Monday, November 23, 2009

Cheng Ho Islamic Seafood Restaurant

Terima kasih kepada semua yang memberi wish di blog, facebook, sms semalam. Maaf tak boleh reply dengan cepat, Streamyx buat hal lagi. Cit! potong  betul! Ini rasa nak beli broadband ni.

So semalam ada celebrate kecik kecik kat Cheng Ho Restaurant, Wangsa Maju. Ni kali kedua aku makan kat sana. Restoran ni dimiliki oleh Rock Legend, Amy Searh. Makanan dia more to Oriental/Chinese cook food. Memang sedap dan berbaloi baloi. Jom aku recommend apa yang korang patut order kalau nak makan kat sana.

UPDATE
as requested,
Cheng Ho Islamic Seafood Restaurant,
No 15 & 17G, Jalan Wangsa Delima 10,
Block 3B, Titiwangsa,
Wangsa Maju 53300, KL
(dekat dengan Carefour, new shop lot)

Tel: 03-4149 6094 (7 orang ke atas boleh book table)


View Larger Map

Ok ambik mood Jalan Jalan Cari Makan...

Cuba Menjiwai Maria Tunku Sabri...



Spicy White Prawn (nama sebenar aku tak ingat)
Pedas, masam manis sikit
4 Stars
Size Medium: RM 40.90


Fried Tofu Sizzling
Gravy dia sedap!
3 Stars
Size Medium: RM26.90



K.Po Fried Chicken with Cashew Nut
Rasa dia unique. Tak reti den nak describe.
4 Stars
Size Medium: RM 36.90


Salted Egg Crab
TERBAIK! salted egg + butter(maybe) + special ingredient I guess.
5 Stars
Size Medium: RM 45.90

Thanks to Bossumo and SyidaDida yang belanja!

Overall Evaluation
Kebersihan : BAIK, dapur aku tak check pulak
Service: BAIK, Waiter mesra biasa biasa, Uniform yang bersih dan seragam, Makanan yang cepat sampai.
Harga: TAK MAHAL TAK MURAH. BERBALOI DERIA RASA DENGAN HARGA.
Jumlah kalori: TAK TERKIRA.

KONKLUSI, PASTI AKAN REPEAT MAKAN DI SINI!


 
Muka poyo menahan se'eh selepas makan. Tak jumpa Amy, brother Jepun ni pun ok.
Ikutkan hati nak buat gaya penguin, tapi kena cover beb, ramai orang, nnt reputasi jadi bisu.


Semalam aku terharu, instead of buat tag, ada orang buat "maya card" untuk aku. Siap ada special entri wish birthday aku, nak tgk? click SINI.

Thanks to IzzahFarhana untuk maya card dibawah!


hehehehehe...


Cita cita nuffnang aku sebulan dah boleh cash out tercapai! terima kasih kepada yang click click.
Click lah lagi ya!

40 comments:

~AmyLiana8886~ said...

best giler makanan nie..hari2 mkn cmni leh obesiti nie..huhu

Aus said...

bday ko ek yob..
haha..
da tue ko..

kite sebaye la yob..
hahak..

oi..jgn ptg stremyx..
berukband lg hampeh aku rase..
hahak

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

Size Medium: RM 45.90????
makan bape org tu?>
ngaa~~
tapi nampak cam cedap

Wanie-san said...

Kebulur....Kebulur.....

♣ haNie ♣ said...

itu bkn brader jepun..
itu cheng ho versi kartun..
lempang kang...

hahahahaha~

izzahfarhana said...

haha apa ni xpuas ng stremyx.setiap servis de je kelemahan yob.sbo ajelah.
erk terliur den tgk!
pic last tu nak menitik2 air mata terharu.tgk.ahaks =P
nexcarec 1 !

YobSumo said...

Amyliana: hari hari jatuh bankrupt la, lepastu kurus kering :)


Aus: takda potong, broadband tu guna time emergency je.


ayudeadwish: dia cakap 2-3 org tapi byk kan? sebab sedap habis jugak :p


Wanie-san: Maggi kan ada...


hanie: hehe ha'ah lah. suka hati je. ni terpengaruh dengan SUMO culture lah ni. haish.


izzahfarhana: hahahaha. terima kasih sekali lagi!

green said...

happy belated bday...pjg umur, mrh rezeki

Solehah said...

bagi peta lokasi bleh yob?

Mr.Clive said...

dah start lapar balik aku nihhh...hahaha

Koyuki said...

kenapa lah, hari2 saya puasa anda buat entri makanan mencabar otak kelaparan macam ni..

ujian ujian..sabar
hahaha..nanges

acap said...

pomot restoren nih!
hahaha.
btw epi besday!

iyllienaz said...

happy bufday..bile nk blanje mkn situ??

sI tEDI said...

aduhai harga dia.. setahun 2-3 kali boleh lah aku layan..

tapi akujauh nun di selatan.. ekekekeke

ko makankan je lah tok aku ek? ekekeke

YobSumo said...

green: Amin. Terima Kasih!


Solehah: no problem! ok dah update.


Mr Clive: sabar wei sabar. makan tofu.


Koyuki: saya tak sengaja lg sekali. hahhaaha. saya rasa bersalah sekali lagi.


acap: haha, sedap boleh la promote.


iyllienaz: tunggu aku kaya dulu ok! doa doakan!


si tedi: hehe aku sekali setahun je kot makan kat situ. Alah turun lah KL makan, kalau aku makan kan untuk kamu, kamu nak bank in duit ka? hehe.

Khairi said...

woohoo... tak sanggup la aku nak makan mahai2 camtu huhu.

chokio_nia said...

bdae ke yob???huhu
hepi bdae la gtu..

btw sedap ah mkn..leleh ne air liur tgk..huuuuu

anwaruddin said...

jumpe amy search tak? haha

Mimie.Candy Cane said...

jumlah kalori yang tak terkira buat aku tertarik tu..

nanti aku nak usulkan kt amy search suh bukak branch kat kuantan satu..baru berbaloi2..

sarara said...

laksamana chengho restaurnt
kt sekitar ipoh best jugak tw

siggplus said...

best gila kau..masa birthday aku makan nasi lauk ikan masih dgn kicap je..bes oh birthday dekat rumah..family boleh blanja..heh

enuLwanie said...

nnt yob belanja wanie kt situ ye..?
nyum nyum!!!

ijau said...

kamu dengan makanan masih belum boleh dipisahkan =)

hehe

YobSumo said...

Khairi: haha org belanja bolehla. Aku sendiri pun tak mampu :p


chokio nia: meleleh? adus ini ke serious!


anwaruddin: dia busy masak. hehe.


Mimie: mesti Amy mintak kamu jadi manager restaurant dia :)


sarara: ye ke? promote lah kat blog, nnt boleh gak kunjung2.


siggplus: kebetulan jatuh hari minggu. Kalau tak aku 2x5 dengan kau je. usah lah bersedih.


enulWanie: boleh bila dah kaya. sekarang ais kosong mampulah!


ijau: terima kasih kerana memahami diriku ini ;)

Melz said...

uish meleleh plak airliur aku tengok nei .. yob banje aku haha

Liyana said...

mahal nye makanan kat c2..
wah, entah bila dapat makan kat c2 kan

miss izan said...

happy belated beday yob ;)
makan bior bepada yob,takut tak larat nak bawa badan balik rumah plak ;P hehehe

semoga sentiasa berada di dalam rahmatNYA ;)

farenova said...

kurus je rupenye dik yob ni, akak ingatkan bulat kot mcm sumo tu..best2..akak nak ajak hubby gie makan sanalah.thanks promote

penaberkala said...

gua rasa tak terlambat lg kot
epy bithday bro

Arief Arf said...

makin buncit la kau yob..
takpe takpe, hari jadi kau..
so makan la byk2..
hehe..

p/s: gile lah nuffnang ko.
wa salute sama lu!

Fyzal said...

perghhh.. sumernye nampak menyelerakan.

YobSumo said...

Melz: haha semua mintak belanja ni! melz bila nak kasi hadiah?! Melzpoint pun udahlah... hahahahha


Liyana: alah cikgu fizik gaji besar ape ;p


miss izan: terima kasih! huh tak boleh berpada, tanggungkawab besar kena habiskan makanan, kalau tak berdosa. hahahahaha.


farenova: welcome! haha akak jgn terperdaya dgn gamba tu... itu tgh tahan nafas XD


penaberkala: thanks bro! 1st time here, dtg lagi ya!


Arief Arf: terima kasih kerana memahami nafsu makan ku. weh, ade org dasyat lagi dari aku lah, aku antara looser2 jugak. hehe.


fyzal: rasanya pun sedap!

adaNiff said...

nyum nyum nyum nyum... must go to Cheng Ho.. entri ini buat aku lapo.

hans said...

tahun depan masa besday aku belanja aku dkt sini weih
cam sedap jer
lapar2

afrataidinbandaran said...

ko psal kurus weyh,,,,a

♥♥akukahmilikmu♥♥ said...

mkn kat restoran nie memang sedap.tapi i tk mkn lagi kat kedai amy..tapi kat radix oriental cuisine..sama mcm kedai amy..sedap la makanan dia..

YobSumo said...

adaniff: yeah yeah, must go!


hans: kalau nama kau hans isacc boleh la :p


afra: haha bila masa wei? gemok sgt ke aku dulu ;p


akukahmilikmu: radix oriental cuisine tu kat mana? boleh gak cuba try test!

Independent Queen said...

Pass by your blog.. dang.. u make me hungry!!!

cik zatil said...

alamak gambo je ke.. cepat2 tapaw untuk orng2 yang komen neh.. hehe

yob makan sampai se'eh ea..

.millalara. said...

weee.. selamat mensambut hari tua..
dan itu makanan sungguh menterujakan okehh!!!

menetes2...