Monday, November 2, 2009

berkat usaha 8 hari terhenjut menghenjut bersama nuffnang ad

hohoho!


hari ini dalam sejarah,

for the 1st time in my life, i'm making money via blog advertisement baybeh! thanks to nuffnang!

aku baru je letak letak nuffnang kat dalam blog ni 25/10 haritu sebab boring cuti kali ni takda buat apa2 sangat. sebab tu akhir akhir ni aku aktif semacam mengeluarkan entri entri baru. seperti yang kita ketahui bersama, aku adalah blogger "hidup segan mati tak mahu". sebenarnya entri macam rajin aku sebelum ni adalah untuk tengok performance nuff.

so after 8 days, dapatlah RM12.00!

hahaha aku tahu tak banyak, aku punya visitors sikit.
tapi ok lah dapat duit tu setelah berhempas pulas berpeluh peluh menulis entri baru, berkunjung kunjungan dan bermesra dengan blogger lain.

hah tengoklah ni! click on the pic for enlargement.

nampak tak semalam 1/11 makin menurun? sebab aku dah start malas balik :p

kasi lah banyak sikit kan, banyak 0.25$ je. aku sebenarnya tak paham macam mana dorang count kaku punya earning for particular ads.

pastu kat CTC tu pulak ada NA, 33.3%, 100% tu apa? asal aku dapat 100% pun duit ciput je. kalau dulu aku periksa kat skolah dapat 100% gerenti bapak aku kasi RM10. haih.

ada sapa sapa buleh jawab soklan aku?




p/s: lepasni mungkin aku akan makin kurang post entri entri baru kot sebab aku dah kering idea. bayangkan lah dulu dulu seminggu 1 entri je, sebulan adalah 4 (itu pun ikut mood). ni dah berapa hari berturut turut aku menulis. aku taknak lah jadi blogger ke laut yang melalut lalut. jgn terasa ;) itu peringatan untuk diri sendiri.

p/s/s: nak luangkan masa untuk benda benda kerohanian dan kepandaian akal pulak lepasni.

tapi jangan lupa click nuff ad aku ya! kekayaan adalah hak milik setiap insan =D

26 comments:

Solehah said...

hehe..btl3..hak milik semua..hidup 1 malaysia..haishh melalut..

Arief Arf said...

hebat tu!
baru bape hari dah rm12.
aku punye dah nak dekat setahun pun xcecah 2digit lagi.
hadoiiii

nadirah_nor said...

uh suda kaye..
leyh blanje;p

cik.no.one said...

B? who? me ke?

YobSumO said...

Solehah: yuhoo tolong kayakan saya lagi ok!


Arief Arf: haha. takpe slow n steady bro. sometimes you need to boost up ur blogging mood then the good things will come latter.


nadirah_nor: buleh! air suam ke ais kosong?


cik.no.one: B) - emoticons, not ur name. I changed it already to avoid misinterpretation. haha.

Noorlaila Mohamed Nor said...

woi aku dh 8bulan pasang nuff tp xdpt apa2 hasil
dlm seminggu aku boleh dpt 600readers
tapi earning 000000

cemana ko wat ek?
aku dh frust trus lyn adverts
ada la earning sket wpun blom sebulan

tp nuff mcm gila kaya

sila add ym aku
kita perlu berbincang
ni soal hidup dan mati
seliparman278

Bintang Hati said...

hye,

pas nih leh la click2 nuff hani lak..
kita bia kaya sama2..
org putra kn mmg cm tuh..
kesepakatan tu pnting..
apa yg pnting keje sama..
t hani lik putra leh la banje mkn ye..
hehhehehhe..
lalallalala..

Rara said...

tahniah babe. permulaan yang baik.
kira okay lah tu daripada blogger lain yang dah register setahun pun tak pernah dapat apa :) keep it up!

Precious said...

Wahhhh ... aku belum pernah merasa duit nuffnang! Huhuhuuuuu ... aku kelik ko punya - no prob!!
Hidup kaya!

YobSumO said...

Noorlaila: pergh banyak gila readers hang. something somewhere wrong ni. nnt aku add ym kita bincangkn persoalan kematian :)


Bintanghati: ape yg penting? KERJASAMA! ok nnt i click nuffnang Hani ye.


Rara: haha. thanks. tapi tak tahu lah berapa lama buleh bertahan ni.


Precious: tak lama lagi rasa lah tu. thank you thank you. kelik rajin2 ya =D

phikool thong said...

hmm..ok la tu ak sbulan bru je 50 sen..hmm..sede. Mals nak ltak dah.

macha_sezs said...

hahahaha.lama gila aku tak nampak muka ko kat blog aku.

aku pun baru nak aktifka nuffnang ni.

adela sikit2~

bak kata pepatah jepun,

Gambattene!
*pepatah celah mana pun aku tak pasti*

Wanie-san said...

aish..aku msih xpaham2 lgi pasal nuffnang ni..pas click ak pon mcm org bodoh duk tgk jew...hoho

BuLaN iTu aKu said...

kite share dua ye
u are my friend.. heheheheh

Pais Chaos said...

bleh la belanja kfg!!

arque said...

haha.berbaloi usaha kau 1 minggu ni.

YobSumO said...

phikool thong: biarkan je kat situ, nnt dia bertambah la sendiri :)


macha_sezs: aku pegi honeymoon kejap.


Wanie-san: apa2 nak tahu buleh tanya saya sedia membantu =D


BulanItuAku: haha mengaku kawan teros. boleh, boleh belah! wahahah~


Pais Chaos: g for gajah? boleh tahan selera hang.


arque: berbaloi baloi!

ween said...

erk. best nyaaa. mcm mana nak increase tu. dah berbulan dah join xnampak hasil pun lg ;p

YobSumO said...

ween: sabar ek. nnt dah cukup ilmu I kasi tutorial mcm mane nak increase earning nuff. skrg tak ckp experience lg.

atyn said...

weh ,
aku pon baru je nak jinak2kan diri ngan cik nufff neh .
tak brapa nak pndai la .
aku lagi la , visitor lagi la sikit , hee , coz tak activ sgt kowt .
tunjur ajar la siket eh brader . ;)

YobSumO said...

atyn: nnt dah cukup ilmu baru buleh ajar ya!

wanieybintang said...

wah, dah rm12. taniah2.
aku baru je 0sen.
hampeh botul.
baidewei, aku dah kelik nuff ko.
cpat klik yg aku nyer laks.

salha said...

HEY CONGRATZ AND KEEP IT UP!!

Anonymous said...

saya dah dapat RM80. pernah dapat check sekali..

nak jumpe saya lawati:

http://www.gempakz.biz
i'm MR.PINGU

Anonymous said...

lagi satu jgn klik iklan sendiri byk2 nanti kene band.

then kepada yg lom dapat duit tu maybe xder iklan org klik and satu lagi maybe salah settng kat nuffnang tu.. check semula.. rugi tau penat2 letak iklan xdapat wet

afizi_um said...

hm... check this out...huhuhu*actually my blog's visitor ust around 50-+ per day only... so, i just try it and my NN's account just show some improvement from Rm1/ week to Rm20/week.... just change the advs to float image and put it at your right, top on your blog... very interesting to try...

*percentage of advs'c click will boost up because we had changed it to put nearerst with the exit button...

find out at http://mathsensei.blogspot.com/2009/11/macam-mana-nak-tambah-jumlah-klik-kat.html