Friday, November 13, 2009

Internet Slang

Harini aku rasa mahu memberi pengetahuan buat sesiapa yang masih tak biasa dgn Internet Slang ni.

Kalau dah biasa, buleh baca jugak nak brush up korang punya slang.

Perlu ke wei?


maybe most of us dah biasa lah guna,

LOL - Laughing Out Loud

OMG - Oh My God

WTH - What The Hell

WTF - What The Fuck

G2G - Got to Go

yang suka berchatting dgn strangers, mungkin akan guna ini,

ASL - Age, Sex, Location

C2C - Cam to Cam

ini pulak slang slang yang sedang meningkat naik penggunaannya,

ROFL - Rolling On Floor Laughing

LMAO - Laughing My Ass Off

dan ini pulak yang pada aku masih sgt kurang digunakan. Hanya sesetengah member aku yang menggunakannya dan menyababkan aku terpaksa bersoal jawab dgn mereka,

BRB - Be Right Back

TTFN - Ta Ta For Now  (kanapa taknak bye bye je?)

KLKL - Cool, Cool....

AFK - Away From Keyboard

IRL - In Real Life

kadang kita ternampak "to flame" dgn "to ping" kan, maksudnya:

to flame - ini kita nak hantar offensive message la dekat chatroom, IM, forum atau email

to ping - kita nak hantar data ke computer lain, dan berapa banyak yang diambil untuk data datang balik.



So, ada apa apa nak tambah? boleh la share2 kat comment ya.
Dulu kat PLKN, Jurulatih Character Building selalu kata
"Sharing is Caring"

tapi jgn pulak korang kasi,

IHUHM - I Hate U, U Hate Me

atau

YSH - YobSumo Handsome! (segan I) wahahahhahah! ROFL!

Lepasni aku guna internet slang kasi comment kat blog korang paham2 lah ye.


nuffnang click macam biasa ya!

22 comments:

izzahfarhana said...

abbreviation

Er Yob FOC

free of charge.teheehee

Khairi said...

aku ingat lol tu pronounce dia lol ler. rupanya kata pendek haha.

Arief Arf said...

Yobsumo FTW!

(cuba google FTW tu ape)

Solehah said...

uiks..bnyknya singkatan yob..

~AmyLiana8886~ said...

susah jugak main name2 singkatan nie ek..tp jimat space..hhee

iniCIK yASmin said...

gler ah..ckgu bahasa pening2 tgk dak2 skg..hahhaha

YSH??
hahah..rarely org gne

Akmar Anuar said...

weh yob!
ko rajen blog ah skrg...
makin hebat daria ku nih!!
adeih...

pasal bahasa2 ni, aku pon baru tau gak...cume GOT TO GO to aku prefer pakai 'GTG' je..

Fatt Chin Choy said...

dr dulu aku x biasa guna bahasa2 tu
kekampungan tul aku time chat

haha

♣ haNie ♣ said...

heh..x kose aku nk gune slang melang tuh..

n jgn cuba ber-YM ngan aku guna perkataan yg ade W tu...

mcm setan...


hahahahahah!

♣ haNie ♣ said...

err..contoh..

jew

lew

pown

etc

...annoying ok! XD

YobSumo said...

IzzahFarhana: wa ada price tag lah!


Khairi: so kau hentam je la sebelum ni guna lol? haha.


Arief Arf: Fuck The World? hahahaha ok2, For The Win right?


Solehah: haha, ini bukan Yob punya singkatan buat sendiri, ini mmg worldwide dah guna.


Amyliana: yup. dan kita boleh express ape yg kita rasa dgn senang.

YobSumo said...

inCikYasmin: ape YSH? no idea.


Akmar: kitakan cuti Akmar, tu yg rajin sikit. haha.


Fatt Chin Choy: haha aku sendiri pun tak biasa lagi. Malaysians mmg lambat sikit sbb kita bukannya Western country.


Hanie: bukan kat YM jewwww, kat blog powwn adeww orang tulis camtu. hahahhaha. alamak ada yg terasa ke? ampun ampun.

ijau said...

tau x apa mksud ni SIJ?

BuLaN iTu aKu said...

yang last sekali tu tidak digalakkan untuk digunakan

Khairi said...

kwn aku selalu guna MILF.


pende tu ek yob?

ada_hairuni said...

YSH...!! hehe. -_-"

sharamli said...

YSK

y0bsum0 k0ya...hua3

Noorlaila Mohamed Nor said...

eh Tsk tu apa?
aku carik xjumpak pun maksud dia
tolong carikan

heh tata for now tu mcm comel la
haha

YobSumo said...

ijau: Sacroiliac joint? haha dr google kasi tahu. kamu belajar tulang2 ka?


BulanItuAku: tak digalakkan untuk orang di Bulan.


Khairi: buat2 tak tahu pulak kan. sial je. hahahhaha.


ada_hairuni: alamak malulah I! wahahhaahha!


sharamli: koya? tu kaya ke?


Noorlaila: TSK? tak tahulah...

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik

Anonymous said...

[URL=http://imgwebsearch.com/35348/link/mesothelioma/1_pharma4.html][IMG]http://imgwebsearch.com/35348/img0/mesothelioma/1_pharma4.png[/IMG][/URL]

[URL=http://imgwebsearch.com/35348/link/mesothelioma/2_pharma4.html][IMG]http://imgwebsearch.com/35348/img0/mesothelioma/2_pharma4.png[/IMG][/URL]

[URL=http://imgwebsearch.com/35348/link/mesothelioma/3_pharma4.html][IMG]http://imgwebsearch.com/35348/img0/mesothelioma/3_pharma4.png[/IMG][/URL]

[url=http://bit.ly/ac01je]Online Gambling[/url]

[url=http://bit.ly/coNz4o]Online Casino Gambling[/url]

[url=http://bit.ly/ac01je]Online Gambling[/url]

[url=http://bit.ly/9q4tTo]Online Sports Gambling[/url]

Anonymous said...

more tramadol hcl with tylenol - has bought tramadol online