Sunday, February 15, 2009

geng pengembaraan bermula

rasenya tidak keterlaluan jika aku katakan yg crita ini adalah crita malaysia yg paling SERONOK pnah aku tgk! mmg sgt best! korang akan ketawa dr start smpai la habis crita ni... mmg terbaik! aku bg standing ovation la!



ok2 mmg mula2 agak pandang rendah gak la dgn crita ni walaupn aku minat gla upin ngan ipin time bulan pose kat tv9 tu.... btol btol btol x tipu!
aku bajet xde la best sgt, biasa2 ja... mmg SGT SILAP ye! aku salute la org2 yg bersusah payah buat movie nie... most of them bdk MMU kn? kawan kakak aku pn ade, saje je kasi tau, kakak aku adalah lepasan creative multimedia dr MMU, hehe~



ok crita ni sgt menarik, so sesiapa yg x tgk lagi silalah tgk... dr 12/2 haritu sampai aku pegi tgk td kat Alamanda, midnight pukul 12, baris dpn skali still PENUH! fullhouse babe! mmg penuh, tiada satu seat pn kosong... so kalo korang jnis yg support benda2 buatan malaysia ni mcm indie band, Puteri Gunung Ledang Musical, Ubat gigi Sri Murni or whatsoever la, silakanlah panjang2kn kaki pg cinema ok! kalo anda not so into Malaysians movie mcm aku, give exception to this one.

ape yg mnarik n ape yg buat korang kena tgk?
  1. first animation movie by Malaysians and BERKUALITI
  2. watak2 die pelbagai bangsa n sesuai pada keadaan, xdela watak yg x kna pada tempat
  3. scripts die mmg klakar, tp dgr btol2 la sbb ade slalu suara belakang (menyampuk)
  4. kalo korang ckp kung fu panda klakar, crita ni lagi klakar
  5. org yg menonton semua lapisan masyarakat ya, teenagers, oldies, budak2, makcik kiah n makcik lemah pn ade....
  6. 3D animation dia sgt bagus dgn bajet yg x brape nak banyak, kalo byk lagila gempak wei!
  7. sound effect die mmg BEST! x tipu!
  8. promote malaysia: ade topi tourism malaysia, pemandangan kampung, keta lembu, ayam, itik, main guli, etc etc
  9. korang akan teringat crita nie ya, unt jangka masa yg tertentu bergantung kepada kekuatan memori korang....
  10. last skali korang kna tgk supaya kutipan filem ni gempak gila, so in da future kita boleh la hasilkn filem yg ade same level dgn crita2 dr disney tu! jgn la beli cetak rompak ok.... mama ngan papa aku yg berkurun x pg cinema laju je jln, xkn korang x bleh kot...
bajet crita ni 4million ajo jang, so kalo ade yg x bekenan pikir2 dlu seblom kutuk ya...

Congratulation to LES' COPAQUE coz this movie reaches international standard!

9 comments:

aphra_fashamxi said...

yang monyet tuh xleh blah kan??

pakai helmet dok diam lak tuh....hahahah...

syahir suhaimi said...

hahha!

aku paling ske tgk time kat cerun tu bleh ke upin tu lompat2 lagi, rajooo lak siap kate lagi kat ipin.... FIKIR MASA DEPAN... waahahaha~

mein melon said...

ko ade kt baris dpan?? ak x nmpk ko punn...? aku kt blakang skali.. haha.. ko tau x yg baris pling dpan tu spe ddok? org2 Les Copaque a.k.a creators/animators/3D modelers/directors cter tu tau...

i'm frm MMU gak.. tu seniors ak yg buat dude! tumpang bangga la~ hehe..

syahir suhaimi said...

mein aku dok blakang skali la! x nampak pn ko... aku pny seat dr A5-A9... box 1 pukul 12am pny...

waa senior kamu kakak aku la... tp kakak aku x dpt meneruskn cita2nya sbb die dpt scholar telekom, so kna kja ngan telekom... nnt ko buat cte lagi gempak ya!

aainachentak said...

betot3! sekarang da jadi trademark yg plg byk org gune!ahah ;p

aku terjua nak tgk neh,cuma xda mase jew lagi.hopefully sempat tgk b4 muvie off da curtain!

aainachentak said...

betot3! sekarang da jadi trademark yg plg byk org gune!ahah ;p

aku terjua nak tgk neh,cuma xda mase jew lagi.hopefully sempat tgk b4 muvie off da curtain!

syahir suhaimi said...

cepat cepat cepat!

nadiah m said...

aku tengok cite ne ngn atira, hazirah and fana.
klaka!
tok dalang sengal.
monyet juga sengal:)

syahir suhaimi said...

nadiah ade blog la!