Tuesday, November 10, 2009

aku nak naik feri kat Lumut.

weh! entri ni tak panjang mne lah, width kecik, sbb tu mcm panjang. tak caya bukak tutup mata dah habis da.

eh kat Lumut ada feri ke? feri yang pergi Pangkor tu naik ikut Lumut lah kan? ape ke bodoh la Geografi kalau tak tahu. Geografi korang SPM dapat apa? aku tak dapat gred.

Dulu waktu kecik kecik aku ni memang comel. Perangai aku pun comel macam diri aku jugak. KANAPA TAK PERCAYA KA? percayalah, please. Aku suka tengok kolam kolam. Tak kisah lah kolam apa, tapi selalunya kolam renang tak berlakulah benda ni sebab kolam renang kaler biru. Bila aku tengok kolam tu kaler hijau je, aku akan mula berteriak dengan bangga "EH cantikla kolam tu, kaler hijau, cepat cepat tengok" kalau boleh time tu aku nak bawak satu kampung aku tengok keajaiban dunia yang tak selalu berlaku.

Tapi aku silap, setelah aku melakukan beberapa kesilapan dalam diri aku, barulah Cik Puan Besar (mama den) menerangkan apa yang hijau apa yang biru. EH salah, dia tak terangkan apa yang biru, yang biru aku terangkan sendiri :p. Jadi Cik Puan besar memberitahu bahawa hijau itu Lumut. Dan kalau kolam sampai berlumut bukanlah sesuatu untuk dibanggakan. Barulah aku faham erti hidup. Terima kasih mama.

Sebenarnya semua kata kata pembuka kata yang bijak di atas di tulis untuk contest Lumut. Tapi aku rasa Lumut yang spesies blogger sebegini bolehlah kita banggakan dengan senyuman sampai ke mata. Aku dapati sampai saat aku menaip di sini, ya di sini, aku masih tidak memasukkan unsur unsur Islamik, Berilmu dan Hantu. Cik Lumut anggaplah pengetahuan Geografi di ayat ayat cinta diatas sebagai berilmu. Islamik dan Hantu pula di sini. Kat Mana? kan aku dah taip sebelum "kat mana" tu. Understand?

Korang tahu tak slogan PAS apa? alaaa PAS yang bendera dia ala ala kaler sama ngan Lumut jugak tu. Slogan mereka "PAS for All". Khuatir aku dengan slogan ni. Kenapa tak slogan dia, "Mahu lari, Hilang Isteri" mungkin akan lebih sensasi. Patutlah undi mereka cukup cukup makan je.... hah! aku bukan nak cerita pasal Slogan PAS tapi nak cerita pasal Slogan Khas untuk contest blog esoksemalam yeng pemiliknya berlumut tu.


inilah lumut ya, kalau korang baru sampai dari planet pluto...

Slogannya:

blog esoksemalam best kerana..... erm aku pun tak berapa pasti. Aku mula2 baca ingatkan pemilik dia adalah teruna yang kacak macam aku, rupa rupanya macam bukan pulak. bukan kan? dia lebih ayu dari Fasha Sendat, itu yang pasti. eh, aku baru 2 kali kunjung kat situ dap dip dup terus masuk contest pulak. wahahahhaha. Alah hadiah dia kerata Ferrari wooo sape taknak. Aku rasa minah ni duduk kat New Zealand sebab tengok picture picture dia yang cantik tu kat Auckland, Welly dan macam macam lagi. Jadi aku suka tengok gamba yang cantik, so aku rasa blog ni best.

blog esoksemalam tak best kerana.... kurang menarik tulisan tulisan merah dan purple tu. tukar buleh? bolehlaaaa.... cari kaler kaler yang selalu digunakan untuk kelab kelab DANGDUT, baru GEREK! yang lain semua best. (kau ingat senang senang aku nak kutuk blog dia kat sini? melapas lah kerata Ferrari tu)

alang alang nak jawab bahagian satu gak, berat lahir 2kg, terkeluar pukul 11.59 PM. betoi kan? I dah calling2 nurse you dulu.

ha bagi sesiapa nak hadiah gempak gempak contest dia seperti sebiji rumah kristal dan juga penyapu terbang Harry Potter, sila lah join contest beliau. Tarikh tutup Raya Korban. Rasa rasanya Raya tahun ni ramai tak yang terkorban? Aku seram la tengok berita pemandu pemandu tak berhemah ni. Itulah sebab utama lesen aku di frame kan dalam mahligai aku yang berhabuk.

wei kalau tak paham entri ni pun agak agak la, tak payah ler buat muka BLUR BLUR Paris Hilton, kau ingat lawa sangat ke?

bye LUMUT! flying kiss sikit... eh tak payah la, elemen gedik terlampau di situ.

24 comments:

izzahfarhana said...

yob suke beno msuk contest.hehe.

♣haNie♣ said...

gila pjg entry..
aku baca ayat last jek..
aci x..?


XD

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

ko dah join eks?

=]

Noorlaila Mohamed Nor said...

kau frame kan lesen?
tak guna?

cik EPAL said...

nanti lumut bagi flying kiss la tu..hehe ;)

iniCIK yASmin said...

saya x paham!!

hehehe

jalan2 klik nuff..susah beno nk kua nuff nie

YobSumo said...

izzahfarhana: yob tgh cuti, yob rajin sekarang. hahahhaha.


hanie: Tak Aci. aku tembak pakai biji tembikai!


Zara: erk? eks? erm? entri ni bukan join ke? :p


Noorlaila: frame kat rumah aku byk. tak aku bawak kadang2, prefer naik public trnsprt. tapi skrg taxi gila mahal!


cik Epal: mintak mintak la =D


incik Yasmin: awak tak faham? maaflah bahasa jawa saya kurang diasah. hahahahha :P

oranglidi said...

NICE ENTRI!!!!!

{lumut} said...

haha..
aku tergelak part penyapu terbang dengan rumah kristal.haha..

thanx krn menyertai.
penyertaan diterima.
semua story akan di adili oleh juri luar.bukan aku ye..

tkot nnt aku bias.sbb sume cerita buat aku ketawa..hehe..

best2..suek slogan ko.

=)

nadirah_nor said...

oo tue rupenye lumut...

YobSumo said...

orang lidi: ha! baca sampai hbs ke tak ni. Nice2 je. hahahahha.


lumut: Juri luar, sila lihat, dia gembira, dia ketawa... dia suka slogan aku, so kasi aku menang ya!


nadirah_nor: hehe baru balik pluto ye.

joegrimjow said...

pluto??
haha

Noorlaila Mohamed Nor said...

heh ada jugak sepesen ngn aku
ada lesen tp simpan
haha

nursarah87 said...

haha, berbelit2..slogan punyala panjang..huahua!

good try..

p/s:1st time singgah..(misi jenguk kontezter lumut..

Koyuki said...

hahaha
comel

selamat berjaya k

mier@merr said...

ko nak cite pasal lumut ke pasal auckland?
hahahaha

Boneka tak sakit said...

aku dlm misi mesuvery persaingi nyata korang semua masih losser dalam mata aku! hahaha

mcm bangkai aku kan!
aku suka cara ko berbahasa sempoi je! nie lah aku cari2 kan dlm mengfollowr blog! bukan main hentam j follow! tak gitu!

genuis tak aku! akui kutuk ko pastu puji hahahaha :))

YobSumo said...

joegrimjoe: ha'ah pluto, nama rumah sukan kakak aku time sekolah.


Noorlaila: nnt I nak belajar bawak kapal alien barulah keluarkan.


nursarah: ceh nak jenguk ke nak cilok idea. takpa2 datang selalu2 lagi, I tak kisah, tak kena bayar!


Koyuki: comel? ala you ni sweet la... erk? kacak wei kacak!


mier@merr: about my granny. hahaha!


BonekatakSakit: betol lah ape yg kau cakap tu, tapi kau tak follow pulak, bikin pelik. boneka sakitkah?

eh eh, survey konon, pigidah! hahahaha

BuLaN iTu aKu said...

WEHH SORY
sejak kau tukar alamat baru ni
aku susah nak browse ko..
wehh.. masuk contest gak ke

Fatt Chin Choy said...

salam... jalan2 tgk entri

ko ni suka usha2 kolam sampai sekarang ker?

buatlah kolam renang kat rumah satu

hehe

piNky LuCiA said...

hahaha.. penat aku ketawa.. semuanya mengampu lumut.. ish3

avid gunner said...

hahha...gua paling suka lu punya!

YobSumo said...

Bulan Itu aku: takpa takpa. Ha'ah masuk contest lar ni.


Fatt Chin Choy: kat rumah buat pa, bukan buleh usha orang. hahahhaha!


pinky Lucia: adakah anda juri untuk contest ini? kalau ya, ala saguhati pun jadilah. hahahhahhaha!


avid gunner: haha lu tulis macam dah hbs baca semua contestant pulak. btw, terima kasih daun keladi lah!

abe long said...

haaaaaaaaaaaaaaaa....
sepatah haram aku xpaham ...
ape kahhh????
by the way..good luck ur contezzzz