnang, lepasni kasi ticket gi Disneyland Hong Kong pulak!


Click Nuffnang ku ya!

38 comments:

iyllienaz said...

haha..xsama langsung badan ko ngan rain..

iniCIK yASmin said...

wow..rain my hero..hahha..ttbe..

but rain punya bdn mmg mantap ar...dlu cekeding je..

btw congrats ar dpt ticket free..next tyme dpt pergi pas sini eh..hehe

Mr.Clive said...

haha...pe da... :D

Arief Arf said...

dude,
u seriously need a girlfriend!
ape barang tgk concert jason mraz dgn pgi tgk premiere screening ngan member matrik.
hahaha
gi carik awek lah!

X)

Noorlaila Mohamed Nor said...

banyak la kau
lepas ni bagi chance nuffnang angkut aku pulak
haha tp jauh kot
kau kat kl xpela

YobSumo said...

iylienaz: ye ke? lupa pakai contact lens kot kamu ni :p


IniCikYAsmin: ohhh tang badan ambik attention ek!


Mr Clive: tulah pasal. hish...


Arief Arf: I know! I need one lah! but too scared. how ah? hahahahha.

will find. next year. maybe :p

YobSumo said...

Noorlaila: kau nak rebut Disneyland tu ke? hehehehe, aku dulu ya!

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

cehhh.....yo larh memang samo....

Rowena Chasez said...

wahh..
nak tgk laa lpas nie..
nk tgk btol ke bdn ko sme ngn rain..
huhuu~

ahleng ariKen said...

pergh jeles gle...best ni cte ni...

rash said...

seyes ker best? hubby rash ajak tgk tp rash kate cm xbesh jer... huhuhu

p/s: tang bdn mcm rain tuh, rsnye yob kena workout lebey lg =p aja!aja!

suzie said...

perasantan doe lu nih..
muahahaha...

.:Fathiha Zainal:. said...

Waaa... Tgk wayang free ea.. Best lor.. :DD

hans said...

hahhahaha
rain tu badan memang cantiklah
tapi kau??
hurmm
haha2
keganasan memegang pisau tu boleh lah juga jadi ninja amatur
best kah?
aku xtengok lagi nih
kecewa xdapat tgok christmas carol tak hilang lagi
haha

DilOt said...

jauh panggang dr api badannya...hihihi

nn said...

macam best je. agak2 new moon dgn ninja asassin ni mane best? hee

penaberkala said...

gua igt gambar kat bwh tuh hero movie dah,hak3
meleset sama skali

farenova said...

a ah yob dengan rain memang sama sangat.. nampak macam kembar pun ade... uhuk..

YobSumo said...

Fird: memang sama ka sumo? wahhahaha!


Rowena: sama. percayalah.


Ahleng: tak payah jeles, pi lah tengok!


rash: hahahhaa. ikut lah hubby tgk. best woo! part2 seram boleh rapatkan hubungan ;p


suzie: tak pernah pulak wa perah santan =D


Fathiha: barang2 free mmg selalunya best ;)

YobSumo said...

hans: ninja amatur?! wah satu penghormatan besar untuk aku! hahaha. best gak, pi tgk!


Dilot: kalau panggang jauh dari api cammana nak masak cik DIllot!


nn: totally difference types of movie lah. can't compared like that.


penaberkala: erk cammana boleh meleset? ada kaitan dgn ekonomi semasa ke?


Farenova: haish ini sayang akak lebih ni! hahahahah. Akak sorang je perasan kebenaran ;p

.millalara. said...

hello3.. i kenal abg rain i okeh.. luar dlm.. sungguh tidak kesamaan sama sekali ohh.. ;p

Ery Farieha said...

seronok2~ knp x ajak sy? cehh~ pdhal br je knal blog ni :P

Nabil Fizri said...

ceh

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~
sarang he RAIN!!!

muahaha~
aku kalau demi Rain, sanggup tengok ni~

Eyriqazz said...

congratz n good review.Tapi rasanya nak pi tgk The Twilight kot.

http://eyriqazz.blogspot.com

enyheartsdiamond said...

yob-i suka ayat skema :)

cik EPAL said...

rain tu ex aku dulu :D

misz benida said...

ko buat aku lapa dipagi buta.

Fahim 'n Alin said...

weh haku kenal kwn ko name im 2.. dia mmg x bergune..haha.. kem salam kat dia.. nice blog nway.

kawie2020 said...

hahahahahaha.. kelakar gile aku tgk pic ko... hahahahahaha...

ellenyna said...

wah. HAHA. lain, rain lg kurus. :P

Mimie.Candy Cane said...

huhu..ko nampak over dari rain tu.tapi aku still sukaaaa..hehehehe

dah klik2 nuff ko..

anwaruddin said...

wah, macam macam kau menang dari nuffnang ni en, kau ade pape ke dgn nuffnang ni? hahahaha!

aku baru je nak gi tengok cite ni, tapi kau da cite, tak jadi la aku tgk, haha!

YobSumo said...

millalara: ye ke takda kesamaan? hehe. bulu kaki dia kerinting2 jugak. kan sama tu. hehe.


Ery Farieha: next time lah!


Nabil: cut.


Zara: tengoklah, tak menyesal aku rasa.


Eyriqazz: tengoklah dua2 bro!


eny: ye ke? nnt I buat byk2 lagi untuk u ok!


cik Epal: ex kamu? erk, dia cakap kat aku dia tak pernah kapel dgn org Melayu.

YobSumo said...

benida: maafkan patik.


Fahim: hahahaha, hampeh kan dia. hahahaha. will send.


kawie2020: hehehehe.


aleynna: ceh, camera trick je tu!


Mimie: okeh bagus, aku sayang kau lebih la. hahahahhaha.


anwarudding: aku bomohkan nuffnang. hahahahahaahha!

Fyzal said...

aiseyman.. gua tak tgk lagi citer penting ni.. :(

ijau said...

masa awal2 baca post ni rasa cam salah blog.. hahaha
^^

Lizz said...

adoi, aku tak tengok lagi ar. huhuhu. tapi, aku suke ngn post ko ni.lawak.hahaha