Saturday, May 23, 2009

oh kau ketakutan? aku pn takut...

bila kita berkata ttg hantu atau entiti paranormal pastinya semua berase gerun... x gitu? aku pun...
apa pulak jadi jika ko berada di situasi yg tidak sepatutnya engkau takuti?

-oh jgn tgk sampai x tido malam-

tahap 1: paling x patut...

ko mmg penakut, ko mahu tonton juga...
ko mahu buang benda2 yg patut, ajak org teman...
lampu terpasang, terang bederang...
teman ko pula menyanyi, "tiada ku sangka kau sungguh kejam" (ala2 suara misha omar bkn puntianak)
pop pop... ko menjerit ketakutan... patut ka?

tahap 2: rasionalnya ko patut fikirkan

org tonton ghost story ko mahu tonton...
bukan di panggung yg sound effect nya BENDERUM...
tp di rumah, di laptop teman ko yg sound effect nya seperti ayam... ya AYAM!
ko tutup mata ko dgn kusyen sepanjang cerita...

APEKAH?
baik ko tonton Maria Mariana sahaja :p


tahap 3: dalam hutan bersama teman2 lain

bukan pilihan ko ditinggalkan di dalam hutan seorang diri...
malam pulak tu...
ya hutan gelap ade byk entiti...
beberapa meter di depan ko adalah temanmu...
ko takut...
ko gerun...
engkau yang takut bukan temanmu...
perlu ke ko tanya die setiap 30 saat,
"teman ko OK ke?"

dan bukan "teman, aku x OK ni"

erk... apa yg ko fikirkan? ego mungkin
xpa temanmu bisa memahami... jangan risau...

tahap 4: ko pen"psycho" terhebat


ko claim yang ko nampak entiti...
teman ko antara percaya atau tidak...
3 kali seminggu di tgh malam, ko bangun dr tido menjerit! lalu berlari keluar bilik...
ko nampak HANTU! engkau kata, bukan orang lain...
ape yang jd dgn temanmu yg tido dalam bilik sama setiap kali ko menjerit?
ohh mungkin ko tidak fikir effect kepada emosi die juga...

mahu die jadi hantu?

sensitif sikit boleh?

12 comments:

Aphra_(T)Bandaran said...

hahahaaha...part tengok cite hantu, sepanjang tuh tutup mata mmg lawak...siot je

YobSumO said...

haha bukan perempuan je... lelaki pn ade...

Melly said...

nape aku rasa kau sangat kecoh pasal hantu dan seram sejak ko buat kuiz kat facebook ari tu? so sbg kawan, meh aku buat post pasal kegemaran baru ko ni ok?

tgk la latest post aku:
http://1000berries.blogspot.com/

aku ada 3 post baru dalam 2 hari. baca la puas2

sejuk said...

bagde untuk twitter merdeka 2009. sila ke http://sejuk.viere.net.my/2009/05/26/twitter-merdeka-2009/ dan donwload badge disana,thanks, saya sokong twitter merdeka 2009!!

sejuk said...

bagde untuk twitter merdeka 2009. sila ke http://sejuk.viere.net.my/2009/05/26/twitter-merdeka-2009/ dan donwload badge disana,thanks, saya sokong twitter merdeka 2009!!

mein melon said...

uuh.. part yg lat tu yg pen'physco' terhebat tu kan.. npe aku rse cm yg emo tu ko syahir? haha..

mein melon said...

typo: last*

syahir.. ble nk jumpe neh?? aku cuti ni..

YobSumO said...

haha mmg aku emo ok unt yg last tu...

mein, kitorang start 6jun ni mmg akan slalu jumpa... ko da tuka no ke? ape2 aku sms...

ready kn lah diri ko unt rock climbing ngan paintball ok!

PakciQue said...

Ko memang pandai mengolah ayat. Ringkas. Tapi, padat. Aku suka.

Dan menonton cerita hantu adalah kesukaan aku. Tapi, aku tak suka tonton sorang-sorang. Tak dapat nak kongsi rasa.

sol said...

http://matahari89-jawab-tags.blogspot.com

anda dapat awards kat situ. jangan segan silu amek ye? :D



oh p/s; aku benci citer hantu. aku penakut. dan tenkiu sebab jap lagi aku akan jadik paranoid untuk tidur dan perlukan teman untuk ketandas. tenkiu. jahat.

phikool thong said...

bro ape cer skrg? dh tukr nme rupenye ptt ar..

dergh..ak suka cerita hantu tp nnti ak sshkan rumate2 ak..nak teman sane sini..bila tgk cerita tak igt dunia. hehe

YobSumO said...

PakciQue: hehe tenkiu2, ko buat aku terkembang... aku juga x suke tonton sorang2... kalo crita tangkap dlm xpe tgk srg2...

sol: thanks for the award... pastikan ko check bwah katil sebelom tido ok :p

phikool thong: YO Wassup! haha besa la tgk mmg sgt exciting, da hbs penakut mcm nak kna lempang je...