Thursday, June 11, 2009

cerita gigi, gigi comel!

aku tulis entri ini bukan dlm keadaan lapar tp dalam keadaan kesakitan...

aku sakit gigi!


flashback
cerita satu tahun dahulu di suatu klinik area Bangi...

dentist: gigi yang mana sakit?

patient: gigi belah blakang doc

dentist: atas ke bawah?

patient: bawah, kiri ngan kanan, dua2

dentist: oh ini ___________ (aku pn x paham term2 die), kamu kena tunggu umur 25 tahun baru boleh buat operation...

patient:
dr mulut: ha ape? lambatnya...
dr hati: WTH! hbs ko nak aku tanggung derita dan sengsara selamaaa 6 tahun? ko ni graduate kat mne? Papua New Guinea ke? (sejak bila PNG ade university? erk --> emo lebih)

- dentist itu mesti ade reason bg alasan mcm tu kan -

alkisah aku start sakit2 gigi ni time matrix, aku nak blajar pn xleh sbb sakit sgt...
gigi aku mahu tumbuh tp gusi2 telah tutup tempat die mahu tumbuh, so gusi atas gigi, paham x?

ini mungkin ade relate dgn family history kot sbb kakak aku haritu kna operate buang 5 gigi...
die lg extreme, gigi tumbuh atas gigi... dgr pn sakit...

kejap lg aku mhu pergi date dgn dentist! (harap2 die comel) doakan aku dpt consultation yg lebih baik ok!


-UPDATE-

saya dah ketemu sama dentist... setelah die X-ray semua, die cakap buat appointment dan akan melakukan pembedahan kecil gigi bongsu (name gigi ni best kn) hehe dah tak sabar dah ni (poyo padahal takut) harap2 tak sakit...

wei sape ckp sunat tu sakit die mcm kena gigit semut je? menipu la! aku sakit lebih dr kena gigit kerengge lepastu... adek2 skolah rendah, sila bersedia!

ha! doktor tu gigi die comel, die tak comel sebab die lelaki....

11 comments:

min said...

uit,..hehee mmg la satu kelas dgn kaw jgak..huhu satu grup time PMC jgak huhuhu

Y E R N ain said...

jap2. so crown gigi tu x kuar lg eh?

or da kuar?

myb rahang x cukup space utk gg baru kot.

afrataidinbandaran said...

hahaha...mau dgr pengalaman sy??

nanti dier operate, dier gerudi dulu gigi ko, pastuh dier ketuk2 then dier cabut macam nak cabut kepala ko...

YobSumO said...

min: yup saya igt kamu! dlm hutan haritu jln blakang skali kan? brani2... sorry la lelaki x bleh pg blakang, x dibenarkn fasi2...

YERN ain: huhu bakal dentist tny tu... dah tumbuh da, nak kena buat operation ni... rasenya sakit x? adus...

afrataidinbandaran: saya sgt bersyukur atas perkongsian dua hala pengalaman anda... terima kasih T-T

Akmar Anuar said...

aku dulu tak ske dentist..
tapi sejak2 kawan dengan dak dentistry aku macam nak tau lebih pasal dentisry...hahaha

haaa....
jangan lupe update pasal gigi ko tuh k?

;)

PakciQue said...

Memang sunat tu sakit.

Mana gambar gigi?

YobSumO said...

haha nasib baik ade org memahami kesakitan sunat...

gambar X-ray gigi ke? doc tu pegang, die xnak ksi....

Nama.saya.Mel said...

kitorg x nak gmbr xray
nak gmba gigi ko
hehe...

oh, jd ni la sebabnye ko x jadi join gig ngan hady ari tu ye... (cewahnye ayat!)

ey btw, gigit kerengga sakit ke? gatal ade la...

Y E R N ain said...

oh x saket la.
first tu msti bius dlu.
then da x rase pa pe.
;)

sol said...

mugo2 mung ok. nnt gigi tu simpan, letak dalam balang, letak garam sikit, pickles, buat jeruk. nyum! gigi jeruk wahahahah

sicko gile aku XD

afrataidinbandaran said...

hahahha...kejam kan???