Thursday, October 29, 2009

Milna Rusk

kelakuan yang tak wajib berlaku telah berlaku. dan aku tak sedar ia berlaku. dan aku telah menjadi mangsa kepada kejadian yang berlaku.



kelakuan tak wajib berlaku:

Kakak aku masuk bilik aku, offer ambik biskut yang dia bawa. muka dia macam baik seolah olah dia sedang memberi adik dia makan biskut dengan penuh kasih sayang dan sopan santun.



aku tak sedar:

Kakak aku tak pernah nak bagi biskut kat aku. apetah lagi sampai baik gila masuk bilik. kalau dia nak kasi pun mesti Cik Puan Besar yang suruh panggil aku makan sekali, dia hanya akan menjerit...

"YOB! KAU NAK BISKUT NI KUAR SEKARANG, LAMBAT HABIS!"

dan aku akan berlari lari keluar merebut biskut tersebut....



susur galur kejadian:
  1. dia bawak biskut, dia offer dengan muka selamba.
  2. aku ambik. dengan sifat tamak haloba, aku ambik 2 teros.
  3. dia tak keluar terus dari bilik, tunggu aku makan
  4. lepas aku makan dia gelak gelak.... lalu bertanya "sedapkan?"
  5. aku keliru dan rasa teraniaya... "apsal biskut ni keras sangat dah la tak sedap!

agak-agak biskut ape ni?


selepas aku rasa lidah aku dipermainkan, deria rasa aku diperbodohkan, aku tanya...

"biskut apa yang kau bagi ni!"

dengan muka bangga rancangan dia menjadi kenyataan, dia tunjuk...


MILNA RUSK!

cis beger!



mungkin dia keliru kecomelan baby tu dengan kecomelan aku.
... sila muntah secara berjemaah sekarang.



kalau nak beli crystal buleh beli kat dia, tapi igt! mention YobSumo, ade diskaun special punya seperti yang pernah dijelaskan di sini!




nuffnang I ape cerita, ape lagi kelik kelik la KFC ke, susu ke, maggi ke yang korang nak...

20 comments:

peAnut said...

ape rase die ha?
ak tringin nk curik bskut 2 dr kazen kcik ak tp xbejaye..huhu..
agak2 klu ak curi bebaloi x ngn rase die??hehh~

p/s; oops lupe..uwekkkkk~muntah bejemaah ngn reader len..haha

mein melon said...

h sedap ape milna rusk! aku pnah rase yg oren..

Zulfadzly said...

aku xnak membazirkan ape yg aku makan lunch td..hahah..

ehh..aku ternampak ade muke mimie la..

Precious said...

Kalau ingatan aku masih sempurna, sedap la biskut tu ... Aku suka!!

YobSumO said...

peanut: tak sedap sangat. maybe sebab aku tak campurkan ngan air. keras gila la.


mein melon: kamu mmg budak kecik (>.<)


Zulfadzly: haha. tajam mata kau! aku pun baru perasan.


Precious: anda ketinggalan beberapa tahun mungkin. umur skrg berapa dik? hahaha!

PakciQue said...

Aku pernah rasa juga. Memang tak lut di gigit.

Mimie.Candy Cane said...

eh,aku nampak muke comel+cemas aku kat laptop ko.ko rasa muke comel aku tu sesuai utk buat iklan biskot baby tu ke? ape pun,i loikee...

Mimie.Candy Cane said...

eh,aku nampak muke comel+cemas aku kat laptop ko.ko rasa muke comel aku tu sesuai utk buat iklan biskot baby tu ke? ape pun,i loikee...

Pais Chaos said...

itu biskut kasi cicah sambal asyik gak!

afrataidinbandaran said...

sedap dowh biskut tuh....favourite weyh....ko tanak...pas kat sy...huhuhu

style dowh captcha bawah nih...FRAPHA...hahahah

YobSumO said...

PakciQue: haha. dia kena tambah air jugak kan.


Mimie: haha comel cemas ye. mmg sesuai. tapi kategori baby ganyut la. hahahhahha.


Pais Chaos: sambal sotong lagi best kot :p


afra: memang berjiwa baby la kau ni.

nadirah_nor said...

hakhak..
tahniah pd sifat tamak haloba anda
tua rr makn x nak bace bismillah
klu bace sure biskut tuh btukar jd biskut oreo..;p

♣haNie♣ said...

uuu..baby...


*pengsan*

Liliyuli said...

hehehe..
akak ko tu nak bergurau jek tu..

JMR said...

kecik2 luh aku suka makan menda alah n hi...hahahha

YobSumO said...

nadirah_nor: ye, tahniah kepada haloba. cis!


Hanie: pengsan? nak panggil sesiapa buat CPR tak? hahaaha.


Liliyuli: ha'ah nak bersenda lah tu.


JMR: kecik takde prob bro, dah bsar ni yg problem.

apik said...

perrghh..
nanti aku nak beli la..

YobSumO said...

datang umah aku, makan free.

izzahfarhana said...

haha milna rusk tuh sedap la yop.sukaa

YobSumO said...

ye ke? umur barape?