Monday, June 8, 2009

kahwin itu best... ke?

skarang ni mmg la org tgh hangat kawin, tp diorang ni rela ke tak ni?


lihat saja lelaki ini, pasti die rindukan mummy die...
atau
terlampau banyak die tidak puas hati di majlis perkahwinan die,
  • isteri die make-up x tebal
  • perkahwinan antara dua darjat
  • die mahu perkahwinan ala2 melayu
  • oh atau die sakit hati dgn music yg dipasang kuat mcm kat disco!
tlglah kepada semua yg membaca, kalo kau organize majlis kahwin, please please please
jgn buat sesi karaoke yg lagu rock kapak, dangdut yg tak kna tema...
ko PERLAHANKANLAH ko pny sound system...

aku lg rela pg majlis kahwin xde music ape2, bunyi cengkerik lagu bgs....

ok back to the topic....

ok kalo semua dah tip top dan sempurna sebelum diraikan, pastikan kau tidak keletihan, family kau kan ade suruh la mereka tlg uruskan benda2 akhir... jgn sampai nnt kau keletihan dan jd mcm ni...


gagahkan lah diri kamu bro, isteri kamu hanya mampu tersenyum kemaluan....

erm x kisah la ape yg terjadi time ko mahu kahwin, yg penting malam pertama ko digambarkan dgn ini,


ok sebenarnye aku tulis entri ini mhu wish SELAMAT PENGANTIN BARU kepada sesape yg baru atau akan berkahwin...
ye lebih spesifik kpd 2pupu ku, ina dan suaminya john... semoga kalian berbahgia ke anak cucu, sorry x dtg wedding korang, tgh exam la...

confession
dlm tahun 2009, 1 wedding pn aku x pnah attend... byk sgt clashing dgn benda2 wajib buat yg lain... huh aku pn mcm x percaya, dah sparuh tahun da ni... kepingan nasi minyak....

ko nak kawin? jemput aku ok!

16 comments:

sol said...

* isteri die make-up x tebal
* perkahwinan antara dua darjat
* die mahu perkahwinan ala2 melayu
* oh atau die sakit hati dgn music yg dipasang kuat mcm kat disco!

knp melayu nyer pengantin mekap tebal 15inci? aku xphm betul. kalau in real life muke cun. mase jdk pengantin....pehhh..

perkahwinan antara 2 darjat. susah2.

perkahwinan ala2 melayu xdapek ar jep. awek die pn blondie. semak2 XD

lagu kuat ek? kalau aku kawen aku nak psg lagu hindi, pe2 aku soh mmber2 aku nari mcm dlm citer hindi. cool x? hahahahaha


aku pn xg ah mane2 weddin. isk. aku sbb malas. celake x excuse? wakakaka

sol said...

oh btw kau kenal kak mel? apekah kau budak uniteng?

PakciQue said...

Kita baru je kenal2. Kau nak kad jemputan tak? Akan aku kirimkan.

Akmar Anuar said...

hurm.....same ah...
akmar pon tak pernah attend majlis kawen tahun nih...

malassssssss

YobSumO said...

sol:

haha makeup mmg tebal aku pn x paham, sbb mak andam die adalah pak andam kot... hehe

oh aku pn slalu tedetik gak mls pg wedding ni, panas dowh (gedik gila)

ehh aku sokong la, ko pasang jai ho ok! ade sore nicole skali...

ko knal kak mel? OMG ko jgn ckp ko rapat ngan die, member2 lepak la... lg sengsare aku dgr... aku knal die dan aku bkn bdk uniteng spt kamu b'2... eh ko uniten ke? aku assume je...

PakciQue: nak2, hang da nak kawin da ke? bgs2! dpt rase nikmat malam pertama :P

Akmar Anuar: kita akan jd lebih malas kalo org yg nak kawin tu kita knal so so je... dan x bg effect dlm hidup kita... haha jawapan laknat aku....

sol said...

tak ar rapat ngn kak mel tapi kenalan la. die pn kenal aku. wheee.

kenape2? ape hubungan kau ngn kak mel! cakap! mwahahahaa.

die sebatch ngn aku. ye. aku budak uniteng~ pfft.

YobSumO said...

oh die pangkat kakak pada kamu atau kau mmg gunakan kak mel?

hubungan kak mel ngan aku? wah dasyat2 kami skandal! haha xde la... kitorang kawan dr skolah lg, skolah kat putrajaya P16...

oh kamu bdk electric gak la... eh ye ke? ye kot...

xuen adyla said...

i just can manage a smile

Akmar Anuar said...

hahahah...jawapan laknat ko sangat aku suke!!!!

:D

sol said...

ngeh. xah. aku budak awam. tah. sebab ade sekali aku g persatuan bodoh nye pejumpaan, die bahasakan diri dia kak mel. aku pn suke la pggl die kak mel. aku rs kau aku dia sebaya kot.

woh~org pjaya je rupenye. :D

YobSumO said...

xuen adyla: GREAT smile... i can see that! haha

akmar anuar: realiti hidup aku, ko baik aku baik... ko besa2, aku tgk kadaan... ko jahat, aku pasrah aje... hehe

sol: yeay! org putrajaya! haha xdela, aku move to putrajaya time f4, before that org kampung, duduk kat kg, kg mne? kampung pandan, kuala lumpur :p

sol said...

cis. nk gtau gak budak kl. yela2 aku org desa. dok bangi je. isk. nanges. nguu~

YobSumO said...

haha bangi membangun dowh... makan kat sne pn best2... carila aku kat sharifah ke, selera herba ke, atau selatern western, aku slalu mkn kat situ...

sol said...

sume kedai tu aku tapenah pegi. sedap ke?

YobSumO said...

sharifah kalo mahu kenyang gila2, sedap la jgak...

selera herba, ntah tp aku suke makan nasi grg kg ngan lempeng kat situ

selatern western sdap gak dan x berape mhl...

sol said...

nnt aku cube ye :D trimas2 :D