Sunday, June 21, 2009

sume takda... ini boleh bikin panas! baik jual jamu takpun sidai ayam togel dekat ampaian

tadi aku satu family pergilah celebrate father's day, makan makan kat kedai asam pedas Linda Onn je kat depan Tesco Ampang, area2 rumah lama aku yg skarang dah jd mini jakarta dan pusat jamu se-Malaysia...

so kitorang satu family sampai sana lbih kurang 1.10pm...

cik puan besar: ikan merah masak asam pedas bhg ekor nak dua

waiter: tinggal satu je la kak, boleh tak lagi satu ekor ikan jenahak?

cik puan besar: erm, awal awal dah habis? hemmm bolehla...

pastu...

cik puan besar: udang bakar satu

waiter: udang takda la hari ni (sambil tersenyum senyum), sotong nak tak?

bossumo: (dgn nada menyindir) dik, pegi tesco depan tu jap beli udang...

waiter: (hanya tersipu sipu)



ok fine dah order semua, tiba-tiba dgn suspendernye, waiter tadi dtg balik...

waiter: bang tadi order air mineral 2 kan? dah habis la, baru je habis...

bossumo: (memerli nye lagi) saya bagi awak duit awak pegi beli kat tesco depan, semuanya takda apa ni...

aku: (menyampuk, mahu mls pnjg2 kn cerita) ambik je la sky juice...

waiter: (cepatje menyahut mcm dah tak sabar gila mahu blah) ok sky juice 2



konklusinya, waiter tu takdelah b'salah sgt. manager in-charge time tu kot should be blame. takkan la baru kul 1.10pm sume dah hbs kot, lainla kalo dtg pkl 1 pagi. management apa ni?

aduh

masa yg aku tunggu2 mhu makan brownies die yg sedap tp lagi mahal dari secret recipe....

WTH!

dr atas cntik, bawah kek die tak menjadi kek langsung, untuk aku byr RM8.90, sgt tuttttt!

don't judge the brownies by it's topping


korang tgk ni dah mcm makan aiskrim sundae mekdi cuma terasa butiran2 tepung untuk kek tu... eh shit la!

aku takdelah nak boikot2 restoran ni mcm budak2 kn. asam pedas die still sedap. bukan masalah negara pn. tp kecewa la. kita patut makan dgn SENYUMAN bkn KEGERAMAN ye tak? ish...

-aku harap Linda Onn baca-


bukti dr hp baru aku :p
aku bukan suka suki kutuk, sbb aku pernah puji dulu, tak caye? tgk sini

9 comments:

Akmar Anuar said...

uih...maybe branch ni je kot yg teruk sangat tuh..
aku rase branch2 len ok sebab aku takder lak bace orang len kutuk2 linda onn punye tmpt nih..

hurm...

si poyo said...

aku sokong akmar anuar sbb aku nk suh ko bt tag.. aku da tag kamoo..

amik ye! :)

YobSumO said...

Akmar: maybe la...

si poyo: aku bleh buat tag, tp aku tak tau mana satu yg kamu tag aku... mcm takda ja...

peAnut said...

hOhh??
indah kabar dr rupa..heee~

azie said...

mari bergoyang?pengsan u kang tengok ai goyang,kah kah kah

btw, macam hampeh je restoren tu, tapi mebi cwgn tu jelah kut.

YobSumO said...

peAnut: tp jgn boikot lak kesian linda onn, bukan sng nak dpt usahawan mcm die... tp tulah semua org ade kelemahan kan...


azie: u goyang i tak tido mlm la... haha... i pnah makan time cawangan ni mula2 buka, mmg ok tip top, tp skarang ni, erk... they have to do something about it la...

irarwww said...

oih gimme my pic! XD

-alklaken- said...

yah! hp baru yob menjalankan tugasnye dgn lancar sekali!
tahniah wat hp ko yob!!!

YobSumO said...

alklaken, sedih tak buat pertama kali dlm hidup aku, aku transfer picto dr hp msk dlm pc... ko tau la hp aku seblom ni canggih belaka...