Thursday, November 19, 2009

Lelaki di Atas Awan

Macam mana kawan kawan, cukup sastera tak title aku tu? aku ciplak dari satu lagu tu, tak dengar pulak lagu sapa, tapi ingat tajuk dia je. hehe.

Seronok aku melihatkan mix reaction dari entri yang sebelum ini. First time aku dapat sepanjang kerjaya aku sebagai seorang blogger. Kau tengok sekarang dah ada "kerjaya". Haha! Sebelum aku post entri tu memang aku tahu ia akan mengundang sedikit kontroversi. Tapi sampai bila pula mahu holding back je kan. Asal ia tidak melampaui norma norma kehidupan sudahlah.

Pelajar di Terengganu dan Kelantan yang mengambil SPM, aku sangat bersimpati dengan kamu semua. Terpaksa meredah banjir untuk menjawab exam. Demi menghargai penat lelah kamu semua, aku sediakan pantun dua kerat untuk korang semua,

Air lopak keruh warnanya,
Tabahlah korang dengan dugaannya.

Air banjir deras geraknya,
Dah habis exam lompatlah kepadanya.

Berenang renang dibawah titi,
Janganlah noti noti!

Aku sedar yang sastera aku hampeh. Kalau nak gelak buat secara berjemaah, lebih afdal.


Timbalan Presiden MCA, Ketua Wanita MCA, Ketua Pemuda MCA semuanya dipecat. Makin menggila Presiden MCA itu. Lantak depa lah. Tapi agak bodoh di situ Presidennya, konon kononnya nak buat pelan perpaduan. Entah mana perginya pelan dia tu. Mungkin dia tersalah melukis pelan rumah baru tanpa disedari.


Maaf entri tak berkonsep ini adalah entri ucapan bye bye kepada semua pelajar IPTA yang baru mula bercuti, kerana aku perlu mula belajar. Aku dalam keadaan yang sgt jealous kepada kamu semua. Jadi aku decide,


nasi goreng kampung : nasi goreng pattaya : mee goreng : behun goreng singapore : fries : nugget

Untuk memakan makanan empat musim ini supaya hilang stress. IKUTKAN PEROT, BADAN MERANA. Sila jangan contohi aku ya kawan kawan.

Dan juga terima kasih kepada Solehah kerana menobatkan aku sebagai pemenang untuk 3 quiz berangkainya! Hadiah dia? Solehah kata seekor Lembu untuk Raya Korban hahahaha. Hadiahnya dirahsiakan selain hadiah yg dah dinyatakan dalam blog dia. "as-sabru minal iman" itu kata2 dia dalam email.

Akhir sekali, sepanjang aku bercuti semester kali ini ramai blogger yang aku kenal. Dari followers tak sampai 20 sehingga 100 malam tadi. Follower ke-100 adalah iyllienaz! Apalagi kawan kawan, pergilah ke blognya dan ucapkan tahniah! Pasti dia pelik. hahahahaha.

Terima kasih juga kepada bloggers seperti  Noorlaila, IzzahFarhana, Ijau, MiszLuna dan Ah Fatt yang secara sengaja atau tidak sengaja mempromotekan blogku ini dengan membuat backlink ke blog ini dalam entri mereka. Mana mana bloggers yang aku terlupa jangan lah berkecil hati tetapi ingatkan lah aku ok.

Sudah sudah lah ucapan syok sendiri untuk sesi tengahari ini. Baik korang bergoyang goyang keliling rumah atau office dari mendalami dan menyentuh perasaan sendiri dengan entri yang tak semenggah ini.



Nuffnang aku dah nak cukup sebulan Isnin minggu depan. Lagi RM10 unt cash out yg pertama. Tolonglah click nuffnang aku byk2 kali ye :)

42 comments:

Mimie.Candy Cane said...

ahhhh...tak sebut nama aku pun(sbg org yang tercicir update blog ko)

aku majok selama 8 jam..


aku lapar..share sikit nasi goreng ko boleh?

Wanie-san said...

perghhh..beta ingat beta 1st!!xpo2!!!lu yob bile makan mesti lupe aku!!!sodap mkn!ulur2 la kat ak ni!lapor wei!

p/s:sampai ati lu xsebut nama ak..tau r nama ak xbest!

iniCIK yASmin said...

sdap pantun lalalla~

mca tgh ribut taufan sbb suma pun mahu kuasa

eh sebut2lah nama sy..mahu glam2 gak..hehhe

btw nuff asik xmo kua..dh pujuk2 dh xmo kua gak

Solehah said...

ewwah..hehe..sedapnya la hai makann..maaf la aku ni kan jarang nak link kan ke blog tuan empunya..bkn ape tau..aku maleh nak copy paste..satu dua tu ok lagi..next time aku nak insaf la..

enuLwanie said...

nak makan cmtu gak boleh..

♣ haNie ♣ said...

owh..ko nih kejam lah yob..

mengingatkan aku yg tahun dpn aku akn kembali berboypren dgn buku, bergaduh dgn exam, cemburu dgn masa dan 4 tahun kendian..berkahwen dgn skeping sijil..

*pengsan*

Zulfadzly said...

ko mmg berbakat dlm pantun ler..ko bleh mintak Dewan Bahasa & Pustaka buku kan pantun ko tu..

macha_sezs said...

eh?ko student lagi ke?

aku ingat dah keje.

selaku pelajar IPTA, saya ingin mengucapkan,

"best gila babi bangun pukul 1 dan tido pukul -ikut-suka-hati-aku-"

heh~

ahleng ariKen said...

wah..hujah penuh dgn madah...hoho

Khairi said...

gile laju angka follower ko yob. aku rasa sbb ko femes kat nuffnang huhu.

~AmyLiana8886~ said...

bestnyer makanan nie,..

kuo lak nuff megi..klik jela kan..
smua pasal makanan..bikin gua lapa la..

i'msosupernotcool said...

gudluck..
haha..

btw, where's my name??

anwaruddin said...

orang start cuti, kau plak start belaja, haluan kiri la kau ni, hahaha!

iniCIK yASmin said...

yeah..dpt klik2 2 tpmt kt blog nie..haloo nuff..

YobSumo said...

Mimie: haha, 8 jam tu kau nak melantak puas puaskan. wink winks~


Wanie-san: nama hang sodap. mahu list semua tak larat den. maybe next time ;)


iniCik Yasmin: yes yes dpt click! haha kamu nak glam ya. nanti saya sebut sebutkan ya... tapi blog saya ni tak cukup glam. camna tu?


Solehah: haha don't worry beb. Link tu bukan wajib. Aku tulis nama2 mereka sekadar menghargai usaha2 mengfamouskan blog aku :P


anulWanie: boleh2. bungkus la makanan byk2 pastu sekalikan. hehe.


hanie: sijil belajar ke sijil akuan nikah ;P hahahhahahaha!

YobSumo said...

Zulfadly: kau dari fb sampai sekarang kenakan aku ya mat dangdut! hahahaha!


macha_sezs: takpa aku dah melalui zaman bahgia itu T.T aku student, umur baru 20lah.


ahleng ariken: see the leg lah bro!


Khairi: aku tak rasa pasal nuffnang lah, aku baru je guna nuffnang tak sampai sebulan pun. usaha beb! hehe.


Amyliana: apalagi, masakkan maggi untuk aku sekali. Jangan lupa letak telor!


i'msosupernotcool: someday, you have to wait for that. hahaha.


anwaruddin: aku mmg suka gaya2 pemberontak ni. hahahaha!

♣ haNie ♣ said...

derhaka btul ko nih yob..
lempang kang..
hahahahaha!

kawie2020 said...

tanniah la...

tapi ko kene ingat, kawan2 dtg blog ni memang rasa blog ko best..

aku pon rasa best gak...

sI tEDI said...

x boleh belah tgk muka depan berita harian ari ni!

ijau said...

xsangka ad bakat berpantun.. haha

apesal wt ucapan cm nak berhenti bblogging? *confius jap

Koyuki said...

perghh..tak tahan tgk makanan berbilang kaum dalam pinggan tu..

da la gua puasa arini..sadis betul

YobSumo said...

hanie: kalau kau lempang aku, siapa yang nak nyanyi lagu dangdut kat tempat kau kawin nnt? hahahhahaha!


kawie2020: alamak bro, kembang semangkuk dah ni. hahahahha.


si tedi: ada ape weh? aku tak baca berita harian lah!


ijau: haha, manada berhenti tapi kurang agresif lah. nak belajar, nek belog, nak mandi, nak berdangdut. byk sgt nak buat.


Koyuki: eh sorry beb, tak tahu kau tgk puasa. tutup mata lah ok :)

green said...

tahniah..blog makin maju.,.
ak penah berperasaan begitu juge..

hehe

nuff tdo laa..

aifaa said...

lepas berSUMO makan roti,
mana ada i noti noti!haha

MOHD FIRDAUS WAHAB said...

name aku xde..

hahak..
xkesah pon..

keke..

aku sbg pelajar IPTA..
mengucapkan trime ksh..

sb arini aku da stat becuti..

haha..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

petang2 baca pantun ko...
memang wat aku nak berenang2 bawah titi


hahhahha.....noti lite2 jer

hans said...

aku tension jer buat nuffnag tu
xlepas2 pun

izzahfarhana said...

yobbbbb nak gi maneeee yobbb.apesal xsama cuti?hehe.amboi sebulan dah leh cashout cayalahhhh!okay belajar rajin2 ada tips sharelah ok =D

Noorlaila Mohamed Nor said...

yob
aku mintak maaf banyak2 yob
sebelum apa2 terjadi
sebabbbbbbbbb

aku memang akan hidangkan entri musim cuti je sepanjang kat umah ni
sehari 4entri
dan semua pasai keseronokan bercuti
aku mintak maaf yea
kau jgn sedih yea

ala umah kau dekat je kot haha

dan aku jugak terharu atas publisiti kali ni
hahaha thanks sebab masih ada yang ingat kat aku
huaaa poyo

Arief Arf said...

maju gile nuffnang kau!
aku jeles ni..
blanje aku!!

ada_hairuni said...

aku klik bnyk2 la ni. 2 potato utk kau. nak inform kat chatbox, tapi jauh sgt kat bawah. malas nak scroll.
heh. aku pemalas.
tq.

YobSumo said...

green: hehe. terima kasih kerana memahami ;P


aifaa: eh eh, ni nak berbalas pantun ka ni?


Firdaus: haish ini boleh bawak gaduh ni :p


yanie_ putrajaya: hahahhaa. ok itu boleh dikira noti sikit2 lah tu. Jangan pergi bawah jambatan ya!

YobSumo said...

hans: slow and steady beb!


izzahfarhana: segan lah pulak nak sgare tips, orang baru kan. nak tunjuk statistic pun malu. hahahahha!


Noorlaila: terkecik lah hatiku sepanjang cuti ni. hahaha. ok! kalau rajin aku bce lah semua keseronakan kau tu ok!


Arief Arf: kau punya pasal no problem. Ais kosong?


ada_hairuni: thanks! gila kentang!

iyllienaz said...

yob..thanx promote my blog..=)

HonEyBuNNy said...

berpntn la lg...hiihhih..da bakat..haha

cik EPAL said...

kenapa nama aku tak de?? ni marahhh niiii....

avid gunner said...

gua rasa kalau prof. emiritus nik safiah karim tengok pantung 2 kerat ang tu, mau nya dia tampo ang dengan kudrat tuanya...

Fatt Chin Choy said...

aku x blh kalau x notty sehari
tak best

haha

laju nuffnang ko, laju gak follower ko

bagus2

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

wah mesti gembira bile dapat kuarkan duit dri nuffnang kan...huhuhu....nanti updatela pasal tue k...

YobSumo said...

iylienaz: no problem :)


HoneyBunny: perli ka?


cikEpal: apa nak buat cik epal. hehe.


Fatt Chin Choy: thanks kepada kau juga ye!


Fird: nak gak update tapi segan. hahahahha.

Khairi said...

wahaha. laju gile ko femes haha.

sebulan dah 40 lebih? huhu. aku bulan pertama singgit je hahahaa.

Noorlaila Mohamed Nor said...

kau nak terus cah out ke dah cukup nnt?
tamau simpan dulu?
sampai cukup 20000
boleh terus bayar duit kereta baru
haha