Tuesday, November 10, 2009

KERUGIAN RM 214 000

RM 214 000 kerugian yang ditanggung Stadium Nasional Bukit Jalil akibat Final Liga Piala Malaysia haritu.


Penyokong Kelantan puas hati sekarang?

ape yang korang dapat ya?
semangat kesukanan yang membuak buak ke.
Eh, Kelantan bukan ke kalah...

OK OK aku tahu bukan semua penyokong Kelantan macam tu,
"akibat nila setitik habis rosak susu sebelanga"

tapi yang lain lain tu, penyokong Kelantan yang tak terlibat,
tak boleh ke korang buat sesuatu? bukan pertama kali ni wei!
bukan semangat kenegerian korang tinggi melangit? tolonglah sikit...
kutuk marah, tak kutuk tak faham faham pulak.

kalau kau penyokong Negeri Sembilan mesti takkan kena cop sebegitu sekali.
tapi tadi dalam berita bukan kerosakan dalam stadium je yang berlaku,
aku rasa kat toilet, parking tak mustahil jugak penyokong Negeri Sembilan yang buat kan?

tapi untuk kerusi terbakar dengan trek dalam stadium rosak pastinya penyokong Kelantan yang buat.
1 trek larian RM20 000, kalau 3 trek yang rosak? you do the math.

macam ni lah, kalau emo, tak tahu nak tahan diri, tak kisahkan keselamatan makcik makcik dan budak budak kecik, orang orang tersebut tak payah pergi stadium.

tgk live kat TV je, bila emo, pecahkan TV.
kau rugi.
lepastu kau bertaubat lah kan.
bila lagi nak bertaubat ye tak?

apelagi, bengang kelik nuff ad aku!

19 comments:

siggplus said...

aku bengang, tapi tak ada tempat nk lepaskan geram..nuff tido..aku ada buat entri similar dgn entri kau mlm ni..hehe

izzahfarhana said...

betol2.tgk je kt umah.assabiyah tinggi sgt.xkena tempat.yob apesal timee2 gini iklan tido eaa.

Noorlaila Mohamed Nor said...

aku baru tau yg kes bakar tu real
aku ingat org main2 je melawak kelantan nak bakar seat
tak sangka betul

Akmar Anuar said...

hmmm...harap2 lepas ni dorang tak wat hal lagi...sekarang ni da ramai d0k kutuk orang2 kelantan sbb perangai dorang terlalu MELAMPAU sangat...negeri2 len ok je...isk..

weh weh entry ko pasal ninja tu..haha..kreatif glerr weh..tak sangak ko pandai edit2 gamba sesume tuh..kagum aku! ;)

nadirah_nor said...

nie species @#$%%^..
aku dah rase dowk kt negara yg x bertamadon..
yg sume pnduduknye orang zaman batu!!!

aishah_conteng_je said...

den oghang nogori ni pun malu samo duk kek stadium tu ha..

apo nak dikato an laie..
yo..bukan sumo camtu..


tapi...

YobSumo said...

siggplus: aku pun bengang dgn nuff!


izzahfarhana: dorang jenis yang berjaga malam ni aku rasa.


Noorlaila: melawak apenya, belom lagi dicerita mercun, botol dibaling. mmg gila lah.


Akmar: terima ksih la atas pujian pujianmu itu. hahahaha.


nadirah_nor: bukan, aku dari zaman masa depan. hahahhaa.


aishahcontengje: TAPI APA?! apa lagi! (tetiba emo lebih).

BuLaN iTu aKu said...

buang duit je

arque said...

membazir.
kecik2 tanak mampos,besar2 menyusahkan orang. T.T

shazruls said...

bolasepak malaysia semakin maju tapi bukan dari segi persembahan tapi penyokong kita memang sangat advance...tak kira larr kelantan kerr N.Sembilan kerr suma sama saja..

Khairi said...

selalu tgk man u main. bila tgk jersi merah tu main mcm gmpang depa bakar la kerusi. takkan nak bakar ref kot haha.

seb baik tak bakar stadium. Apsal nak bakar je ni xtau la apa pekdahnye.

ntah la diorang nieh

~ ore kelate.

cik EPAL said...

wow...mari kita pecahkan tv rumah anda....

nak klik nuffnang..tapi tido pula..nanti lepas ni saya datang lagi ;)

Arief Arf said...

ban je kelantan dari masuk mane2 league or cup kat malaysia ni.
senang cite.
biar dorang main ngan 'set2' dorang je..
hahaha

sarara said...

geram dgn org2 yg wat masalah tu.
xreti nk bfikir agaknya..
masih tidak matang.

Solehah said...

tah la dorg..kalau nak emo2 tgk kat rumah ja la..bakat tv kat rumah memasing..tak kira la oenyokong negeri mana pun.

YobSumo said...

BulanItuAku: tulah, duit kita jugak tu. kita jugak yg terpaksa menanggung.


arque: aku rasa kecik kecik dia tak tahu bila besar dia macamtu, so takkan nan mamps awal2 :p


shazruls: tahu takpa. tapi mereka lebih teruk. hehe.


Khairi: gampang gampang. stadium dorang bakar, dorang matilah. haha.


cik EPAL: TV cik EPAL lah!


Arief Arf: eh bagus idea kau, Kota bharu FC vs Pangkalan Chepa FC. wahahhaha. baru dorang seronok, Kelantan menang memanjang.


sarara: matang dah lama, cuma tak guna rasional akal.


Solehah: kau nak bukak bisnes jual TV ke? mcm seronok je konsep bakar TV, nnt TV kau laku lah kan. hahaha.

Nazry Iskandar said...

aku baru tulis entry pasal ni. haha. bengang gila. bakar je rumah sendiri. hempok tv kat rumah tu. yang suffered mase dkt stadium tu anak beranak dorg jgk.

Noorlaila Mohamed Nor said...

tula aku ni ketinggalan sket
malas bukak paper

YobSumo said...

Nazry Iskandar: kalaulah ada orang mati time tu, tak ke sia sia dia meringkuk dalam penjara. mesti rasa bersalah gi;a. tapi sebelum jadi taknak beringat.


Noorlaila: haha aku paham, Naib Presiden mmg selalu busy :p