Sunday, November 22, 2009

Ini Entri Luar Biasa

Lama sungguh tak kena tag. Kalini di tag oleh Liyana.

1) Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award

Nama dia Liyana.
Dia muda lagi, cute cute orangnya.
Rasa rasanya dia dah berpunya, jadi kumbang sila cari bunga lain ya, banyak lagi.
Blog dia menarik, dia cerita pasal artificial egg la, itu la inilah. Kiranya macam blogger yang berinformasilah.
Dia cikgu Fizik, dia garang, mata dia tajam, dia kantoikan murid dia meniru. Good Job!


2) Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies

Nama dia Yobsumo bin Bossumo tapi dia takda kaitan dengan sukan lasak SUMO.

Atuk sebelah ayah keturunan JAWER, Nenek sebelah ayah keturunan MINANG, Atuk sebelah emak dia tak dapat dikesan asal usul, Opah sebelah emak keturunan CINA.

Dia boleh berbahasa Minang, Jawa dan Mandarin. Itu tipu semata. haha.

Dia homeboy atau Bahasa Melayunya Anak Emak. Kesimpulannya, dia memang baiklah dan sesuai di buat menantu, ada emak2 yang nak jadikan saya menantu? ;P

Dia tak pernah bercintan cintun. Bukan taknak tapi dia penakut. Semua yang rapat, semua jatuh dalam ketegori kawan baik. macam mana tu? haish.

Dia bukan jenis mesra 1st time jumpa. Take time juga. Dia takda berjuta kawan, kerana 1000 kawan yang betul betul baik, masuk kepala otak, dan dia menjadi diri sendiri sudah mencukupi. Tapi kalau dah rapat habislah, mungkin baru tahu yang dia agak lucah sini dan sana.

Dia memakai cermin mata sejak Darjah 2 bukan sebab membaca tapi banyak sangat tengok TV. Cermin mata pertama dia ada logo gambar Power Rangers! Terbaik wookk! Jalan bangga je.

Dia minat gila Forensic thingy. Kalau boleh memang dia mahu belajar di bidang itu walaupun peluang pekerjaan dekat Malaysia limited. Tapi dia dihalang Bossumo kerana crime scene bukanlah tempat yang terbaik untuk bekerja. Dia pasrah.

Dia malas shave jambang. Dia rasa kalau tak shave nampak lagi tua. Tapi member dia cakap tak shave nampak selekeh, masam, tak mandi. Jadi dia shave juga.

22.11.1989 dia lahir. Harini tarikh berapa? heehee... Umur dia 20 harini. Nuffnang telah memberinya hadiah korang bila lagi? Ingat lagi entri Ninja? aku menang dua ticket pergi Ninja Assassin Premiere Screening ! malang sekali dia tiada awek untuk diangkut sekali dan melalui saat saat seram bersama. Sapa boleh hantar aku balik ke Shah Alam dari Mid Valley Selasa ni? JOM!


mahu baca? click SINI

3) Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them

Aku tahu bukan semua blogger suka buat tag ni kan, so aku list je tapi kalau taknak buat takpa beb, wa tak kecik kecikkan atau guris guriskan hati sendiri. Sakit woooo. Sapa lagi yang nak buat bagitau je, aku ubah peraturan dia, "Rules are made to be broken" right?

IzzahFarhana yang baik gila click2 dan suka kasi Tutorial berguna
i'msosupernotcool yang sebenarnya i'msosuperdamncool!
MimieCandyCane yang tak dapat balik raya walaupun pangkat tinggi beb!
Khairi yang berjiwa muda dan ayah kepada Absyar yang comel dan bermata bulat.
Ijau yang comment pendek2 tapi aku selalu perasan dia ni.
Ah Fatt yang femes, aku tak rasa dia akan buat tag tapi dia mmg KOOL dan gay!
Solehah yang layak dengan namanya dan penuh dengan nasihat, aku suka.
avid gunner yang tulis ala ala pipi, yang mengaji di Indon, yang fanatik Arsenal.
Hanie yang bercita cita tinggi dan bekerja di tempat menggigil gigil.
Kawie2020 yang semakin bertukar cara penulisannya, takpa tetap best!

4) Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged
Aku tahu korang baca, tak payah kasi tahulah ye, paham2 sendiri. hehehehhe.

5) Paste the award badge in your sidebar
Takda lah masa aku nak buat award badge, makan kek coklat inti pisang atau main hide and seek ngan  budak umur 2 tahun lagi best. maaflah.


Marilah menghadiahkan YobSumo dengan mengklik nuffnang sampai lebam!

40 comments:

ada_hairuni said...

Besday kau hari ni yep Sumo.. Happy 20th Birthday :)

izzahfarhana said...

dah agak besdayyyy yob hariniiiii.hahaha mesti langsaikan tag ini harni jugak!kakaka.
ouh ada mlsh air berlebihan dimuka ke?kalo muke berminyak cne lak?ehehe
HAPPY BESDAY YOB!semoga perkenalan kita berkekalan.ekekeke.moga yob mencapai cita-cita dan diberkati selalu.Aminnnnn =D

YobSumo said...

ada_hairuni: Terima kasih Ada!


izzahfarhana: haha sempat kamu baca ya sebelum edit balik. benda itu taknak di share di sini, entri lain penuh dengan info. Thanks for the wish!

enuLwanie said...

hepi besday ye yobsumo!
jom kita gi tengok wayang ari ni!

YobSumo said...

enulwanie: hari ni dah di book orang. Jom lain kali, tgk wayang kat Genting la nnt! ada ke? hahaha.

enuLwanie said...

sedih........................

YobSumo said...

haha, tidak perlu bersedih, gelek aja! dangdut~

sI tEDI said...

heppybesdey..

Kuwe said...

selamat hari tua!

p/s: sebenarnya utk aku juga.zz
p/ss:aku igtkan ko org perak.yob kejor yoobb

Fyzal said...

huyo.. panjang gak tag ni.. hepy besday buat ko. :D

Mr.Clive said...

hohoho
dah tua rupanya mamat ni
kahkahkahkahkah

izzahfarhana said...

sama-sama yob.hehe sempatt pantas woh baca.hihi

siggplus said...

selamat hari jadi orang tua..heh

Arief Arf said...

besday kau harini?

HAPPY BIRTHDAY!

apa lagi, belanja la aku!!!

Khairi said...

wahaha, tag kasi kat tagged je ler yob. ANyway, hepi besday yob. muda lagi ko ni baya adik2 aku.

dan sesungguhnya aku pun muda lagi jgn wat2 lupa hahahaha.


err...

Wanie-san said...

Yob!!Ko xcukup matang lg wpon b'day ko arini!!Hoho ko nye b'day 22/11..aku nye b'day 22/12..[biar la ko xtanye pon..pls take note!]

Entry ninja ko 2 ak rase nak....
xnak teruskan...sbb b'day ko arini!
Pape pon!Aku lg matang dri ko!KO adik ak jew..hoho Jom dangdut!

♣ haNie ♣ said...

kahkahkahkah...dh rupe aku koje dlm esbok plk..haihh...

pjg gile nk kene buat..nt2 lah aku setel ek..

ape pon..hepi besday..

♣ haNie ♣ said...

eh..bilo ko naik genting yob..
roger2 la...buleh aku skodeng..
hohoho..

Liyana said...

saya baru baca hari ni [22/11]

sory2..happy birthday...
jap, saya x garang.. cuma saya geram dengan student berperangai macam tu.. sekian

[z@ck] said...

happy birthday yobsumo..
moga panjang umur murah rezeki..
=)

hans said...

malas buat tag
eh,happy besday

i'msosupernotcool said...

hepi besday dude...
god bless..

dat tag..
ill think bout it first..
huhu..

ada_hairuni said...
This comment has been removed by the author.
ada_hairuni said...

4 tahun lagi mude. Aku patut panggil kau adik yob. atau adik sumo. mane lagi sesuai?

nadya omar said...

HAPPY BIRTHDAY!
ko baya adik lelaki aku yg dh ada ank ni, heheeheh

Mimie.Candy Cane said...

ouchhh...i've been shot!

hehehe...yob,selamat menyertai warga tua sedunia ok..

aku dengan berbesar hatinya nak langsaikan tag tu...

*byk la ko pangkat tinggi.

shazruls said...

aku pun takmo ketinggalan nk wish hepi besday walaupun jenuh hang nak reply wish ni...lagipun setahun sekali ja...

Noorlaila Mohamed Nor said...

kau kan
suka buat aku jeles
semua kontes kau menang
jadi kesayangan nuffnang la nanti

happy birthday yob
kau nak hadiah apa dari penang
nanti ym aku
hahahaha

kawie2020 said...

hepi besday!!!! semoga panjang umur dan dapat isteri solehah... bukan solehah tu ek.. hahahahaha...

farenova said...

happy birthday dik Yob! semoga sukses selalu!

nadirah_nor said...

happy besday to you!!!
happy besday to you!!!
happy besday to yobsumo!!!
happy besday to you!!!
YOB TUE..;p

(sumpah aku punye pitcing x lari yob waktu nyanyi lagu nh to ko.. semata2 tok ko tau!!!)

iqa said...

selamat 20,
semoga Tuhan sentiasa sayng kamu,
selamat maju dan berjaya :)

iyllienaz said...

happy bufday!!
nk ikot selasa ni..haha

GhOsToNe said...

HEPI BUFDAY!

ijau said...

hepy birthday yob..

nak kek? =)

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

hepi belated beday bro....

YobSumo said...

Terima Kasih semua! Terharu mendengar ucapan2 kalian.

YobSumo said...

Kuwe: Happy Birthday to u jugak!

Daffodil D said...

waawaa..aku pon da lme x buat tag nih..hoho

ps:pi bdae~

anwaruddin said...

yob! aku orang 1st wish birthday kau kat chatbox! hahahaha!